Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ | Τα Οσκαρ της 7ης αγωνιστικής

Ο Πρωτέας Βούλας νίκησε τον Παναθηναϊκό στο μεγάλο ματς και δικαιωματικά έκλεψε την παράσταση στα Οσκαρ της 7ης αγωνιστικής... Η Λολίτα Λύμουρα είχε την τιμητική της...

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΝΤΑΔΑ

1. Λολίτα Λύμουρα (Πρωτέας Βούλας)

Η στατιστική υπηρεσία δεν της έδωσε τη μία ασίστ που χρειαζόταν για να κάνει το απίστευτο... Το τριπλ νταμπλ σε ένα ντέρμπι ανάμεσα στον Πρωτέα και τον Παναθηναϊκό, που κρίθηκε στις δύο παρατάσεις... Αυτό βέβαια δεν σημαίνει τίποτα. Η 28χρονη πλέι

μέικερ τα έκανε όλα στο παρκέ, σε ένα ματς που αγωνίστηκε για 48:29! Είχε 17 πόντους με 3/4 βολές, 7/14 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 10 ριμπάουντ και 9 τελικές πάσες. Συν τα 4 κλεψίματα, μείον τα 4 λάθη. Φοβερή εμφάνιση για την Λύμουρα, άλλη μία με τη φανέλα του Πρωτέα, που δικαιώνεται για την μεγάλη μάχη που έδωσε για την απόκτησή της το καλοκαίρι.

2. Νίκη Εϊβερι (ΠΑΟΚ)

Της ανήκει δικαιωματικά μια θέση στην πεντάδα, χάρη στο τρίποντο της νίκης που πέτυχε στο... μηδέν. Ομως δεν έκανε μόνο αυτό... Πέτυχε λίγο πριν άλλο ένα τρίποντο και μείωσε στους δύο... Με 2/3 τρίποντα, λοιπόν, (δηλαδή μετέτρεψε το 36-41, σε 42-41 για τον ΠΑΟΚ απέναντι στον Ικαρο, αφου ενδιάμεσα είχε και μία αστοχία) άλλαξε τη ροή του αγώνα. Ηταν η όαση στην έρημο της Πυλαίας, που παίχθηκε κακό μπάσκετ... Συνολικά είχε 14 πόντους (0/1 β., 4/9 δ., 2/8 τρ.), 4 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα και 2 λάθη, σε 39 λεπτά συμμετοχής.

3. Νεβίν Ρασίντ (Ιπποκράτης Κω)

Η... μικρή Μπούσερ έδωσε άλλη μία παράσταση, αυτή τη φορά στον Αγιο Δημήτρη. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο ήταν απίστευτη και έδωσε την απαραίτητη ώθηση στις νεοφώτιστες. Είχε 26 πόντους με 5/7 βολές, 9/16 δίποντα, 1/1 τρίποντο, μάζεψε 13 ριμπάουντ, είχε 2 ασίστ, 3 κλεψίματα, 1 τάπα και μόλις 2 λάθη, σε 37:29... Η πρώτη σκόρερ και τρίτη ριμπάουντερ της Α1 συνεχίζει να εντυπωσιάζει και μαζί της να προχωρά ακάθεκτος και ο Ιπποκράτης.

4. Σανίκα Φρίμαν (Πρωτέας Βούλας)

Εκανε το καλύτερό της παιχνίδι στην Α1 και ήταν ένας από τους λόγους που ο Πρωτέας πήρε τη νίκη. Μαζί με την Μπαρμπερίδου έκαναν φοβερά πράγματα στη θέση "4", αλλά η Αμερικανίδα ήταν ασταμάτητη. Είχε 25 πόντους (8/8 β. 4/9 δ. 3/7 τρ.), πήρε 10 ριμπάουντ, έκανε 3 κλεψίματα, 1 ασίστ και 3 λάθη σε 37 λεπτά, όμως το σημαντικότερο ήταν πως έδωσε λύσεις σε καθοριστικά σημεία.

5. Λικέντρα Τζόνσον (Ελληνικό)

Το Ελληνικό είναι πλέον το μόνο αήττητο στην Α1 (παρά τα πολλά προβλήματα τραυματισμών και την απουσία γηπεδικής στέγης) και η Αμερικανίδα είναι μια από τις εξηγήσεις γι αυτό. Απέναντι στο Ρύσιο δίχως να... φορτσάρει, είχε 20 πόντους με 6/7 βολές, 7/10 δίποντα, μάζεψε 12 ριμπάουντ, έδωσε 5 ασίστ, έκανε 2 κλεψίματα, 3 τάπες. Κι όλα αυτά σε 28 λεπτά... Το TENDEX της... έσπασε, αφού είχε 1.273!

MVP

Λολίτα Λύμουρα (Πρωτέας Βούλας)

ΗΡΩΪΔΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Νίκη Εϊβερι (ΠΑΟΚ)

Με δύο τρίποντα - το ένα στην εκπνοή - έδωσε τη νίκη στον ΠΑΟΚ με 42-41 επί του Ικαρου... Δεν χρειάζεται άλλη εξήγηση, λοιπόν, για τον τίτλο της ηρωίδας της αγωνιστικής.

ΚΟΟΥΤΣ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Αλέκος Δάγλας (Πρωτέας Βούλας)

Ο Πρωτέας επέστρεψε στην Α1 και όχι μόνο στέκεται με αξιώσεις, αλλά νικά και στα μεγάλα ματς... Εριξε στο καναβάτσο τον Αθηναϊκό, έκανε το ίδιο με τον Παναθηναϊκό. Ο Αλέκος Δάγλας έχει δημιουργήσει μια καλοδουλεμένη μηχανή, με παίκτριες που ξέρουν άριστα τους ρόλους τους... Δικαιωματικά είναι ο προπονητής της 7ης αγωνιστικής.

Keywords
Τυχαία Θέματα