Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ | Τα Οσκαρ της 9ης αγωνιστικής

Μεγάλα ματς είχε το μενού και της 9ης αγωνιστικής της Α1, με το Ελληνικό να κλέβει την παράσταση απέναντι στον Πρωτέα, στο γεμάτο (φωτό) Μετς. Πρωταγωνίστρια της τελευταίας στροφής του πρώτου γύρου, η Λικέντρα Τζόνσον.

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΝΤΑΔΑ

1. Νίκι Εϊβερι (ΠΑΟΚ)

Ο ΠΑΟΚ σταμάτησε τον Ιπποκράτη Κω κι αυτό το οφείλει εν πολλοίς στην Νίκι Εϊβερι... Αλλωστε τη διαφορά μέχρι τώρα μόνη της την κάνει στον Δικέφαλο... Την Κυριακή το πρωί είχε 28 πόντους με 2/4 δίποντα και 8 στα 15 τρίποντα! Πήρε 5 ριμπάουντ,

έκανε 1 ασίστ, 2 κλεψίματα και μόλις 1 λάθος, σε 38 λεπτά. Εξαιρετική για άλλη μια φορά.

2. Τζάκι Γέμελος (Παναθηναϊκός)

Η Τζάκι πήρε το όπλο της και ο Αθηναϊκός δεν είχε τρόπο να αποφύγει τους πυροβολισμούς... Είχε 22 πόντους με 3/4 βολές, 5/7 δίποντα, 3/8 τρίποντα, πήρε 6 ριμπάουντ, έκανε 1 ασίστ και 1 κλέψιμο, υπέπεσε σε τρία λάθη. Πάνω απ' όλα έβαλε πόντους σε καθοριστικά σημεία, όταν δηλαδή ο Παναθηναϊκός πάτησε το γκάζι και "καθάρισε" το ματς.

3. Ρούλα Μούλη (Αρης)

Ο Αρης πέτυχε τη δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα και μάλιστα μέσα στην έδρα ενός ανταγωνιστή. Η Μούλη άγγιξε το τριπλ νταμπλ αφού είχε 17 πόντους (7/7 βολές, 5/9 δίποντα, 0/3 τρίποντα), 8 ριμπάουντ, 9 αίστ, ενώ έκανε και 4 κλεψίματα. Τα 8 λάθη ήταν πολλά, όμως μπροστά στη συνολική εμφάνιση της ίδιας, αλλά και του Αρη,, δεν ήταν τίποτα.

4. Λικέντρα Τζόνσον (Ελληνικό)

Μόνο το TENDEX της λέει πολλά. Με 1.311 ολοκλήρωσε το ματς η Αμερικανίδα, που αποτελεί εγγύηση για το Ελληνικό. Σε 25 λεπτά είχε 24 πόντους, με 6/10 βολές και 9/10 δίποντα... Πήρε 12 ριμπάουντ, έκανε 3 κλεψίματα και 3 τάπες, η τελευταία μάλιστα απέναντι στην Φρίμαν ήταν το χάι λάιτ του αγώνα. Μακράν η κορυφαία του ντέρμπι της 9ης αγωνιστικής στην Α1, νίκησε κατά κράτος την Φρίμαν και τις υπόλοιπες ψηλές του Πρωτέα.

5. Φαίδρα Σκιαδοπούλου (Αναγέννηση Ν. Ρυσίου)

Η Αναγέννηση είναι μία από τις δύο ευχάριστες εκπλήξεις της Α1 (μαζί με τον Ιπποκράτη)... Πέρασε από την έδρα του Κρόνου και έβαλε για τα καλά τις βάσεις για την παραμονή της στην Α1. Η Φαίδρα Σκιαδοπούλου έκανε, λοιπόν, μια σπουδαία εμφάνιση, αφού είχε 12 πόντους (4/9 βολές, 4/10 δίποντα, 0/1 τρίποντο), μάζεψε 16 ριμπάουντ, έκανε 2 ασίστ, 1 κλέψιμο, 2 τάπες, ενώ είχε και 3 λάθη, στα 34 λεπτά που αγωνίστηκε.

MVP

Λικέντρα Τζόνσον (Ελληνικό)

Η μεγάλη μορφή του ματς στο Μετς παίρνει δικαιωματικά τον τίτλο της MVP της 9ης αγωνιστικής. Το λένε άλλωστε και οι αριθμοί, είχε το φοβερό 1.311 στο tendex.

ΗΡΩΙΔΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Ελένη Σύρρα (Αρης)

Η 18χρονη γκαρντ μπήκε στα βαθιά και κολύμπησε, αφού έδωσε σημαντική βοήθεια στον Αρη στα κρίσιμα σημεία του αγώνα στην Καλλιθέα. Είχε 9 πόντους, 9 ριμπάουντ και 4 κλεψίματα, στα 24 λεπτά που έπαιξε.

ΚΟΟΥΤΣ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Ελένη Καπογιάννη (Ελληνικό)

Το Ελληνικό διάβασε άριστα τον Πρωτέα και τον ανάγκασε να μείνει στους 43 πόντους. Η Καπογιάννη προετοίμασε άριστα την ομάδα της για το μεγάλο ματς της 9ης αγωνιστικής και έχει καθοριστική συμβολή στην άνετα επικράτηση της ομάδας της, που έμεινε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα