Α2 | Τα Όσκαρ της 9ης αγωνιστικής

Το ντέρμπι του Κοροίβου με την ΑΕΚ τράβηξε πάνω του τα περισσότερα βλέμματα, γι' αυτό και οι "κυανόλευκοι" έχουν τρία μέλη τους στα όσκαρ του superbasket.gr για την 9η αγωνιστική. Βέβαια, οι ηγέτες δεν έλειψαν ούτε από τα υπόλοιπα παιχνίδια, προσφέροντας στο κοινό αξιομνημόνευτες στιγμές.

Η
ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΝΤΑΔΑ:1. Σάκης Καρύδας (Κόροιβος)

Ό,τι και να πεις κανείς για την απόδοσή του στο ντέρμπι της αγωνιστικής θα είναι λίγο. Ο Σάκης Καρύδας μπήκε από το ξεκίνημα αποφασισμένος να πάρει στα χέρια του το ροζ φύλλο και το αποδείκνυε σε κάθε ευκαιρία. Με μια ηγετική εμφάνιση σκόραρε και οργάνωνε με την ίδια φοβερή συνέπεια (15 πόντοι, 8 ασίστ), έκανε μόλις ένα λάθος και σε πολλές φάσεις ξεσήκωσε τον κόσμο με τις αμυντικές του προσπάθειες και τη "φλόγα" που εξέπεμπε.

2. Δημήτρης Καλαμπάκας (Καβάλα)

Η ευχάριστη έκπληξη της Καβάλας μετά από την αποχώρηση του Θωμά Νίκου και την έλευση του Γιάννη Τζήμα. Στη δεύτερη χρονιά του στην "ένωση", ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ αφήνει το στίγμα του και σίγουρα η εμφάνισή του κόντρα στον Αρκαδικό ήταν η βασικότερη αιτία για το μεγάλο διπλό. Σε 31 λεπτά είχε 19 πόντους με φοβερή ευστοχία (6/6 βολές, 2/4 δίποντα, 3/3 τρίποντα) και καλοστημένη άμυνα του Γιάννη Καστρίτη δεν μπόρεσε να βρει το... αντίδοτο, χάνοντας τη νίκη.

3. Μίλαν Τρτιτς (Ερμής Λαγκαδά)

Το ντεμπούτο του Στάθη Καμαράκη έκανε τον Ερμή Λαγκαδά πιο σκληρό στην άμυνα, κι έτσι ήρθε ο θρίαμβος στο ντέρμπι κόντρα στην ΚΑΠ, με έναν Μίλαν Τρτιτς να τον... πιεις στο ποτήρι. Ο Σέρβος φόργουορντ έβλεπε το αντίπαλο καλάθι σαν βαρέλι, γεμίζοντάς το με 20 πόντους (7/9 δίποντα, 2/3 τρίποντα) σε 27' συμμετοχής, ενώ παράλληλα μάζεψε 7 ριμπάουντ και βοήθησε πολύ και στην άμυνα.

4. Σάκης Γιαννακόπουλος (Λαύριο)

Νίκη-οξυγόνο πήρε το Λαύριο κόντρα στον καλοδουλεμένο ΟΦΗ, με τον Σάκη Γιαννακόπουλο να παίρνει την ομάδα στις πλάτες του και να την οδηγεί στο ροζ φύλλο. Ο φυσικός ηγέτης της ομάδας του Χρήστου Σερέλη απουσίασε μόλις για 20'' από το παρκέ, παίζοντας... 39'40'', όντας εξαιρετικός με 20 πόντους (3/5 βολές, 7/10 δίποντα, 1/5 τρίποντα), 7 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 2 κλεψίματα...

5. Τόλης Κουτρούλιας (Παγκράτι)

Το Παγκράτι πήγε στις Σέρρες για να κάνει την υπέρβαση, έχοντας σε φοβερή κατάσταση τους Φώτη Βασιλόπουλο, Κωστή Δέδε και πάνω απ' όλα... Κουτρούλια από τα παλιά! Ο έμπειρος σέντερ παραμένει... έφηβος και το αποδεικνύει σε κάθε ευκαιρία, κάνοντας άνω-κάτω την σαφώς πιο νεανική φροντ λάιν των Ικάρων. Έπαιξε 32 λεπτά και είχε 26 (!) πόντους με 8/11 βολές και 9/13 δίποντα, μάζεψε 7 ριμπάουντ, μοίρασε 3 ασίστ, έκανε 4 κλεψίματα και... τίναξε τον δείκτη tendex, φτάνοντας στο άριστο (1.000)!

MVP:Σάκης Καρύδας (Κόροιβος)

HERO OF THE NIGHT:Νίκος Στυλιανού (Κόροιβος)

Μπορεί ο Καρύδας να έκανε... πράγματα και θαύματα πάνω στο παρκέ, όμως παίκτης-κλειδί για τον Κόροιβο στο ντέρμπι με την ΑΕΚ ήταν ο Νίκος Στυλιανού. Πέραν από τους 13 πόντους του (3/6 τρίποντα) και τα 8 ριμπάουντ του, έκανε αισθητή την παρουσία του με την άμυνα που έπαιξε. Ο Βαγγέλης Καράμπουλας πέτυχε 7 γρήγορους πόντους και όταν το ανέλαβε ο Κύπριος φόργουορντ δεν κατάφερε να βοηθήσει την ομάδα του, κι αυτό αποδείχτηκε καθοριστικό για την τελική έκβαση του αγώνα.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ:Βασίλης Νιπεργιάλης (Κόροιβος)

Απέναντι στον επίσης καλά διαβασμένο, Βαγγέλη Ζιάγκο, ο Βασίλης Νιπεργιάλης αποτέλεσε καθοριστικότατο παράγοντα της βαρυσήμαντης επικράτησης του Κοροίβου. Ο Ηλείος τεχνικός εκπόνησε με απόλυτη ακρίβεια το πλάνο που είχε σχεδιάσει, είχε ψυχραιμία όταν η ΑΕΚ πλησίαζε στο σκορ και οδήγησε τους "κυανόλευκους" στο θετικό αποτέλεσμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα