NBA | Ρόουζ: "Να σηκώσουμε το τρόπαιο!"

Ναι μεν έχει να εμφανιστεί σε επίσημο παιχνίδι περίπου 17 μήνες, από τότε δηλαδή που διέλυσε το γόνατό του στον πρώτο αγώνα των Μπουλς με του Σίξερς στα πλέι οφ, ωστόσο οι φιλοδοξίες του για τη νέα σεζόν είναι τεράστιες. Συγκεκριμένα, φτάνουν μέχρι και την κατάκτηση του πρωταθλήματος από το Σικάγο!

Ο 24χρονος πόιντ γκαρντ (1,91μ.) προετοιμάζεται σκληρά ώστε να επιστρέψει ακόμα καλύτερος στη δράση έπειτα από τον σοβαρότατο τραυματισμό του και είναι σίγουρο

ότι θα κάνει τα πάντα για να τα καταφέρει. Σε δηλώσεις του στο περιοδικό SLAM Magazine (Νοεμβρίου) αναφέρθηκε στην κατάστασή του, τους στόχους της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου, την πρεμιέρα των "Ταύρων" στο NBA κόντρα στους Μαϊάμι Χιτ, αλλά και το Μουντομπάσκετ του 2014.

Διαβάστε όσα είπε το νούμερο 1 του ντραφτ του 2008:

Για την κατάσταση της υγείας του: "Αυτή τη στιγμή γίνομαι όλο και πιο δυνατός. Κέρδισα μυϊκή δύναμη. Δεν ξέρω αν αυτό θα έχει επίδραση στο πως αγωνίζομαι στο παρκέ, ξέρω όμως ότι θα είναι ένα αρκετά αλλόκοτο συναίσθημα. Κάνω πολλά σουτ, δουλεύω με τον γυμναστή Ρομπ ΜακΚλάνγκαν και προσπαθώ να βοηθήσω το πόδι μου να θυμηθεί πως έπαιζε".

Για το πως θα επηρεάσει το παιχνίδι του το γεγονός ότι έχει "βαρύνει": "Πάντα ήμουν δυνατός. Βάζω δύσκολα lay-up, το να πηγαίνω προς το καλάθι είναι στην φύση μου. Οι διαιτητές δεν σφύριζαν φάουλ, οπότε είχα συνηθίσει να πετυχαίνω κάθε είδους καλάθια. Αυτή τη σεζόν, όμως, έχω αρκετή περισσότερη δύναμη και όταν θα διεισδύω, θα μπορώ να σκοράρω πιο εύκολα. Ευελπιστώ ότι θα δείτε περισσότερα γκολ-φάουλ".

Για το πόσο άλλαξε το κορμί του στην διάρκεια της αποθεραπείας: "Νομίζω ότι έγινα πιο γρήγορος, πιο εκρηκτικός. Πιστεύω ότι φέτος δεν θα έχω τραυματισμούς. Θα προσπαθήσω να τους γλιτώσω με stretching και με πράγματα που πρέπει να κάνω για να προσέξω το σώμα μου. Όταν είσαι νεαρός, ταλαντούχος και αθλητικός, δεν ενδιαφέρεσαι για πράγματα όπως οι διατάσεις. Βγαίνεις εκεί έξω και τα προσπερνάς όλα. Τώρα, όμως, είναι η έκτη μου χρονιά στο ΝΒΑ και πρέπει να προσέξω. Πρέπει να το πάρω πιο σοβαρά για να μείνω μακριά από όλους αυτούς τους μικροτραυματισμούς".

Για το βελτιωμένο τζαμπ σουτ του: "Έχω κάνει αμέτρητα σουτ. Πολλά. Ειδικά στην διάρκεια της περσινής σεζόν, έβγαινα πριν ξεκινήσουν οι αγώνες και σούταρα συνεχώς. Τώρα σηκώνω βάρη και όλα μοιάζουν πιο εύκολα. Η αυτοπεποίθησή μου έχει μεγαλώσει και στο σουτ τίποτα δεν είναι σημαντικότερο. Γι' αυτό πιστεύω ότι θα είμαι ένας εξαιρετικός εκτελεστής τη νέα χρονιά".

Για τα ταξίδια που έκανε σε Ευρώπη και Ασία: "Πήγα σε μέρη που δεν είχα επισκεφθεί ποτέ. Πήρα και τον γιο μου μαζί, οπότε αυτή η εμπειρία ήταν σπουδαία. Το να ταξιδεύεις μαζί του, να βγάζεις πολλές φωτογραφίες μαζί του... Όταν μεγαλώσει, θα μπορώ να του τις δείξω".

Για τους στόχους που έχει θέσει για την φετινή σεζόν: "Μόνο έναν έχω, ο οποίος είναι και ολόκληρης της ομάδας. Να κερδίσουμε το Πρωτάθλημα. Θέλουμε όλους τους ατομικούς τίτλους, όμως ο βασικός μας είναι να βγούμε στο παρκέ, να παίξουμε όσο πιο σκληρά μπορούμε και στο τέλος να μπορέσουμε να σηκώσουμε το τρόπαιο!"

Για το ματς της πρεμιέρας απέναντι στους Χιτ: "Είναι το απόλυτο παιχνίδι για να ξεκινήσει η χρονιά. Έχασα όλη την περσινή σεζόν, οπότε το να βρεθώ εκεί έξω απέναντι στην καλύτερη ομάδα της λίγκας, απέναντι σε αυτούς τους παίκτες, είναι η απόλυτη πρόκληση γι' αυτή την φάση της περιόδου. Θα το αντιμετωπίσω σαν ένα κανονικό παιχνίδι και θα προσπαθήσω να παίξω σκληρά".

Για το αν θα είναι προσεκτικός στις πρώτες εβδομάδες: "Τα λεπτά συμμετοχής μου είναι ένας τομέας που πρέπει να διαχειριστεί ο προπονητής. Παρόλα αυτά, ξέρω ότι έχει μια καλή ιδέα για το πως θα με χρησιμοποιήσει. Από τη στιγμή που θα βρεθώ στο παρκέ, δεν θα μου πάρει πολύ χρόνο να προσαρμοστώ".

Για την Εθνική ομάδα των ΗΠΑ: "Αν με επιλέξουν στην ομάδα, θα είναι τιμή μου να αγωνιστώ με την εθνική ομάδα. Είναι δεδομένο πως θέλω να είμαι μέλος της ομάδα, αν φυσικά ο κόουτς (σ.σ. Μάικ Σιζέφσκι) με θέλει...)".

Keywords
Τυχαία Θέματα