HOT SPOT | Φέτος ως έχει, από του χρόνου διευκρίνιση

Ο Νέστορας Κόμματος και ο Βασίλης Καββαδάς έγιναν οι δύο πρώτοι παίκτες που πήραν μεταγραφή από μία ομάδα της Α1 σε άλλη μεσούσης της περιόδου, όμως απ' ό,τι φαίνεται από την επόμενη σεζόν ο συγκεκριμένος κανονισμός θα αλλάξει και πάλι...

Αφορμή γι αυτό στάθηκε - είναι αλήθεια αυτό - η απόκτηση του Καββαδά από τον Ολυμπιακό... Γιατί οι λεπτομέρειες των συζητήσεων και οι δημοσιοποίησής τους, έφερε στην επιφάνεια κάτι που ενόχλησε την Ομοσπονδία και προσωπικά τον Γιώργο Βασιλακόπουλο.

Τι ακριβώς; Το καλοκαίρι ο ίδιος είχε δώσει το ΟΚ για τις μεταγραφές Ελλήνων στην Α1 εν μέσω της σεζόν, αλλά όχι στην μορφή της διαρκούς μεταγραφικής περιόδου, αλλά για την περίπτωση που έχουν προκύψει οικονομικές διαφορές. Αν, δηλαδή, κάποιος ήταν απλήρωτος, να μπορούσε να πάει σε άλλη ελληνική ομάδα και να μην αναγκαστεί να ξενιτευτεί. Αυτό είχε συμφωνήσει με ΕΣΑΚΕ και ΠΣΑΚ, μόνο που τελικά στον κανονισμό πέρασε και κάτι άλλο. Οτι μπορεί να λυθεί κοινή συναινέσει ένα συμβόλαιο και έναν Ελληνας να πάρει μεταγραφή.

Εγινε η μεταγραφή του Κόμματου και κάπως έτσι ενεργοποιήθηκε ο νέος κανονισμός και στην πράξη και ακολούθησε η σειρά του Καββαδά. Ο Ολυμπιακός ενέργησε με βάση τον κανονισμό και τα έγγραφα και πήρε τον παίκτη, όμως την ίδια στιγμή η Ομοσπονδία ανακάλυψε και την αλήθεια... Που μάλιστα ήταν διαφορετική απ' ό,τι ανέφεραν τα δικά της χαρτιά.

Εγινε, λοιπόν, ένα μικρός... χαμός στην αρχή, ο Βασιλακόπουλος τα έβαλε με τον ΕΣΑΚΕ και προς στιγμήν κάποιοι πίστεψαν ότι μπαίνουν εμπόδια για τη μεταγραφή. Κάτι που δεν μπορούσε να συμβεί λόγω δεδικασμένου (Κόμματος), αλλά και μιας - εξαιρετικά - περίεργης παραγράφου στον κανονισμό της Α1.

Ο Βασιλακόπουλος άλλωστε συμπαθεί και εκτιμά ιδιαίτερα τον Καββαδά κι αφού ξεκαθάρισε ότι για φέτος ισχύει κανονικά ο κανονισμός, τόνισε προς τον ΕΣΑΚΕ ότι από την επόμενη σεζόν θα αλλάξουν πάλι τα δεδομένα. Και μεταγραφή μεσούσης της σεζόν θα γίνεται μόνο αν υπάρχει οικονομική διαφορά και απόφαση της Επιτροπής Επίλυσης αυτών των διαφορών... Οπως δηλαδή είχε συμφωνηθεί εξ αρχής και έγινε έτσι το πρώτο βήμα για να μην αναγκάζονται οι Ελληνες παίκτες να φεύγουν, αν είναι απλήρωτοι από τις ομάδες τους...

Keywords
Τυχαία Θέματα