ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ | Ο θάνατός σου, η ζωή μου...

Ο Ολύμπιακός υποδέχεται απόψε (1/3, 21:45, ΝΕΤ) στο "καυτό" ΣΕΦ τη Γαλατάσαραϊ σε ένα κομβικό ματς για τη φετινή πορεία των "ερυθρολεύκων" και θέλει πάση θυσία τη νίκη με +2 πόντους προκειμένου να... πετάξει εκτός Ευρωλίγκας το συγκρότημα του Οκτάι Μαχμούτι και παράλληλα να αφήσει την Τουρκία χωρίς εκπρόσωπο στα προημιτελικά.

Οι Πειραιώτες δεν μπορούν να αρκεστούν σε μια επικράτηση με ένα πόντο διαφορά, όση δηλαδή είχαν γνωρίσει την ήττα στην Πόλη, αφού οι φιλοξενούμενοι υπερτερούν στο συνολικό goal

average. Αδιαμφισβήτητα λοιπόν το συγκεκριμένο παιχνίδι θα μπορούσε εύκολα να χαρακτηριστεί ζωής και θανάτου, αφού όποια ομάδα κερδίσει θα είναι αυτή που θα πάρει το εισιτήριο για τους 8 της διοργάνωσης, όπου εκεί θα βρεθεί αντιμέτωπη έχοντας μειονέκτημά έδρας με μια εκ των Σιένα ή Ρεάλ Μαδρίτης.

Στο "ερυθρόλευκο" στρατόπεδο ο Ντούσαν Ίβκοβιτς πονοκεφαλιάζει με τη συμμετοχή του Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους. Ο Λιθουανός σούτινγκ γκαρντ έχει μία μόλυνση στην πλάτη και δεν κατόρθωσε να προπονηθεί τις τελευταίες ημέρες, με τον Σέρβο τεχνικό να περιμένει έως και την ύστατη στιγμή ώστε να δει αν θα μπορέσει να τον χρησιμοποιήσει. Οι παίκτες του Ολυμπιακού δείχνουν πολύ αποφασισμένοι και διψασμένοι για την πρόκριση, με τον Τζόι Ντόρσεϊ να τονίζει χαρακτηριστικά για τον αποψινό αγώνα πως ή κερδίζεις ή πεθαίνεις και τον Ντούντα να δηλώνει ότι είμαστε έτοιμοι για όλα.

Στην αντίπερα όχθη, η Γαλατάσαράϊ είναι εξαιρετικά επικίνδυνος αντίπαλος, καθώς να θυμίσουμε πως αποτελεί τη μοναδική ομάδα μέχρι στιγμής στην Ευρωλίγκα η οποία κατάφερε να λυγίσει την πανίσχυρη ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Παράλληλα, αναμένεται να δώσει μεγάλη μάχη και να πουλήσει πολύ ακριβά το τομάρι της, καθώς καλείται εκτός από το διπλό, να σώσει και την ευρωπαϊκή χρονιά για το τούρκικο μπάσκετ στην Ευρωλίγκα, διότι ήδη Αναντολού Εφές και Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ... αποχαιρέτησαν και πλέον όλο το βάρος πέφτει στις πλάτες των παικτών της. Στα αγωνιστικά ο Οκτάι Μαχμούτι δεν αντιμετωπίζει κάποιο σοβαρό πρόβλημα, πέραν της απουσίας των Τουτκού Ατσίκ και Σερτάτς Σανλί, οι οποίοι ωστόσο είναι συμπληρωματικοί παίκτες.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Χουάν Κάρλος Αρτεάγκα (Ισπανία), Γκουερίνο Τσέρεμπουχ (Ιταλία) και Βιθέντε Μπούλτο (Ισπανία).

Keywords
Τυχαία Θέματα