A1 | Πράξη πρώτη στους ημιτελικούς

Το πρώτο τζάμπολ στους ημιτελικούς αγώνες των πλέι οφ της Α1 θα γίνει την Τετάρτη (29/5), με τις δύο σειρές ανάμεσα σε Παναθηναϊκό-Πανιώνιο και Ολυμπιακό-Ρέθυμνο να έχουν ξεκάθαρο φαβορί.

Παναθηναϊκός και Πανιώνιος κοντράρονται στο ΟΑΚΑ στο πρώτο χρονικά παιχνίδι της ημέρας (18:15, ΝΕΤ), με τους "πράσινους" να έχουν σύμμαχο το πλεονέκτημα έδρας, αλλά και την προϊστορία. Οι δύο ομάδες έχουν διασταυρώσει τα ξίφη τους άλλες οκτώ φορές στο παρελθόν

στη διαδικασία των πλέι οφ, πέντε από αυτές να είναι στην ημιτελική φάση, με τον "Εξάστερο" να έχει το απόλυτο. Το "τριφύλλι" προέρχεται από το 2-0 επί του Ικάρου, ενώ οι "κυανέρυθροι" προκρίθηκαν με τα χίλια ζόρια, καθώς απέκλεισαν με 2-1 νίκες τον Άρη, με πολύ κόπο και ιδρώτα.

Τόσο ο Αργύρης Πεδουλάκης όσο και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα και θα παρατάξουν όλα τα "όπλα" τους στο παρκέ, με στόχο το 1-0 στη σειρά.

Στο άλλο ματς της ημέρας, στο ΣΕΦ, ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον ΑΓΟΡ (20:00, ΕΤ1). Οι "ερυθρόλευκοι" ξεπέρασαν με "sweep" το εμπόδιο του Απόλλωνα Πάτρας στα προημιτελικά των πλέι οφ, χωρίς πάντως να εντυπωσιάσουν με την απόδοσή τους. Αυτό το έκαναν οι παίκτες του Ρεθύμνου, οι οποίοι "έσπασαν" την έδρα του ΠΑΟΚ στην πρώτη αναμέτρηση, εκμεταλλεύτηκαν τη δική τους στη δεύτερη και πέρασαν στον επόμενο γύρο θριαμβευτικά (2-0), παίζοντας εξαιρετικό μπάσκετ.

Σχετικά με την προϊστορία των δύο ομάδων, έχουν βρεθεί αντιμέτωπες μόνο στην κανονική περίοδο της Α1, έξι φορές, με τους Πειραιώτες να μετρούν ισάριθμες νίκες. Στα αγωνιστικά, οι Πρωταθλητές Ελλάδας και Ευρώπης του Γιώργου Μπαρτζώκα θα στερηθούν τις υπηρεσίες των Κατσίβελη, Μαυροειδή και Μάντζαρη, ενώ "πάνοπλο" θα παραταχθεί το συγκρότημα του Θανάση Γιαπλέ.

Να θυμίσουμε ότι η πρόκριση στους τελικούς των πλέι οφ της Α1 κρίνεται στις τρεις νίκες.

Το πρόγραμμα των ημιτελικών:

Τετάρτη 29/5, 1ος αγώνας

ΟΑΚΑ 18:15 (ΝΕΤ) Παναθηναϊκός-Πανιώνιος Κορομηλάς-Παπαπέτρου-Παναγιώτου (Ορφανός)

ΣΕΦ 20:00 (ΕΤ1) Ολυμπιακός-Ρέθυμνο Τανατζής-Μάνος-Αφεντουλίδης (Άκελ)

Παρασκευή 31/5, 2ος αγώνας

ΟΑΚΑ 20:00 (ΕΤ1) Παναθηναϊκός-Πανιώνιος Καρακατσούνης-Φούφης-Ταβουλαρέας (Αγγελόπουλος)

ΣΕΦ 18:15 (ΝΕΤ) Ολυμπιακός-Ρέθυμνο Πηλοϊδης-Πουρσανίδης Γ.-Μητσόπουλος (Γιοχαλής)

Δευτέρα 3/6, 3ος αγώνας

Δ.Γ. Ν.Σμύρνης 20:00 (ΕΤ1) Πανιώνιος-Παναθηναϊκός Χριστοδούλου-Αναστόπουλος-Μπήτης (Καρούσης)

Κ.Γ. Μ. Μερκούρη (ΝΕΤ) 16:30 Ρέθυμνο-Ολυμπιακός Σχινάς-Γκόντας-Σταματόπουλος (Μαγγανάς)

Τετάρτη 5/6, 4ος αγώνας (εφ’ όσον χρειασθεί) *

Κ.Γ. Μ. Μερκούρη 16:30 (ΝΕΤ) Ρέθυμνο-Ολυμπιακός

Δ.Γ.Ν. Σμύρνης 20:00 (ΕΤ1) Πανιώνιος-Παναθηναϊκός

Σάββατο 8/6, 5ος αγώνας (εφ’ όσον χρειασθεί) *

ΟΑΚΑ 18:15 (ΝΕΤ) Παναθηναϊκός-Πανιώνιος

Σ.Ε.Φ 20:00 (ΕΤ1) Ολυμπιακός-Ρέθυμνο

Keywords
Αναζητήσεις
χριστοδουλα ιμιτελικους
Τυχαία Θέματα