Α ΕΣΚΑ | «Μονόδρομος, η δημιουργία ενός νέου ομίλου»

Ο Δήμος Σουλιώτης και ο Νίκος Χασιώτης εξέδωσαν ανακοίνωση, με την οποία εξηγούν τους λόγους της αποχώρησής τους από το Μαρκόπουλο ενώ παράλληλα προαναγγέλλουν την ίδρυση του Ομίλου Καλαθοσφαίρισης Μεσογείων.

Επίσης, δεν παραλείπουν να συγχαρούν την διοίκηση του Μαρκόπουλου για τις τελευταίες της κινήσεις ενώ αναφέρονται και στους στόχους του Ομίλου Καλαθοσφαίρισης Μεσογείων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του τέως υπεύθυνου του τμήμαtow μπάσκετ του Μαρκόπουλου Δήμου Σουλιώτη και του τέως προπονητή της ομάδας Νίκου Χασιώτη:

«Μετά από 4,5 χρόνια προσφοράς

στο τμήμα μπάσκετ του Α.Ο.Μαρκοπούλου πήραμε την οδυνηρή απόφαση να αποχωρήσουμε. Η αποχώρησή μας δεν οφείλεται, σε καμία περίπτωση, σε αδυναμία εκπλήρωσης των υποχρεώσεων μας, αλλά στην απροθυμία της διοίκησης του συλλόγου να στηρίξει την δρομολογημένη και προσυμφωνημένη δημιουργία ενός ανεξάρτητου μπασκετικού ομίλου στο Δήμο Μαρκοπούλου.

Τα τελευταία δύο χρόνια δουλέψαμε επιτυχημένα πάνω σε ένα πλάνο κοινής λειτουργίας των τμημάτων μπάσκετ Α.Ο.Μαρκοπούλου και Α.Ε.Πόρτο Ράφτη,το οποίο, πέρα από τα προφανή αγωνιστικά και κοινωνικά οφέλη, αποτέλεσε καθοριστικό παράγοντα για την εύρυθμη λειτουργία όλων των τμημάτων που στεγάζονται στα 2 κλειστά γυμναστήρια του Δήμου μας. Η ενοποίηση των τμημάτων απελεύθέρωσε αρκετές ώρες που καλύφθηκαν από τις ακαδημίες βόλλευ και μπάσκετ κοριτσιών.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας αυτής υπήρξαν αμοιβαίες μετακινήσεις αθλητών και αθλητριών ανάμεσα σε Α.Ο.Μαρκοπούλου και Α.Ε.Πόρτο Ράφτη,οι οποίες ήταν απαραίτητες για την ισότιμη προβολή των 2 συλλόγων μέσω των οικείων πρωταθλημάτων. Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι θεωρούμε ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ δικαίωμα των γονιών να επιλέξουν το μπασκετικό μέλλον των παιδιών τους το καλοκαίρι, εν όψει της ύπαρξης του νέου αμιγώς μπασκετικού συλλόγου ΌΜΙΛΟΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ στον οποίο θα εχουμε την τιμή να συνεχίσουμε την πορεία μας.

Προς τιμήν του ο Πρόεδρος του Α.Ο.Μαρκοπούλου κ. Πάρης Ευαγγελίου,σε ομιλία του προς τους αθλητές του ανδρικού τμήματος, ξεκαθάρισε ότι το καλοκαίρι οι ίδιοι θα επιλέξουν τον σύλλογο που θα συνεχίσουν να αγωνίζονται.Το ίδιο ελπίζουμε να τηρήσει και για τα παιδιά των αγωνιστικών τμημάτων που έχουν αθλητικό δελτίο, όπως άλλωστε είχε δηλώσει σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικάμε την φιλοσοφία του συλλόγου σε παλαιότερη συνέντευξη του στην τοπική εφημερίδα ΈΞ ΑΝΑΤΟΛΗΣ. Να σημειωθεί ότι το Δ.Σ. της Α.Ε.Πόρτο Ράφτη έχει ήδη λάβει επίσημα σχετική απόφαση. Θυμίζουμε πως τα παιδιά των Ακαδημιών, που δεν έχουν εκδώσει αθλητικό δελτίο, δεν έχουν ΚΑΜΜΙΑ δέσμευση προς οποιοδήποτε σύλλογο.

Ο ΌΜΙΛΟΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ ,έχοντας λάβει τη σχετική έγκριση της Γενικής Συνέλευσης της Α.Ε.Πόρτο Ράφτη,απορροφά το εν λόγω τμήμα μπάσκετ (αποκτά όλα τα αθλητικά δελτία) και λειτουργεί με έδρα τον καλλικρατικό Δήμο Μαρκοπούλου. Ο στόχος είναι η καθιέρωσή του ως μοναδικού καθαρόαιμου μπασκετικού συλλόγου στην ευρύτερη περιοχή των Μεσογείων. Η δημιουργία του νέου ομίλου θα αποτελέσει πόλο συσπείρωσης για τους υγιείς αθλητικούς παράγοντες και είναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ για την επιβίωση του αθλήματος στην περιοχή μας. Οι πρόσφατες εξελίξεις δεν ματαιώνουν την προσπάθεια μας ,απλά την καθυστερούν.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όσους στήριξαν την προσπάθειά μας. Η φυσική παρουσία και η οικονομική συνδρομή όλων κράτησαν ζωντανό το τμήμα στην πιο δύσκολη οικονομική περίοδο.
Ευχαριστούμε θερμά τους όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες για την τίμια και ανιδιοτελή προσφορά τους. Θεωρούμε αυτονόητη τη συνέχιση της προσπάθειας που καταβάλλουν τη φετινή χρονιά και τους ευχόμαστε τα καλύτερα.

Στο νέο σχήμα που αναλαμβάνει το τμήμα μπάσκετ ευχόμαστε καλή δύναμη και αντοχή στις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει.
Στη διοίκηση του Α.Ο.Μαρκοπούλου δίνουμε συγχαρητήρια για την αποφασιστικότητα που έδειξαν με τις τελευταίες κινήσεις τους και ελπίζουμε να στηρίξουν το τμήμα μπάσκετ όπως του αξίζει.

Ανανεώνουμε το μπασκετικό ραντεβού με τους φίλους γονείς και αθλητές για το τέλος Μαϊου όπου και θα ξεκινήσουν οι προεγγραφές για την αγωνιστική χρονιά 2013-2014,με προπονητικό και διοικητικό σχήμα που θα ανακοινωθεί τότε. Η έγκαιρη επικοινωνία είναι απαραίτητη τόσο για τις μεταγραφές του Ιουνίου,όσο και τον καταρτισμό των τμημάτων της νέας περιόδου.
ΥΓ.Προς απογοήτευση όσων περίμεναν δημόσια αντιπαράθεση με το Δ.Σ. του Α.Ο.Μαρκοπούλου,σεβόμενοι το σύλλογο που έχουμε υπηρετήσει από κάθε πόστο,όσο και τις θυσίες που έχουμε κάνει για αυτόν,οι όποιες εξηγήσεις μεταξύ μας θα δίνονται πάντα σε κλειστό «οικογενειακό» κύκλο.

Με τιμή
Δήμος Σουλιώτης Υπεύθυνος Τμήματος Μπάσκετ
Νίκος Χασιώτης Προπονητής Ανδρικού Τμήματος»

Keywords
Τυχαία Θέματα