ΙΚΑΡΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ | Κυρίτσης: "Το ταμείο ήταν θετικό"

Τις σκέψεις του για τη φετινή άκρως επιτυχημένη πορεία του Ικάρου Καλλιθέας διατύπωσε μέσω της "SportDay" ο Αλέξης Κυρίτσης, ο οποίος έκανε ειδική αναφορά στην ιστορική νίκη επί του Παναθηναϊκού, αλλά και στο πέρασμά του από το "τριφύλλι".

Ο Ίκαρος τερμάτισε πιο ψηλά από ποτέ (7η θέση) στην κανονική περίοδο της Α1 και ο 31χρονος γκαρντ ήταν από τους μεγάλους πρωταγωνιστές αυτού του επιτεύγματος.

Ποιος είναι, όμως, ο απολογισμός του Αλέξη Κυρίτση, για φέτος; "Νομίζω πως τους στόχους

που είχαν θέσει διοίκηση και τεχνικό επιτελείο, τους πετύχαμε με το παραπάνω. Θέλαμε να αποφύγουμε όσο πιο γρήγορα γινόταν τον υποβιβασμό όπως κι έγινε. Πιστεύω πως φέτος συνδυάσαμε αποτελεσματικό μπάσκετ και θέαμα. Η χρονιά για τον Ίκαρο είναι άκρως επιτυχημένη. Κάναμε μεγάλες νίκες με αποκορύφωμα βέβαια αυτή επί του Παναθηναϊκού, καθώς πρόκειται για τη μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία της ομάδας. Καταφέραμε να μπούμε στα πλέι οφ και το ταμείο ήταν θετικό», είπε αρχικά ο 31χρονος γκαρντ, ο οποίος σχολίασε την αλλαγή προπονητή (Καλαφατάκης αντί Πρίφτη), που έγινε μεσούσης της περιόδου: «Η ομάδα χτίστηκε ξανά μέσα στη χρονιά από τον κύριο Καλαφατάκη. Μιλάμε για δύο προπονητές με εντελώς διαφορετική φιλοσοφία. Κλείσαμε τη χρονιά με θετικό πρόσημο. Υπήρχαν βέβαια σκαμπανεβάσματα όπως είναι λογικό. Έχοντας αλλαγές μέσα στη χρονιά δεν γίνεται να υπάρχει σταθερότητα".

Ποια ομάδα ξεχωρίζει από αυτές που έχει αγωνιστεί στην καριέρα του, και γιατί; "Καταλαβαίνω πως αρκετοί πιστεύουν ότι επειδή έχω αλλάξει αρκετές ομάδες, δεν έχω δεθεί με καμία. Με την κάθε ομάδα που έχω αγωνιστεί έχω ζήσει πολλά, θετικές και αρνητικές στιγμές. Από εκεί και πέρα δεν μπορώ να μην ξεχωρίσω το πέρασμά μου από τον Παναθηναϊκό. Ήταν το αποκορύφωμα. Εκεί βελτιώθηκα πάρα πολύ, ήμουν για ένα χρόνο σε άλλο επίπεδο προπονήσεων και βέβαια συνεργάστηκα με τους καλύτερους. Επίσης το πέρασμά μου από το Μαρούσι ήταν ιδιαίτερο. Είχαμε πολύ καλό κλίμα, μια όμορφη παρέα και μια πολύ καλή ομάδα".

Ο Αλέξης Κυρίτσης μίλησε και για το μέλλον του. "Αυτή τη στιγμή είμαι ελεύθερος να διαπραγματευτώ με όποια ομάδα θέλω. Αυτό που με νοιάζει είναι το καλό το δικό μου. Είτε η ομάδα λέγεται Ίκαρος είτε αλλιώς. Έχω ξεκινήσει τις συζητήσεις μου με κάποιες ομάδες, αλλά θέλω πρώτα να ζυγίσω τα πράγματα και μετά να αποφασίσω".

Keywords
Τυχαία Θέματα