ΚΑΒΑΛΙΕΡΑΤΟΣ | O Ναβάρο αλλάζει τα δεδομένα

Ο Ναβάρο είναι για την Μπαρτσελόνα ό,τι ο Σπανούλης για τον Ολυμπιακό, ο Διαμαντίδης για τον Παναθηναϊκό, ο Κιριλένκο για την ΤΣΣΚΑ. Διόλου τυχαία, οι διοργανωτές τους έχουν τοποθετήσει σε όλες τις αφίσες του φάιναλ φορ.

Και στη συνέντευξη Τύπου, αυτή την τετράδα είχαν υπολογίσει να παρουσιάσουν. Ομως αντί του Καταλανού, εμφανίστηκε ο Εραζεμ Λόρμπεκ.

Ο Τσάβι Πασκουάλ,

προπονητής της Μπάρτσα, εξήγησε πως είναι πολύ πιθανό να απουσιάσει ο la bomba από τον ημιτελικό της Παρασκευής. "Αυτά είναι παλιά κόλπα", σκέφτηκαν οι περισσότεροι Ελληνες. "Σιγά μην χάσει ημιτελικό φάιναλ φορ. Το κάνουν για να μπερδέψουν τον Ολυμπιακό", συνέχισαν οι πάντα καχύποπτοι Ελληνες.

Με το δίκιο τους, βέβαια. Σε πολλές περιπτώσεις, παρουσιάστηκαν ως σοβαρά προβλήματα κάποιοι μικροτραυματισμοί. Και στο τέλος, οι πρωταγωνιστές της φασαρίας εμφανίστηκαν κανονικά στο παρκέ. Υπήρχαν, όμως κι άλλες, που τελικά αποδείχτηκε πως ουδείς είχε όρεξη για να κοροϊδέψει. Το πρόβλημα ήταν υπαρκτό.
Συνήθως, οι Ισπανοί δεν κοροϊδεύουν. Το 2006 στο Μουντομπάσκετ είχε κάταγμα στην ποδοκνημική ο Γκασόλ, ανακοινώθηκε πως θα απουσιάσει μία μέρα πριν, αλλά οι Ελληνες πείστηκαν με μεγάλη καθυστέρηση. Η μισή προπόνηση - τότε - έγινε σαν να έπρεπε να αντιμετωπιστεί ο Γκασόλ. Λογικά, το ίδιο θα κάνει και ο Ιβκοβιτς. Τόσες μέρες, ετοίμαζε τον Ολυμπιακό για να σταματήσει τον Ναβάρο. Το ίδιο θα κάνει και στην προκειμένη. Ουδείς πρόκειται να ησυχάσει στην ιδέα της απουσίας του. Καλού, κακού, πάντως, πρέπει να υπάρχει και ένα σχέδιο για την περίπτωση που απουσιάσει. Ο La Bomba είναι ασταμάτητος, είναι αναντικατάστατος σε μια σειρά αγώνων, αλλά για ένα-δύο ματς μπορεί να καλυφθεί η απουσία. Αν ο αντίπαλος δεν έχει προλάβει να προσαρμοστεί. Ούτως ή άλλως, η Μπαρτσελόνα έχει μεγάλο ρόστερ.

Οπως και να έχει, πάντως, ο Ναβάρο αλλάζει πολλά δεδομένα αν λείψει από το παρκέ. Αυξάνει τις πιθανότητες του Ολυμπιακού. Κάθε μία από τις τρεις ομάδες που βρίσκονται απέναντι από την Μπάρτσα στο φάιναλ φορ, θα ήθελε να αποφύγει τον 32χρονο γκαρντ, που τον τελευταίο μήνα είχε ανεβάσει στροφές. Τι θα γίνει; Μάλλον θα χρειαστεί να περιμένουμε λίγο ακόμα να ξεκαθαρίσει η κατάσταση. Κι αυτό είναι ένα θέμα που αφορά και στις τέσσερις ομάδες του φάιναλ φορ.

Keywords
Τυχαία Θέματα