ΑΕΚ | "Να επιστρέψει γρήγορα στην Α1 η ΑΕΚ"

Στις 5 Ιουνίου του 2002 η ΑΕΚ είχε πάρει το πρωτάθλημα με απίστευτη ανατροπή στους τελικούς, καθώς παρότι έχανε 2-0 από τον Ολυμπιακό, κατόρθωσε να κερδίσει τρεις σερί φορές και να κατακτήσει τον τίτλο μετά από 32 χρόνια. Για εκείνη τη χρονιά μίλησε ο Λευτέρης Σούμποτιτς, τονίζοντας ότι η "Ένωση" ήταν η καλύτερη ομάδα και δίκαια τερμάτισε πρώτη.

Παράλληλα,

σε δηλώσεις που έκανε στην «ΩΡΑ των σπορ» ευχήθηκε για την ΑΕΚ να ξεπεράσει τα προβλήματά της και σύντομα να βρεθεί ξανά στα... σαλόνια της Α1.

Ο τότε τεχνικός των "ερυθρόλευκων", από την Σλοβενία όπου βρίσκεται με αφορμή τη συμπλήρωση των δέκα ετών, ανέφερε: "Το είχα πει και θα το ξαναπώ. Η ΑΕΚ δίκαια είχε πάρει τον τίτλο. Εκείνη τη χρονιά ήταν η καλύτερη ομάδα σε όλο το Πρωτάθλημα. Κατά τη γνώμη μου είχε παίξει το καλύτερο μπάσκετ. Εμείς είχαμε την ευκαιρία με το 2-0 να πάρουμε τον τίτλο, αλλά δεν τα καταφέραμε. Θυμάμαι που χωρίς τους τρεις τιμωρημένους παίκτες στο πρώτο ματς, στο ΟΑΚΑ, αιφνιδιάσαμε την ΑΕΚ. Κανένας δεν το περίμενε τότε.

Θυμάμαι τον συγχωρεμένο τον Φορντ, που έκανε προσπάθεια για να παίξει στον τέταρτο τελικό αλλά δεν μπορούσε. Σας είπα όμως. Η ΑΕΚ ήταν η καλύτερη ομάδα. Και με την ευκαιρία εύχομαι μέσα από την καρδιά μου η ΑΕΚ να λύσει τα προβλήματά της και να επιστρέψει γρήγορα στην Α1 και να πρωταγωνιστήσει".

Όσο για το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην Ελλάδα, ο Σούμποτιτς ξεκαθάρισε: "Αν υπήρχαν οι κατάλληλες συνθήκες για να δουλέψω, θα γυρνούσα στην Ελλάδα με τα πόδια! Δεν σας κρύβω, ότι σκέφτομαι με το που νιώσω ότι ήλθε η ώρα για να πάρω σύνταξη να επιστρέψω στην Ελλάδα για να μείνω μόνιμα".

Keywords
Τυχαία Θέματα