ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ | Παπανικολάου: "Ο Πεδουλάκης είναι η καλύτερη επιλογή"

Ο Δημήτρης Παπανικολάου αντιμετώπισε με τον Ηλυσιακό, τον Παναθηναϊκό σε φιλικό και αποκρυπτογραφήσε το νέο “τριφύλλι” μιλώντας στην εφημερίδα "SportDay" και τόνισε ότι οι “πράσινοι” παίζουν μπάσκετ με μυαλό και ότι ο Αργύρης Πεδουλάκης είναι η καλύτερη επιλογή για τον πάγκο τους.

"Τον είδα όπως τον περίμενα, για αυτό ήθελα να παίξουμε και φιλικό. Μία ομάδα που θα προσπαθήσει να συνεχίσει στον δρόμο των επιτυχιών όπως στα προηγούμενα χρόνια. Σκοπός της είναι να κάνει τον αντίπαλο να μην μπορεί να σκεφτεί μέσα στο γήπεδο. Με λίγα λόγια να παίξει μπάσκετ με μυαλό", δήλωσε αρχικά ο Δημήτρης

Παπανικολάου στη "SportDay" για το νέο Παναθηναϊκό, όπως τον είδε στο φιλικό με τον Ηλυσιακό.

Στη συνέχεια, ο προπονητής της ομάδας των Ιλισίων ερωτήθηκε για τις ομοιότητες που έχουν οι "πράσινοι", σε σχέση με τις προηγούμενες σεζόν: "Όταν ανέλαβε ο Αργύρης Πεδουλάκης την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού, είχα πει ότι ήταν η καλύτερη επιλογή, από τη στιγμή που δεν έμεινε ο Ομπράντοβιτς, διότι έχουν πολλά κοινά στοιχεία, όσον αφορά τη φιλοσοφία τους. Βέβαια το δείγμα γραφής ήταν αρκετά μικρό, καθώς λόγω των ελλείψεων που είχαμε έπαιξαν στη θέση των πλέι μέικερ έφηβοι, και ο Παναθηναϊκός πίεζε και στα 40 λεπτά κάνοντας παγίδες. Βασικό στοιχείο ήταν φυσικά η άμυνα που έπαιξαν σε όλο το γήπεδο, με στόχο να μας δυσκολέψουν στις πρώτες πάσες και στη συνέχεια να αναπτύξουν ρυθμό στην επίθεση. Επίσης τροφοδοτούσαν αρκετές φορές τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη. Αλλά όπως ανέφερα και πριν, δεν αποτελεί σημαντικό κριτήριο αυτό το ματς και είμαι σίγουρος ότι ήδη το έχει πει αυτό στους παίκτες του ο Αργύρης Πεδουλάκης. Άλλωστε και οι δύο ομάδες θα έχουν αλλάξει και άλλα πράγματα όταν ξεκινήσουν οι επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις".

Keywords
Τυχαία Θέματα