A1 | Και τώρα οι δυο τους!

Ανοίγει απόψε (17/5, 22:00, ΕΤ-1) η αυλαία της σειράς των τελικών της Α1, με τους δύο "αιώνιους" να ρίχνονται στη μάχη του ΣΕΦ, μόνο που αυτή τη φορά ο Ολυμπιακός θα μπει στο παρκέ για να επιβεβαιώσει την ανωτερότητά του και στην Ελλάδα , ενώ αντίθετα ο Παναθηναϊκός για να κλείσει στόματα και
να αποδείξει ότι αυτός κάνει ακόμα κουμάντο.

Το Φάιναλ Φορ της Ευρωλίγκας ανήκει ήδη στο παρελθόν... Οι "ερυθρόλευκοι" πέτυχαν κάτι το αδιανόητο, ανέβηκαν στην κορυφή της Ευρώπης και έγραψαν χρυσή σελίδα στην ιστορία τους. Από την άλλη, οι "πράσινοι" αγωνίστηκαν σκληρά με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ωστόσο έχασαν στις λεπτομέρειες και τελικά τερμάτισαν τέταρτοι, καθώς στον μικρό τελικό με την Μπαρτσελόνα παρουσιάστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων, δείχνοντας να έχουν το μυαλό τους αποκλειστικά στις προσεχείς αναμετρήσεις για το ελληνικό πρωτάθλημα.

Ωστόσο, στους τελικούς της Α1 αναμένεται να δούμε εντελώς διαφορετική εικόνα. Η ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς θα προσπαθήσει να βγάλει στο παρκέ όλα αυτά τα στοιχεία που την οδήγησαν στο δρόμο των επιτυχιών όλη τη χρονιά, δηλαδή την αντοχή, το ασταμάτητο τρέξιμο κυρίως από τους Έλληνες πιτσιρικάδες, τη δύναμη και φυσικά την άμυνα που... τσακίζει κόκκαλα. Παράλληλα, θα προσπαθήσουν να εκθρονίσουν τον Παναθηναϊκό και εφόσον το καταφέρουν, τότε θα έχουν στείλει ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ό,τι επέστρεψαν.

Πάντως, αυτό δεν θα είναι καθόλου εύκολο, αφού οι Κυπελλούχοι Ελλάδας σίγουρα θα εμφανιστούν πεισμωμένοι και αποφασισμένοι να απαντήσουν στους επικριτές τους και να αποδείξουν ότι δεν είναι... τελειωμένοι. Στην Κωνσταντινούπολη και κόντρα στην παρέα του Αντρέι Κιριλένκο πήγαν να πάρουν το παιχνίδι στα ίσια, όμως λύγισαν στο τέλος και τελικά έφυγαν με σκυμμένο το κεφάλι από τη διοργάνωση.

Στο αποψινό παιχνίδι προβλέπεται να πέσουν κορμιά με τον Ολυμπιακό να έχει το πλεονέκτημα, καθώς αγωνίζεται στην έδρα του και θα έχει τη συμπαράσταση των φιλάθλων του που θα γεμίσουν το ΣΕΦ, ενώ επιπλέον η ψυχολογία του είναι στα ύψη και θα επιχειρήσει να δώσει γρήγορο ρυθμό στο ματς, κομμάτι στο οποίο υστερούν σαφέστατα οι φιλοξενούμενοι. Ο Ντούντα "πονοκεφαλιάζει" με τον Έισι Λο, αφού ο Αμερικανός γκαρντ συνεχίζει να ταλαιπωρείται από το διάστρεμμα που υπέστη την Παρασκευή στον ημιτελικό με την Μπαρτσελόνα. Μάλιστα, δεν πήρε μέρος στη χθεσινή προπόνηση και η συμμετοχή του παραμένει εξαιρετικά αμφίβολη. Οι αδερφοί Αγγελόπουλοι παρακολούθησαν από κοντά το πρόγραμμα, ωστόσο δεν μίλησαν κάπου και το γεγονός αυτό φανερώνει ότι τα πανηγύρια για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας τελείωσαν και πλέον στόχος είναι το πρωτάθλημα Ελλάδας.

Στην αντίπερα όχθη, το "τριφύλλι" θα αντιπαρατάξει την εμπειρία του, αφού ο Ζοτς διαθέτει... μπαρουτοκαπνισμένους παίκτες που γνωρίζουν τον τρόπο να διαχειριστούν ειδικές καταστάσεις και έχουν συμμετάσχει σε ουκ ολίγους τελικούς. Ο Σέρβος τεχνικός βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να έχει όλα τα "όπλα" στη διάθεσή του, με τον Θανάση Γιαννακόπουλο να δίνει το παρών στ

Keywords
Τυχαία Θέματα