Α ΕΣΚΑ | Τσεκούρας: "Ο Σπόρτιγκ είναι ο "βασιλιάς" της ΕΣΚΑ"

Ο Σπόρτιγκ συνέχισε τη νικηφόρα πορεία του και κόντρα στους Αγ. Αναργύρους και ο Βασίλης Τσεκούρας δήλωσε πως η ομάδα κρατάει πλέον την τύχη στα χέρια της για την συνέχεια του πρωταθλήματος.

Το superbasket.gr ήταν στο γήπεδο και μίλησε με τον πολύπειρο Βασίλη Τσεκούρα για την πορεία της ομάδας, τον κόσμο της αλλά και το... "ΤΣΕΚ fan Club" που τον ακολουθεί σε όλες τις αναμετρήσεις του.

Αυτή ήταν η τέταρτη νίκη στο πρωτάθλημα. Πού πιστεύεις

ότι κρίθηκε το παιχνίδι;

"Οι Άγιοι Ανάργυροι είναι μία καλή ομάδα, τίμια ομάδα. Έχει πολύ καλούς παίχτες, επομένως ήταν μία πολύ καλή νίκη για μας. Κρίθηκε στο ότι ήμασταν σοβαροί ειδικά στην άμυνα και δεν είχαμε να φοβηθούμε τίποτα".

Το ημίχρονο σας βρήκε κοντά στο σκορ (40-33). Τι αλλάξατε στο δεύτερο ημίχρονο και χτίσατε αυτήν την διαφορά;

"Ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι στο δεύτερο ημίχρονο και αυτό διότι υπάρχει τέτοια ποιότητα στην ομάδα που αν υπάρχει σοβαρότητα και συγκέντρωση, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα".

Ποια είναι η δική σου εικόνα για την φετινή Α ΕΣΚΑ, μετά το πέρας των πέντε πρώτων αγωνιστικών;

"Θα είναι εξίσου ανταγωνιστική με την περσινή, δεν έχω δει όλες τις ομάδες αλλά θεωρώ ότι πολλές από αυτές θα διεκδικήσουν την άνοδο, θα μπουν στα πλει-οφ και θα παλέψουν για την σωτηρία τους".

Έχετε τέσσερις νίκες και μία ήττα στο πρωτάθλημα. Θεωρείς πως όλα τα παιχνίδια είναι στο χέρι σας;

"Αν δεν παίξεις, δεν κερδίζεις κανέναν. Το έχουμε δει πολλές φορές στο γήπεδο. Η ομάδα έχει τόσο καλό ρόστερ που αν είμαστε σοβαροί και συγκεντρωμένοι είναι όλα στο χέρι μας. Όταν δεν είμαστε, πρέπει να φοβόμαστε".

Τι στόχο έχετε θέσει από εδώ και πέρα;

"Κάθε βδομάδα και καλύτερα. Δουλεύουμε κάθε μέρα και προσπαθούμε να γίνουμε όλο και καλύτεροι".

Θα ήθελα να μου σχολιάσεις μία μερίδα φιλάθλων, το λεγόμενο "ΤΣΕΚ fan club", οι οποίοι σε ακολουθούν σε κάθε γήπεδο κάθε αγωνιστική και χειροκροτάνε κάθε προσπαθειά σου...

"Αυτοί είναι οι κολλητοί μου φίλοι. Γενικά από το χώρο του μπάσκετ τόσα χρόνια που παίζω, έχω αποκτήσει πολύ δυνατές φιλίες και στο τέλος αυτό είναι που μένει. Σε αυτό το club που ανέφερες είναι οι Δρακάκης, Μενουδάκος και πάρα πολλοί άλλοι καλοί φίλοι".

Με την εμπειρία που έχεις, το φετινό ρόστερ του Σπόρτιγκ μπορεί να κάνει την διαφορά σε σύγκριση με το περσινό που ξεκίνησε ιδανικά και στην πορεία εγκαταλείφθηκε;

"Πέρυσι δεν ήμουν στην ομάδα, οπότε δεν έχω γνώμη. Θαυμάζω τους συμπαίκτες μου. Έχω συμπαίκτες με πολύ μεγάλο ταλέντο, καλοί χαρακτήρες και εγώ είμαι εδώ έχοντας το λιγότερο ταλέντο απο όλους και προσπαθώ να τους βοηθάω. Είναι φανταστικά παιδιά όλοι τους, καλοί χαρακτήρες. Χαίρομαι που κλείνω την διαδρομή μου στην ομάδα αυτή με αυτούς τους συμπαίκτες και αυτόν τον προπονητή.

Είσαι ένας απο τους πολλούς παίχτες που ήρθαν το καλοκαίρι στην ομάδα. Είπες απευθείας το ναι;

"Κατευθείαν είπα το ναι. Χωρίς δεύτερη σκέψη. Το ότι ο Σπόρτιγκ είναι μεγάλη ομάδα είναι δεδομένο, ξέρω που ήρθα.

Keywords
Τυχαία Θέματα