ΓΡΑΒΙΑ | Η ανάλυση του αυτονόητου...

Στην Ελλάδα της υπερανάλυσης έχουμε και αυτό… Μετά από μια αναμέτρηση να αναζητάμε κερδισμένους και χαμένους, λες και το αποτέλεσμα δεν μιλάει από μόνο του.

Όσο και να μην το παραδέχονται κάποιοι ο Παναθηναϊκός ήταν το απόλυτο αουτσάιντερ στον πρώτο τελικό. Από την στιγμή, λοιπόν, που έφυγε από το ΣΕΦ νικητής είναι ο ΑΠΟΛΥΤΑ και ο μόνος κερδισμένος. Αυτό θα ίσχυε

ακόμη και αν έπαιρνε το ματς έστω και με έναν πόντο πόσω μάλλον με δεκατρείς.

Όσον αφορά στην εξαιρετική ατμόσφαιρα στο Φαληρικό γήπεδο, ΝΑΙ ήταν κόσμια, ΝΑΙ ήταν πολιτισμένη (αν και δεν έλειψαν κάποια -μικρά ευτυχώς- παρατράγουδα, όπως το επεισόδιο οπαδού με τον Δημήτρη Διαμαντίδη κατά την διάρκεια του αγώνα, αλλά και τα γνωστά υβριστικά συνθήματα) και ΝΑΙ καλώς έγινε και αναφέρθηκαν σε αυτήν οι πρωταγωνιστές. Ως εκεί, όμως… Άλλο αυτό και άλλο να φτάνουμε στο σημείο να μιλάμε για κέρδος του ελληνικού μπάσκετ και άλματα προόδου. Το αν έχουμε μπει όντως στον σωστό δρόμο, καλύτερα να το κρίνουμε στο τέλος της σειράς.

Και το λέω αυτό γιατί έχουν γίνει κι άλλα παιχνίδια μέσα σε «εκκλησιαστική» ατμόσφαιρα, αλλά όταν η κατάσταση «ζορίζει», ο έλεγχος χάνεται και έχουμε ακόμη και τραυματισμούς παικτών (με πιο πρόσφατο παράδειγμα τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος). ΜΠΡΑΒΟ, λοιπόν, στον κόσμο του Ολυμπιακού που έκανε το αυτονόητο και χειροκρότησε στο τέλος την ομάδα που για δεύτερη σερί χρονιά του χάρισε τον ανώτερο τίτλο, αυτόν του πρωταθλητή Ευρώπης. Θα πρέπει, όμως, να πούμε και ΝΤΡΟΠΗ σε αυτούς (οι οποίοι δεν ήταν λίγοι, αλλά χιλιάδες) που άρχισαν να αποχωρούν από το γήπεδο από το 35ο λεπτό!!!!!!!! (δεν έχω ξαναδεί σε αιώνιο ντέρμπι και μάλιστα χωρίς επεισόδια να γίνεται κάτι τέτοιο).

Όσο για τον ΑΠΟΛΥΤΟ χαμένο δεν υπάρχει αμφιβολία… Ο Ολυμπιακός πέταξε στα σκουπίδια το πλεονέκτημα έδρας σε ένα παιχνίδι, που το γιατί το έχασε ήταν εμφανές. Εχασε στο κομμάτι τακτικής, ενώ η φράση τα «έσπασε» δεν είναι η απόλυτα ενδεδειγμένη, καθώς πολλά ερυθρόλευκα σουτ δεν έφτασαν καν στην στεφάνη!

Όλα αυτά, όμως, αφορούν το πρώτο ματς και μόνο. Στην πραγματικότητα τίποτα δεν χάθηκε για τους πρωταθλητές Ευρώπης και τίποτα δεν κερδήθηκε για τον Εξάστερο. Και εδώ τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Ο ΑΠΟΛΥΤΑ και ο μόνος κερδισμένος θα είναι αυτός που θα φτάσει τις τρεις νίκες…

Keywords
Τυχαία Θέματα