ΑΡΗΣ | Ασημακόπουλος: "Να κάνουμε τον κόσμο υπερήφανο"

Ο Αντώνης Ασημακόπουλος μετά από έξι χρόνια απουσίας επέστρεψε στον Αρη, με στόχο η ομάδα να αναγεννηθεί και οι φίλαθλοί της να είναι και πάλι υπερήφανοι.

Ο Ελληνας φόργουορντ μίλησε για τον Αρη της νέας σεζόν, την προσπάθεια της διοίκησης αλλά και τον κόσμο της ομάδας στα "Αθλητικά Νέα 98,7".

"Υπάρχουν Ελληνες παίκτες που γνωρίζουν τι σημαίνει Αρης και ταυτίζονται με

το όραμα του κ. Αρβανίτη και του κ. Αλεξανδρή. Δουλεύουμε πολύ δυνατά και εντατικά. Το όραμα δεν είναι άλλο από την αναγέννηση του Αρη, να ξαναγυρίσουμε την ομάδα ψηλά στους στόχους και στις καρδιές όλης της μπασκετικής Ελλάδας. Να μην ξεχνάμε ότι ο Αρης δεν περιορίζεται μόνο στην Θεσσαλονίκη, αλλά έχει φιλάθλους σε όλη την Ελλάδα. Το όραμα, λοιπόν, είναι να γυρίσουμε την ομάδα εκεί που ανήκει, να χαίρεται ο κόσμος να λέει ότι είναι Αρης και να έρχεται στο γήπεδο", ήταν η αρχική του τοποθέτηση και στην συνέχεια δήλωσε:

"Τα παιδιά είναι ψημένα στα δύσκολα. Εχουν περάσει πολλοί καλοί παίκτες από την ομάδα τα τελευταία χρόνια. Αυτό που κάνει μια ομάδα δεν είναι οι παίκτες που έρχονται με καλές περγαμηνές. Το θέμα είναι να υπάρχει κοινό όραμα, κοινή σκέψη και η χημεία μέσα στο γήπεδο και κυρίως έξω από αυτό. Η επιτυχία είναι ότι η διοίκηση και ο προπονητής έφερε παίκτες που γνωρίζονται μεταξύ τους από την κοινή θητεία στην Α1 και είναι φίλοι μεταξύ τους. Αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο κομμάτι που εμείς το έχουμε ήδη έτοιμο ενώ οι άλλες ομάδες καλούνται να το χτίσουν".

Μίλησε για την ιδέα της αναγέννησης του Αρη: "Μεγάλο ρόλο στην ιδέα της αναγέννησης έπαιξαν αναμφίβολα ο κ. Αρβανίτης και ο κ. Αλεξανδρής. Οταν γίνεται μια προσέγγιση ενός παίκτη, πρέπει πρώτα να μιλήσει με τον προπονητή για να τον πει πώς τον φαντάζεται μέσα στο γήπεδο. Μετά μιλάει με τον πρόεδρο ο οποίος έχει το πολύ δύσκολο έργο να αποτινάξει το αρνητικό κλίμα που έχει η ομάδα λόγω των χρεών. Και όμως ο κ. Αρβανίτης κατάφερε να τους πείσει, παρότι οι περισσότεροι παίκτες είχαν καριέρα αρκετών χρόνων σε άλλες ομάδες, όπως εγώ, ο Χαρίσης και ο Καραποστόλου. Ομως, αποφασίσαμε ότι θέλουμε να πάρουμε αυτό το ρίσκο για να ανεβάσουμε την ομάδα, μαζί με τον κόσμο εκεί που ανήκει. Η δικιά μας ιδέα είναι να ξαναδούμε ένα γεμάτο Παλέ. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο όραμα από αυτό. Είμαστε ομάδα μαζί με τον κόσμο και έτσι θέλω να μας βλέπουνε και αυτοί".

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον κόσμο του Αρη, στον οποίο έστειλε το δικό του μήνυμα αλλά και στην ατμόσφαιρα του Αλεξάνδρειου: "Ο Αρης δεν έχασε την αίγλη του στο μυαλό κάποιων παικτών και αυτό θέλουμε να περάσουμε και στον κόσμο. Γιατί οι παίκτες θα αισθανθούν δικαιωμένοι όταν αντικρύσουν ένα γεμάτο Παλέ. Τώρα οι φίλαθλοι μπορεί να αισθάνονται δικαιωμένοι επειδή οι παίκτες παίρνουν το ρίσκο να έρθουν στην ομάδα, αλλά οι παίκτες περιμένουν την ανταπόδοση με ένα γεμάτο γήπεδο. Να έρχονται οι αντίπαλοι και να αισθάνονται ότι αυτή η ατμόσφαιρα δεν υπάρχει πουθενά. Θέλω να ξαναζήσω την ατμόσφαιρα με τα χαρτάκια. Μου έχει λείψει".
<
Keywords
Τυχαία Θέματα