Χαρδαλιάς: "Βήμα-βήμα ήρθε το ρεκόρ"

Ο Αθηναϊκός γράφει ιστορία σε εγχώριο, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο και ο πρωτεργάτης των επιτυχιών του, Νίκος Χαρδαλιάς μίλησε στο superbasket.gr για το "χρυσό" δημιούργημά του, που πλέον έχει την θέση που του ανήκει στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.

"Αισθάνομαι χαρούμενος. Είναι ένα πολύ όμορφο ταξίδι που ξεκίνησε πριν από αρκετά χρόνια και μέσα από χαρές , από λύπες και από μεγάλη προσπάθεια και των κοριτσιών και των προπονητών μέσα στον αγωνιστικό χώρο αλλά και των υπολοίπων εκτός, αυτό το οικοδόμημα

συνεχίζει να φέρνει μικρές και μεγάλες επιτυχίες. Το σημαντικό είναι όλοι να καταλάβουμε ότι σε αυτή τη συγκυρία οι δυνάμεις του γυναικείου μπάσκετ πρέπει να είναι ενωμένες για να μπορέσει να βρει την πραγματική του θέση στο αθλητικό οικοδόμημα της Ελλάδος", δήλωσε ο Δήμαρχος Βύρωνα.

Σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο του μπάσκετ ο Νίκος Χαρδαλιάς σημείωσε πως "για εμάς όσο μας εμπιστεύονται οι χορηγοί μας μπορούμε να κρατηθούμε σε ένα καλό επίπεδο. Είναι σημαντικό το γεγονός ότι οι χορηγοί μας μέσα από αυτή την πορεία αντιλαμβάνονται ότι γίνεται σκληρή προσπάθεια και είναι ουσιαστικά μια ανταπόδοση όλων που μας έχουν προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια. Εμείς προσπαθούμε παρά την κρίση να ανταποκριθούμε στα δεδομένα παρά την κρίση. Δεν είναι καιρός ούτε για εξάρσεις, ούτε για μεγάλα μπάτζετ, είναι καιρός για νοικοκύρεμα και καιρός η πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της και επιτέλους τα χρήματα τα οποία μας χρωστάει και πρέπει να μας αποδώσει να τα αποδώσει για να μπορέσουμε να τα αποδώσουμε κι εμείς σε αυτούς που τα οφείλουμε. Από εκεί και πέρα συνεχίζουμε να είμαστε αξιοπρεπείς και αυτός είναι ο γνώμονας σχεδιασμού της ομάδας για τα επόμενα χρόνια".

Το αήττητο σερί του Αθηναϊκού έχει κάνει πολλούς να αναρωτιούνται ποιο είναι το ταβάνι της ομάδας. "Θέλουμε να είμαστε πρωταγωνιστές, θέλουμε ο Βύρωνας να είναι πρωταγωνιστής, το ταβάνι είναι η όρεξη το μεράκι και η σκληρή δουλειά των κοριτσιών. Εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα τους και όλα αυτά θα τα ανακεφαλαιώσουμε και θα είναι μια πολύ όμορφη διαδρομή", σημείωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς και στην συνέχεια αναφέρθηκε στο μυστικό της επιτυχίας:

"Δεν βάζουμε αυτοσκοπούς στο Αθηναϊκό. Εμείς βήμα βήμα κατακτούμε αυτό που θέλουμε. Το πρώτο βήμα ήταν να γίνουμε ομάδα, το δεύτερο ήταν να αποκτήσουμε νοοτροπία, το ευρωπαϊκό ήταν ένας σημαντικός στόχος που τον πετύχαμε. Πολύ σημαντικό ήταν να συνεχίσουμε να κατακτάμε πρωταθλήματα και κύπελλα και σιγά σίγα ήρθε και το θέμα του ρεκόρ".

Ο Νίκος Χαρδαλιάς όμως ζήτησε η Πολιτεία να στηρίξει τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. "Μας λείπει η Ευρώπη αλλά για εμάς είναι ψευτοδίλημμα απλά και μόνο να παίζουμε στην Ευρώπη όταν δε θα μπορούσαμε να είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας. Προτιμήσαμε να είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις από το να δημιουργήσουμε κι άλλες. Το λέω και το ξανατονιζω ότι πρέπει κάποια στιγμή η πολιτεία να μας δώσει αυτά που μας χρωστάει. Δίνει χρήματα στον επαγγελ
Keywords
Τυχαία Θέματα