NBA | Τζινόμπιλι: "Δεν πρόκειται να γίνω προπονητής..."

Ο Μανού Τζινόμπιλι χθες (28/7) συμπλήρωσε τα 36 του χρόνια και μίλησε για το μέλλον του, αφού αποφασίσει πρώτα να κρεμάσει τη φανέλα του. Γιατί για την ώρα ο μόνος στόχος, είναι ένα ακόμη πρωτάθλημα.

"Δεν βλέπω τον εαυτό μου σαν μελλοντικό προπονητή. Αγαπώ το μπάσκετ και θα ήθελα να βοηθήσω, όμως σε κάποιον ρόλο όπως αυτόν που έχει ο Στηβ Νας (τζένεραλ μάνατζερ στην εθνική του Καναδά). Δεν πρόκειται να γίνω προπονητής", σχολίασε ο Αργεντινός στην ExpressNews και συνέχισε λέγοντας ότι: "Οι μέρες που ακολούθησαν τους Τελικούς ήταν άσχημες. Μετά την 1η Ιουλίου ήθελα να

ακούσω από τον Μπιούφορντ (τζένερα μάνατζερ των Σπερς) και από τον Πόποβιτς ποιο είναι το πλάνο τους. Ήθελα να ακούσω εάν τους ενδιέφερε να κρατήσουν αυτή την ομάδα. Ποτέ δεν ξέρεις. Ο Μπιούφορντ μου είπε ότι με θέλει πίσω και από εκείνη τη στιγμή δεν υπήρχε κάτι άλλο να συζητήσουμε. Ήμουν σίγουρος ότι θα μείνω. Σέβομαι την απόφασή τους να κρατήσουν σχεδόν όλη την ομάδα και νομίζω ότι ήταν μια έξυπνη κίνηση. Ξέρουν ότι κάναμε καλή προσπάθεια την περσινή σεζόν και μάλλον γι' αυτό διατηρήθηκε το μεγαλύτερο μέρος του ρόστερ. Είναι δύσκολο να αλλάξεις εξαιτίας μερικών δευτερολέπτων της περσινής σεζόν. Είχαμε μια καλή χρονιά, ήμασταν ένα σουτ ή ένα ριμπάουντ μακριά από το δαχτυλίδι. Γιατί να αλλάξεις τόσο πολύ, λοιπόν;".

Ο Τζινόμπιλι μετράει 11 χρόνια στο ΝΒΑ με μέσο όρο καριέρας 14.9 πόντους (45% στα σουτ εντός πεδιάς, 37.2% στα τρίποντα, 83.2% στις βολές), 3.9 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 1.5 κλεψίματα ανά 27.5 λεπτά συμμετοχής. Τη σεζόν που μας πέρασε είχε 11.8 πόντους (42.5% στα σουτ εντός πεδιάς, 35.3% στα τρίποντα, 79.6% στις βολές), 3.4 ριμπάουντ, 4.6 ασίστ και 1.3 κλεψίματα ανά 23.2 λεπτά, σε σύνολο 60 αγώνων στην κανονική περίοδο.

Keywords
Τυχαία Θέματα