ΙΚΑΡΟΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ | Λυκογιάννης: «Σκληρή δουλειά για να βελτιωθούμε»

Ο Αρης Λυκογιάννης έδωσε το σύνθημα, ώστε ο Ίκαρος Χαλκίδας να βελτιωθεί ενόψει της συνέχειας της Α1 και να υλοποιήσει τον στόχο της παραμονής του στην κατηγορία.

«Έρχομαι σε μια πόλη στην οποία έχω βρεθεί πολλές φορές ως αντίπαλος και αποδεδειγμένα αγαπάει το μπάσκετ. Είναι δύσκολη η συγκυρία, καθώς σε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα είναι σε δύσκολη θέση και με δύσκολο πρόγραμμα μπροστά της. Ο στόχος μας είναι να βελτιώσουμε τόσο την αγωνιστική εικόνα, όσο και γενικότερα την συμπεριφορά της ομάδας, ώστε να πάρουμε τις νίκες

που χρειαζόμαστε για να μείνουμε στην κατηγορία. Μοναδικός μας εχθρός είναι ο χρόνος, καθώς θα πρέπει να κάνουμε πολλές αγωνιστικές προσαρμογές μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, προετοιμάζοντας παράλληλα την ομάδα για τον εκάστοτε αντίπαλο. Ο μόνος τρόπος για να τα καταφέρουμε είναι να δουλέψουμε πάρα πολύ σκληρά επί καθημερινής βάσης. Ελπίζω ότι πάνω απ’ όλα θα είμαστε υγιείς, ώστε να δουλέψουμε απερίσπαστοι», ανέφερε αρχικά ο Αρης Λυκογιάννης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Πέμπτη (5/12), ενώ στη συνέχεια ρωτήθηκε για αν θα υπάρξουν αλλαγές στο ρόστερ του Ικάρου Χαλκίδας:

«Δεν υπάρχει χρόνος για κάτι τέτοιο. Αν κάνουμε μια ακόμα αλλαγή, περισσότερο θα μπερδέψει την ομάδα, παρά θα την βοηθήσει. Θα αλλάξουν κάποια πράγματα σε ό,τι αφορά το αγωνιστικό στιλ. Τουλάχιστον μέχρι το ματς με τον Ηλυσιακό, θα προχωρήσουμε χωρίς καμία αλλαγή. Από κει και πέρα θα αξιολογήσουμε την κατάσταση και θα δούμε, αλλά σε αυτή την φάση δεν υπάρχει σκέψη για νέα αλλαγή».

Όσον αφορά το τι θα επιδιώξει να αλλάξει στην εικόνα της ομάδας, είπε: «Γενικότερα την αγωνιστική φιλοσοφία. Τόσο στην επίθεση, θα προσπαθήσουμε να ενεργοποιήσουμε περισσότερους παίκτες, όσο και στην άμυνα σε προσωπικό και ομαδικό επίπεδό. Δεν είναι η σωστή περίοδος για να τα δουλέψουμε, καθώς αυτές οι λεπτομέρειες πρέπει να δουλεύονται στην προαγωνιστική περίοδο. Στην αγωνιστική προσαρμόζεις το πλάνο σου ανάλογα με τον αντίπαλο. Είμαστε, όμως, υποχρεωμένοι να προσαρμοστούμε, είμαστε επαγγελματίες και θα δουλέψουμε σκληρά. Άλλα παιδιά έχουν την εμπειρία, κάποιοι άλλοι είναι rookies, αλλά το σίγουρο είναι ότι όλοι έχουν την διάθεση και το ταλέντο να δουλέψουν».

Πώς θα γίνει όμως η αλλαγή στην αγωνιστική φιλοσοφία του Ικάρου Χαλκίδας; «Μέσα από την προπόνηση, Η ομάδα έχει χτισθεί με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Αυτή είναι η κατάσταση και με αυτή θα πορευτούμε. Πρέπει να συσπειρωθούμε και να βρούμε τα δυνατά σημεία για να δουλέψουμε για να καλύψουμε τις αδυναμίες μας. Μέχρι στιγμής ο κόσμος έχει κάνει το χρέος του και μάλιστα με το παραπάνω. Η Α1 είναι διαφορετική κατηγορία σε σχέση με άλλες κατηγορίες. Δεν χρειάζεται μεγάλος αριθμός νικών για να πετύχεις τον στόχο σου. Πρέπει, λοιπόν, να σκληραγωγηθούμε μέσα από τις ήττες και να πάρουμε τις νίκες, για να πετύχουμε αυτό που θέλουμε».

Ο Άρης Λυκογιάννης υπήρξε προπονητής για τέσσερις σεζόν του Ικάρου, όταν η έδρα του ήταν στην Καλλιθέα και του ζητήθηκε να μιλήσει για τη «μετακόμιση» στη Χαλκίδα: «Ήταν μονόδρομος αυτή η κίνηση. Ο Ίκαρος έπρεπε να προσπαθήσει να βρει έναν περιβάλλον στο οποίο θα βάλει κι άλλους ανθρώπους διοικητικά και όχι μόνο. Όλα αυτά τα χρόνια ήταν ομάδα του ενός ανδρός, του Δημήτρη Αγγελόπουλου. Δεν είχε υποστήριξη σε καμία μορφή, ήταν πολύ περιορισμένο το κοινό της και δεν υπήρχε καμία στήριξη από την πόλη που υποτίθεται ότι την φιλοξενούσε, την Καλλιθέα. Η ομάδα έπαιζε εκτός έδρας στην Γλυφάδα, πράγμα που σήμαινε ότι έπρεπε να πληρώνει γήπεδο και να μπαίνει σε μεγάλα έξοδα. Όλα αυτά συνιστούσαν μια διαδικασία φθοράς. Εντούτοις έκανε βήματα προόδου, με αποκορύφωμα πέρσι που μπήκε στα πλέι-οφ και συνολικά καθιερώθηκε στην Α1, κάτι που αποτελεί μεγάλη επιτυχία για έναν σύλλογο με τόσα λίγα χρόνια ύπαρξης. Το να έρθει στην Χαλκίδα, όπου ο κόσμος αντιμετωπίζει το ματς σαν κοινωνικό γεγονός, οι παίκτες μένουν όλοι μαζί και υπάρχει μια πολύ μεγαλύτερη αγάπη για την ομάδα, είναι ότι καλύτερο. Μόνο το γεγονός ότι σε κάθε εντός έδρας ματς το γήπεδο γεμίζει τα λέει όλα».

Ο Ηλίας Μπουρμάς, μέλος της διοικούσας επιτροπής του Ικάρου Χαλκίδας ανέφερε: «Μετά από αρκετές συζητήσεις ως διοικούσα επιτροπή, αποφασίσαμε να προβούμε σε αλλαγή της τεχνικής ηγεσίας. Μας ανάγκασαν τα αποτελέσματα και συνολικά η παρουσία της ομάδας να κάνουμε αυτή την αλλαγή. Θέλω μέσα από την καρδιά μου να ευχαριστήσω τον κόουτς Καλαφατάκη, για όλα όσο έκανε εντός κι εκτός παρκέ. Η παρουσία του στην ομάδα μας ήταν υποδειγματική, αλλά δυστυχώς τα αποτελέσματα, μας ανάγκασαν να προχωρήσουμε στην αλλαγή με αποκλειστικό στόχο το καλό του Ικάρου Χαλκίδας.

Θέλω να καλοσωρίσω τον Άρη Λυκογιάννη και να του ευχηθώ ό,τι καλύτερο. Είναι ένας προπονητής κοινής αποδοχής, τον γνωρίζουμε όλοι, άλλοι λιγότερο, άλλοι περισσότερο. Θέλω να του ευχηθώ καλή επιτυχία και μαζί του να μπορέσουμε να πετύχουμε τους στόχους μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα