ΧΟΡΟΖΟΓΛΟΥ | Ο Ντι Τζέι με τα κλειδιά

Ο Ντι Τζέι Κούπερ αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης του πρώτου γύρου της Basket League και σε αυτό συνηγόρησαν και το Ranking, η διαδικασία δηλαδή μέσω της οποίας βγαίνει κάθε εβδομάδα ο MVP, αλλά και η ψηφοφορία των εκπροσώπων των ΜΜΕ. Δικαιολογημένο, φυσιολογικό και δίκαιο το αποτέλεσμα και καμία έκπληξη για όσους παρακολουθούν το πρωτάθλημα, τις επιδόσεις του Κούπερ και την σαφέστατη άνοδο που έχει και ο ΠΑΟΚ από την δική του απόδοση.

Πρώτος σε τέσσερις κατηγορίες της στατιστικής (Ranking, ασσίστ, κλεψίματα και εύστοχα τρίποντα) ήταν ο Κούπερ και ταυτόχρονα δεν υπάρχει στην πρώτη δεκάδα των παικτών με τα περισσότερα λάθη, πράγμα σπάνιο για παίκτη που περνά τόσο πολύ η μπάλα από τα χέρια του. Αυτός ο άτυπος τίτλος είναι το πρώτο παράσημο για τον Κούπερ, αλλά ταυτόχρονα και μία επιβράβευση των όσων γίνονται στον ΠΑΟΚ.

Μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα έπιασε τόπο το ταξίδι του Νίκου Σταυρόπουλου στο Πόρτσμουθ και στο φημισμένο τουρνουά PIT για απόφοιτους κολεγίων υποψηφίων για το ντραφτ. Κάπου εκεί είδε ο «Μάτζικ» τον Κούπερ κι όταν ο βραχύσωμος πλέι μέικερ βρέθηκε στα μέτρα του ΠΑΟΚ, βγήκαν οι σημειώσεις από τον περασμένο Απρίλιο, ενεργοποιήθηκε και ο Χάρης Μαρκόπουλος και με το «ψηστήρι» του ο D.J. υπέγραψε στον ΠΑΟΚ.

Δικαιώθηκε και η απόφαση του Μπάνε Πρέλεβιτς να γίνει το συγκεκριμένο ταξίδι, κόντρα στην σκληρή οικονομική πολιτική του ΠΑΟΚ, γιατί πολύ απλά μπορεί να αποδώσει καρπούς. Και ήδη αποδίδει. Και μέσα σε όλα, διαλύθηκαν και όλες εκείνες οι -ελαφρά τη καρδία- απόψεις που ακούστηκαν πολύ νωρίς και ήθελαν τον Σούλη Μαρκόπουλο να μην συνεργάζεται με παιδιά που μόλις βγήκαν από το πανεπιστήμιο. Στην προκειμένη περίπτωση ο Μαρκόπουλος δεν συνεργάστηκε απλά με τον Κούπερ, αλλά του έδωσε τα κλειδιά της ομάδας.

Όλα τα παραπάνω δεν είναι τίποτα περισσότερο από την τεράστια σημασία που μπορεί να έχει η υπομονή, η γνώση και η επιμονή. Και στον ΠΑΟΚ αυτά υπάρχουν και περισσεύουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα