EUROBASKET | Απονομή μπασκετικής δικαιοσύνης!

Το Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας έκλεισε την αυλαία του και σίγουρα είναι ιστορικής σημασίας, καθώς μετά από τόσες δεκαετίες, απονεμήθηκε μπασκετική δικαιοσύνη!

Η Γαλλία έσπασε την κατάρα, ξορκίζοντας τον κακό της δαίμονα, Ισπανία, παίρνοντας την πρόκριση στον τελικό και με μια επιβλητική εμφάνιση, δεν άφησε την Λιθουανία ούτε καν να πιστέψει πως θα της στερήσει

το πρώτο χρυσό μετάλλιο στην ιστορία της.

Όταν κυνηγάς έναν μεγάλο στόχο και μοχθείς γι' αυτόν, τότε κάποια στιγμή η τύχη σου... χαμογελάει και η φοβερή φουρνιά των "τρικολόρ" ήταν αδύνατον να... δύσει χωρίς να τον πετύχει.

Ουσιαστικά, οι "τρικολόρ" μιμήθηκαν τον δήμιό τους στο Ευρωμπάσκετ του Βελιγραδίου, Ελλάδα, κι αφού έκαναν στην Ισπανία ό,τι τους είχαν κάνει τότε οι παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη, ο επίλογος ήταν εύκολος γι' αυτούς.

Η Λιθουανία έφτασε μέχρι τον τελικό, έχοντας μια θετική ταυτότητα σαν ομάδα και ξεπερνώντας κάθε προσδοκία, όμως ήταν εμφανές πως το ταβάνι της ήταν χαμηλότερο από αυτό της Γαλλίας. Έτσι, αναπόφευκτα περιορίστηκε σε ρόλο κομπάρσου, αποδεχόμενη από μια στιγμή και μετά τη μοίρα της.

Παρά τη σωστή αντιμετώπιση του Τόνι Πάρκερ στο πρώτο μέρος από τον καλά διαβασμένο, Γιόνας Καζλάουσκας και την φοβερή ευστοχία του Λίνας Κλέιζα, οι Γάλλοι εξέπεμπαν την αύρα του νικητή, με τα διαδοχικά τρίποντα του Νικολά Μπατούμ και την βόμβα του Αντουάν Ντιότ στην εκπνοή του ημιχρόνου, να "κόβουν" τα πόδια των αντιπάλων τους.

Το δεύτερο μέρος απέκτησε καθαρά διαδικαστικό χαρακτήρα και το φινάλε αποτέλεσε την απόλυτη δικαίωση για τον Τόνι Πάρκερ και την υπόλοιπη... συμμορία, που αποτέλεσε το ιδανικό συμπλήρωμα του σούπερ σταρ των Σαν Αντόνιο Σπερς.

Σε ένα Ευρωμπάσκετ χωρίς πολλούς σούπερ σταρ, αλλά με αρκετά θηριώδη κορμιά και παίκτες μαχητές, το μομέντουμ ευνοούσε... προκλητικά τους παίκτες του Βενσάν Κολέ, που θα ήταν έγκλημα να χάσουν μια τέτοια ευκαιρία ζωής. Ραντεβού τώρα στην Ουκρανία, όπου ο Πάρκερ θα είναι 34 ετών, αλλά δεν πρόκειται να απουσιάσει αν δεν είναι τραυματίας.

Πολύ απλά γιατί ΘΕΛΕΙ να αγωνίζεται με το εθνόσημο της πατρίδας του, όντας πλέον απαλλαγμένος από κάθε άγχος, λόγω της απονομής μπασκετικής δικαιοσύνης που είχαμε στη Λιουμπλιάνα...

Keywords
Τυχαία Θέματα