ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ | Καλάθης: "Δεν φοβόμαστε κανέναν"

Ο Νικ Καλάθης, ως νέο απόκτημα της Λοκομοτίβ Κουμπάν, προσελκύει το ενδιαφέρον των ρωσικών μέσων και με αφορμή το Προολυμπιακό τουρνουά και το ενδεχόμενο οι δρόμοι της Ελλάδας και της Ρωσίας να διασταυρωθούν, μίλησε στη ρωσική Sport-Express.

Ο Έλληνας γκαρντ, εκτός από την Εθνική ομάδα, ρωτήθηκε για την μεταγραφή του στην Λοκομοτίβ, αλλά και για το ΝΒΑ.

-Πριν δύο χρόνια, στο Μουντομπάσκετ της Τουρκίας, πολλοί πιστεύουν πως η Ελλάδα

έχασε επίτηδες από τη Ρωσία για να αποφύγει στα προημιτελικά την Ισπανία. Τελικά στο τέλος αντιμετώπισε την Ισπανία. Τώρα στο Προολυμπιακό Τουρνουά θα προσπαθήσει η Ελλάδα να αποφύγει ενδεχόμενο ημιτελικό με τη Ρωσία, που πολλοί θεωρούν μεγάλο φαβορί;

"Φυσικά και όχι! Πρώτον, έχουμε νέο προπονητή και δεύτερον δεν φοβόμαστε κανέναν. Σίγουρα η Ρωσία έχει μία πολύ δυνατή κι έμπειρη ομάδα με παίκτες όπως ο Κιριλένκο, αλλά έχουμε κι εμείς δυνατότητες. Πιστεύω πως αν αντιμετωπίσουμε τη Ρωσία στον ημιτελικό θα γίνει ένα σούπερ παιχνίδι, σαν τον τελικό της Ευρωλίγκας όπου ο Ολυμπιακός νίκησε την ΤΣΣΚΑ. Μόνο που τώρα οι δύο ομάδες θα έχουν το περιθώριο της ήττας, αφού ο χαμένος θα μπορεί να διεκδικήσει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες στον μικρό τελικό".

-Στον αγώνα με την Ιορδανία η ομάδα σας διατήρησε τον ίδιο ρυθμό από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό, παρά τη χαμηλή δυναμικότητα των αντιπάλων.

"Αυτό είναι το στυλ μας, θέλουμε να παίζουμε συνεχώς σε υψηλό ρυθμό, με επιθετική άμυνα, να τρέχουμε στο ανοικτό γήπεδο και να δημιουργούμε ευκαιρίες για σουτ λόγω της γρήγορης κυκλοφορίας της μπάλας. Αυτό μας ζητά ο προπονητής. Αυτό κάνει το μπάσκετ πιο διασκεδαστικό για μας και φέρνει αποτελέσματα. Η ομάδα μας είναι σε εξαιρετική φυσική κατάσταση".

-Ποιον αντίπαλο προτιμάτε στα προημιτελικά, Λιθουανία ή Βενεζουέλα;

"Σε κάθε περίπτωση θα είναι ένα δύσκολο ματς. Αλλά επαναλαμβάνω: δεν φοβόμαστε κανέναν, ούτε τα αστέρια της Λιθουανίας, ούτε τον κόσμο της Βενεζουέλας. Αυτή η εθνική ομάδα της Ελλάδας εξαρτάται από το δικό της παιχνίδι".

-Αν καταφέρετε να πάτε στο Λονδίνο, ποιος θα είναι ο στόχος;

"Να είμαστε μεταξύ των νικητών. Όμως είναι ακόμη νωρίς. Έχουμε πολλούς νέους παίκτες και θα υπάρχουν κάποιες διαφορές στο παιχνίδι μας. Είναι κρίμα που λείπουν ο Σχορτσανίτης και ο Κουφός. Με αυτούς θα ήμασταν ακόμη πιο δυνατοί".

-Πόσο εύκολο είναι να τα πηγαίνουν καλά οι παίκτες του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού στην Εθνική;

"Όταν παίζεις για την Εθνική, όλες οι διαμάχες μεταξύ των συλλόγων ξεχνιούνται. Εδώ είμαστε όλοι Έλληνες, όχι παίκτες του Ολυμπιακού ή του Παναθηναϊκού. Έχουμε όλοι φιλικές σχέσεις κι ένα πολύ καλό μείγμα νιάτων και εμπειρίας. Υπάρχουν βετεράνοι όπως ο Φώτσης, ο Ζήσης, ο Σπανούλης και ο Μπουροπύσης, αλλά και νέοι, όπως ο Μάντζαρης ή ο Παπανικολάου. Και υπάρχουν και παίκτες νεαροί σε ηλικία, αλλά με εμπειρίες, όπως ο Πρίντεζης".

-Εσύ στα 23 σου χρόνια έχεις ήδη λάβει μέρος σε τρεις μεγάλες διοργανώσεις με την εθνική, έχεις κατακ

Keywords
Τυχαία Θέματα