ΕΛΛΑΔΑ | Γιαννούλης: "Η Εθνική, η κορυφαία στιγμή μου"

Σε ηλικία 18 ετών κλήθηκε για πρώτη φορά στην Εθνική ομάδα των Ανδρών και αυτή τη στιγμή, χαρακτήρισε ο Γιάννης Γιαννούλης την κορυφαία στην πλούσια μπασκετική του καριέρα.

Ο παλαίμαχος παίκτης του ΠΑΟΚ, του Παναθηναϊκού και του Αρη μίλησε στους Σπουδαστές του Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ για την καριέρα του, το ξεκίνημά του, τον καλύτερο προπονητή που είχε ποτέ αλλά και λάθη του.

Ο Γιαννούλης μιλώντας για την σημερινή

κατάσταση του μπάσκετ θεωρεί ότι η πιθανότητα να βρεθούν αντιμέτωποι στον τελικό του Final 4 της Κωνσταντινούπολης ο Ολυμπιακός με τον Παναθηναϊκό θα απογειώσει το ελληνικό μπάσκετ. "Με δεδομένο και την οικονομική κρίση που υπάρχει στην χώρα μας και μας επηρεάζει όλους. Η ΤΣΣΚΑ είναι το φαβορί, αλλά στο final-for δεν υπάρχουν φαβορί. Στην Κωνσταντινούπολη θα έχουν όλοι τις ίδιες πιθανότητες".

Για το ποιος θα κατακτήσει το φετινό πρωτάθλημα: "Ο Ολυμπιακός έχει αρκετές πιθανότητες, όπως άλλωστε συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, αλλά στα play off, o Ομπράντοβιτς βγάζει τον καλύτερό του εαυτό, κατακτώντας τον τίτλο. Θα ήθελα πολύ να δω τι θα γινόταν την επόμενη χρονιά μίας πιθανής κατάκτησης του πρωταθλήματος από τον Ολυμπιακό".

Για το πώς ξεκίνησε την καριέρα του, ο παλαίμαχος σέντερ είπε: "Ήθελα πάντα να γίνω αθλητής και για αυτό ασχολήθηκα μικρός με το taekwodo. Ωστόσο το γεγονός ότι πήρα πολύ ύψος απότομα με ώθησε στο μπάσκετ, μέσα από το οποίο έζησα όλα αυτά τα υπέροχα πράγματα".


Φυσικά ο Γιάννης Γιαννούλης δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στον άνθρωπο που τον βοήθησε στα πρώτα του μπασκετικά βήματα: "Ο Γιώργος Αμερικάνος ήταν αυτός που με πήρε από την Καρδίτσα, με έφερε στην Αθήνα για να παίξω στην ΑΕΚ. Η «ένωση» όμως τότε δεν είχε τα χρήματα για να αποκτήσει το δελτίο μου και έτσι πήγα στον ΠΑΟΚ".

Η ομάδα της ζωής του ήταν αδιαμφισβήτητα ο ΠΑΟΚ, με τον Γιάννη Γιαννούλη να τονίζει: "τα πάντα για μένα ξεκίνησαν στην Θεσσαλονίκη. Εκεί έζησα πάρα πολλά. Δεν ήθελα να φύγω ποτέ από τον ΠΑΟΚ. Από την πρώτη μέρα ήθελα να τελειώσω την καριέρα μου εκεί".

Ως κορυφαία στιγμή της καριέρας του θεωρεί την πρώτη φορά που κλίθηκε στην εθνική σε ηλικία 18 ετών: "Ήταν η μεγαλύτερη στιγμή της καριέρας μου. Ακόμα θυμάμαι τα όσα μου είπε ο Μάκης Δενδρινός και την τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με τον Γιώργο Βασιλακόπουλο".Ενώ ως χειρότερη το γεγονός ότι έχασε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 1995, εξαιτίας ενός τραυματισμού.

Κάνοντας μία ανασκόπηση της καριέρας του ο πρώην διεθνής μπασκετμπολίστας είπε: "Έπρεπε να είχα πάει στη Ρεάλ μετά τον ΠΑΟΚ. Εκεί θα γινόμουν πιο επαγγελματίας". Για να προσθέσει στην συνέχεια ότι παρά το γεγονός ότι αγωνίστηκε με την φανέλα του ΠΑΟ, η ομάδα που ήθελε να πάει ήταν ο ΟΣΦΠ, εξηγώντας: "ο Ολυμπιακός ήταν η ομάδα που ήθελα να παίξω, γιατί είναι πιο κοντά στην φιλοσοφία μου σαν άνθρωπος. Τα χρόνια μου όμως στον Παναθηναϊκό μου έδωσαν πάρα πολλές χαρές και τίτλου".


Ως μεγαλύτερο λάθος που έκανε στην πορεία του ως παίκτης χαρακτήρισε την μεταγραφή τ

Keywords
Τυχαία Θέματα