ΓΡΑΒΙΑ | Σπανού-λης, "3D" ή... (το) κάτι άλλο;

Ανέκαθεν στο μπάσκετ υπήρχαν στερεότυπα που με την πάροδο του χρόνου καταρρίφθηκαν. Οι λευκοί απέδειξαν ότι μπορούν να πηδήξουν, οι γυναίκες να καρφώσουν και πάει λέγοντας…

Κάπως έτσι εξελίσσονται τα πράγματα και στο ελληνικό μπάσκετ. Οι παλιές γενιές ξεπερνούν τις νεότερες και οι γυναίκες αποδεικνύουν ότι μπορούν να χειριστούν με εξαιρετική επιτυχία την πορτοκαλί μπάλα… Κατ’ αναλογία μιλώντας πάντα, κάποιες ελληνίδες ξεπέρασαν σε ατομικό επίπεδο πολλούς άνδρες, καθώς αγωνίστηκαν στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, το WNBA.

Αναστασία

Κωστάκη και Εβίνα Μάλτση άνοιξαν τον δρόμο και η Άρτεμις Σπανού δεν τις ακολουθεί απλά… Ετοιμάζεται να τις ξεπεράσει!

Πρόκειται για μια εξαιρετική περίπτωση, που όσο τραβηγμένο κι ας σας ακούγεται θα μπορούσε να συγκριθεί στον τρόπο φιλοσοφίας με τους Βασίλη Σπανούλη και Δημήτρη Διαμαντίδη! Όχι για όσα έχει καταφέρει ήδη παρά το μικρό της ηλικίας της σε αγωνιστικό επίπεδο, αλλά επειδή είναι από τις λίγες περιπτώσεις που ακόμη και τον ελεύθερό της χρόνο τον περνάει στο παρκέ κάνοντας ατομικές προπονήσεις. Όπως ακριβώς, δηλαδή και οι δύο μεγάλοι σούπερ σταρ!

Οι δρόμοι δε των τριών τους έχουν άτυπα ήδη συναντηθεί… Όταν το 2011 η FIBA Europe ανακοίνωσε την λίστα των υποψήφιων κορυφαίων στην κατηγορία των Aνδρών υπήρχε το όνομα του «3D» και των Νέων γυναικών της Άρτεμις Σπανού. Το 2012 στην κατηγορία των Aνδρών υποψήφιος ήταν ο V-Span, ενώ σε εκείνη των νέων γυναικών ήταν και πάλι εκείνο της 20χρονης φόργουορντ!

Πρόκειται για ένα κορίτσι απόλυτα αφοσιωμένο στο μπάσκετ, χαμηλών τόνων που δεν σταματά να δουλεύει και να ονειρεύεται… Να ονειρεύεται πως μια μέρα (σύντομα) θα βρεθεί στον κόσμο του WNBA και πως στο άμεσο μέλλον θα ανέβει με την Εθνική ομάδα στο βάθρο των νικητών.

Αυτές τις μέρες (και αφού εντυπωσίασε πρώτα με τις εμφανίσεις της με την Εθνική Γυναικών στα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ για το 2015) «βγάζει» μάτια στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων Γυναικών στην Τουρκία. Ήδη έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον των ειδικών στις ΗΠΑ, όπου αγωνίζεται στο κολλέγιο του «Ρόμπερτ Μόρις» του Ιλινόις και είναι θέμα χρόνου να πέσουν πάνω της όλα τα φώτα της δημοσιότητας…

Σας παραθέτουμε μερικά στοιχεία για μια παίκτρια που αναμένεται να μας απασχολήσει ακόμη περισσότερο στο μέλλον…

* Γεννήθηκε στις 30 Δεκεμβρίου του 1992 στην Ρόδο και μεγάλωσε στην Νέα ΣΜύρνη.

* Αρχικά έπαιζε ποδόσφαιρο, αλλά επειδή δεν υπήρχαν ομάδες στην Νέα Σμύρνη, ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ στον Πανιώνιο κατόπιν σχετικής παρότρυνσης της μητέρας της.

* Από τα 14 της εντάχθηκε στην γυναικεία ομάδα του Πανιωνίου που αγωνιζόταν στην Α1, αλλά και στις προπονήσεις της Εθνικής Γυναικών! Παράλληλα αγωνίζεται όλα αυτά τα χρόνια και στις μικρές Εθνικές.

* Το επίσημο ντεμπούτο της με την Εθνική Γυναικών το έκανε τον Σεπτέμβριο του 2010 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Τσεχιάς.

* Την σεζόν 2010-11 μεταξόμισε στο Robert Morris College του Ιλινόις, για σπουδές και μπάσκετ.

Ατομικές διακρίσεις...

* Ηταν πρώτη σκόρερ Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης νεανίδων Β΄ κατηγορίας: 2010 (148 π.)

* Ηταν MVP Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης νεανίδων Β΄ κατηγορίας: 2010.

* Αναδείχθηκε: Κορυφαία ρούκι της χρονιάς στο κολεγιακό πρωτάθλημα των ΗΠΑ: 2011

* Ήταν ένατη θέση στην ψηφοφορία της FIBA Europe για την κορυφαία Ευρωπαία νέα παίκτρια του 2011.

* Πρώτυπό της είναι η Εβίνα Μάλτση

Η ελληνίδα θεά!



Η κορυφαία της αγωνιστικής

Keywords
Τυχαία Θέματα