ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ | Μπερτομέου: "Να σταματάμε δηλαδή για το Ισπανία – Αρμενία;"

Ο πρόεδρος της Ευρωλίγκα, Τζόρντι Μπερτομέου παραχώρησε συνέντευξη στην οποία τοποθετήθηκε για το άνοιγμα στην αγγλική αγορά, ενώ δήλωσε κάθετα αντίθετος στο σχέδιο της FIBA για την διοργάνωση αγώνων των Εθνικών ομάδων και το χειμώνα.

Ο Τζόρντι Μπερτομέου παραχώρησε συνέντευξη στην ισπανική εφημερίδα "As" και αρχικά μίλησε για το αν η Ευρωλίγκα θα γίνει κλειστή λίγκα.
"Θα είναι περίεργο. Δεν υπάρχουν ακόμα οι κατάλληλες συνθήκες για να γίνει κάτι τέτοιο. Οι πρωταθλητές συμμετέχουν και σε μερικές περιπτώσεις όπως είναι η Ρωσία,

η Ελλάδα και η Ιταλία παίρνει μέρος και ο δεύτερος, στην Ισπανία συμμετέχει και ο τρίτος", είπε ο Τζόρντι Μπερτομέου για το αν η Ευρωλίγκα θα γίνει κλειστή λίγκα.


Μετέπειτα ρωτήθηκε για το άνοιγμα της Ευρωλίγκας στην Μεγάλη Βρετανία, την διοργάνωση των φάιναλ -φορ του 2012 και 2013 στο Λονδίνο. "Είναι μια χώρα που πολλοί άνθρωποι παίζουν μπάσκετ. Είναι μια ισχυρή δημόσια επένδυση και θέλουμε να το κάνουμε αυτό, να δημιουργήσουμε θόρυβο και να δούμε αν μπορεί στο μέλλον κάποια αγγλική ομάδα να πάρει μέρος στην διοργάνωση".


Για την δημιουργία μιας αγγλικής μπασκετικής λίγκας στα πρότυπα της ποδοσφαιρικής απάντησε: "Προσπαθήσαμε με την Τσέλσι, έγιναν κάποιες συζητήσεις αλλά δεν δούλεψε το σχέδιο".

Τέλος ο Τζόρντι Μπερτομένου εμφανίστηκε πλήρως αντίθετος στις προθέσεις της FIBA να διεξάγονται αγώνες των Εθνικών ομάδων και το χειμώνα. "Να σταματάμε δηλαδή για να παίξει η Ισπανία εναντίον της Αρμενίας; Εχουμε ήδη πει όχι".

Keywords
Τυχαία Θέματα