Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ | "Παίζονται συμφέροντα σε βάρος των κοριτσιών"

Η Κατερίνα Γλυνιαδάκη έστειλε νέο μήνυμα μέσω facebook θέλοντας να ξεκαθαρίσει ακριβώς τη θέση της για το θέμα Μέλνικα-Σεμανάκου.

"Μετά από μηνύματα και τηλέφωνα που δέχτηκα σχετικά με το χτεσινό μου post στο facebook, θα ήθελα να μοιραστώ τα εξής:

Αρχικά, θέλω να ευχαριστήσω τους κυρίους δημοσιογράφους που ενώ δεν είναι φίλοι μου στο facebook (σε μια σελίδα που δεν έχει καν το πραγματικό

μου όνομα) θεώρησαν την γνώμη μου τόσο βαρυσήμαντη ώστε να την κοινοποιήσουν στα μπασκετικά site. Επειδή λοιπόν το έγραψα βιαστικά και ίσως να μην ήμουν αρκετά λεπτομερής, θα ήθελα ξεκαθαρίσω τι εννοούσα ώστε να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις.

Πρώτον, θεωρώ την γενικότερη στάση της ελληνικής πολιτείας προς στα παιδιά που βρίσκονται από μικρά στην Ελλάδα χωρίς να έχουν πάρει την ελληνική υπηκοότητα παράλογη και άδικη. Πιστεύω ότι ένα άτομο χαρακτηρίζεται από μια εθνικότητα (στην προκειμένη περίπτωση την Ελληνική) βάσει της παιδείας και της κουλτούρας που έχει λάβει μεγαλώνοντας. Κατά συνέπεια θεωρώ λάθος το να στερούνται τέτοια άτομα δικαιώματα και ευκαιρίες τα οποία για άλλους θεωρούνται δεδομένα.

Δεύτερον, πιστεύω ότι οι νόμοι, και δή οι μπασκετικοί, δεν είναι πάντα αντικειμενικοί και ξεκάθαροι, αλλα μπορούν να έχουν πολλαπλές αναγνώσεις και ερμηνείες. Ως εκ τούτου, δίνεται χώρος για υποκειμενικές ερμηνείες, οι οποίες μάλιστα ενδέχονται να μεταβληθούν ανάλογα με τις περιστάσεις. Αυτό λοιπόν είναι ένα θέμα που έχω παρατηρήσει να συμβαίνει και με την ΕΟΚ. Για να μην πηγαίνω μακριά, τον περασμένο Μάρτιο, ενώ αγωνιζόμουν στην Ιταλία, μου ζητήθηκε από τον Αστέρα Εξαρχείων να γυρίσω για να βοηθήσω την ομάδα στα play-out. ‘Έπειτα από προσωπικές τηλεφωνικές συνομιλίες με την ΕΟΚ, και αφού διαβεβαιώθηκα ότι θα μπορούσα να γυρίσω και να παίξω κανονικά, πήρα το αεροπλάνο και έφυγα νωρίς από το Ιταλικό πρωτάθλημα. Δυστυχώς όμως, λίγες ώρες πριν από το κρίσιμο μάτς στο Στρέφη ενημερώθηκα ότι τελικά το να παίξω δεν επιτρέπεται από το νόμο! Δε θα ήταν λογικό λοιπόν να αναρωτηθώ τι ρόλο μπορεί να έπαιξαν οι πιέσεις και τα συμφέροντα κάποιων..;

Επιστρέφοντας λοιπόν στο θέμα Ζέντα-Ενίσα, και για να κλείσω, αυτό που με ενοχλεί είναι ότι παίζονται συμφέροντα μεγάλων στις πλάτες των κοριτσιών. Φυσικά αυτό δεν είναι πρωτοφανές φαινόμενο, αλλα είναι σίγουρα δυσάρεστο. Δυστυχώς ή ευτυχώς, το να γίνουν χάρες για κάποιους ή διευκολύνσεις για άλλους κρύβει πάντα στη βάση του ένα συμφέρον οικονομικής φύσης. Αν αυτό μέσω της ανάγκης κάποιου να διατηρήσει τη δημόσια εικόνα του και το πρεστίζ του, ή την ανάγκη κάποιου άλλου να κερδίσει η ομάδα στην οποία έχει επενδύσει ως παράγοντας δεν έχει σημασία. Αυτό που εμένα με ενδιαφέρει είναι για μία φορά στα χρονικά να μπει επιτέλους το καλό τον αθλητριών μπροστά από συμφέρον των κυρίων με τις παχουλές τσέπες που αράζουν σε μεγάλες καρέκλες, είτε αυτοί σχετίζονται με την ομοσπονδία, είτε όχι.

Προσωπικά χαίρομαι πολύ που συναθλήτριές μου με γνωστή και μακροχρόνια καριέρα είχαν το θάρρος να πάρουν θέση και να θίξουν το παραπάνω θέμα δημόσια, και εύχομαι ειλικρινά να δώσουν το φωτεινό παράδειγμα για αντίστοιχες περιπτώσεις στο μέλλον, μια και η συγκεκριμένη απ’ ότι φαίνεται έκλεισε.

Αυτά. Τουλάχιστον προς το παρών.

Κατερίνα

ΥΓ. Με την ευκαιρία να ευχαριστήσω ειλικρινά τους ανθρώπους της ΕΟΚ για την σημαντικότατη στήριξη τους μετά τον τραυματισμό μου, και καθ’ όλη τη διάρκεια της αποθεραπείας μου."

Keywords
Τυχαία Θέματα