Ολυμπιακή Φλόγα: Στις 19:00 η τελετή παράδοσης στο Παναθηναϊκό Στάδιο

Η τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας στην οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου θα πραγματοποιηθεί σήμερα (17/5) στις 19:00, στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Μετά το ταξίδι που έκανε αυτές τις ημέρες στο μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας, από τις 10 Μαΐου, όταν και το Ολυμπιακό

Φως άναψε στην αρχαία Ολυμπία, σήμερα (17/05) το απόγευμα θα κατέλθει από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης και στις 19:00 θα εισέλθει στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Στην τελετή παράδοσης θα δώσει το «παρών» ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας και η Πριγκίπισσα της Αγγλίας, Άννα, η οποία στο παρελθόν είχε μετάσχει σε Ολυμπιακούς Αγώνες στο άθλημα της ιππασίας.

Υπενθυμίζουμε ότι τελευταίοι λαμπαδηδρόμοι θα είναι οι χρυσοί Ολυμπιονίκες Πύρρος Δήμας (άρση βαρών) και ο Κινέζος Λι Νινγκ (γυμναστική), ο οποίος είχε ανάψει το βωμό στο Ολυμπιακό Στάδιο του Πεκίνου στη διάρκεια της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2008, σε μια πράξη σύνδεσης της προηγούμενης με την επερχόμενη Ολυμπιακή διοργάνωση.

Το ιερό φως θα παραλάβουν κατά σειρά από τους Χριστίνα Γιαζιτζίδου (παγκόσμια πρωταθλήτρια κωπηλασίας), Βασίλη Τσολακίδη (παγκόσμιο πρωταθλητή ενόργανης γυμναστικής) και Αλεξάνδρα Τσιάβου (παγκόσμια πρωταθλήτρια κωπηλασίας).

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα παραδοθεί από τον πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής στην Πριγκίπισσα Άννα, η οποία θα συνοδεύεται από 5 νεαρά παιδιά από τη Μ. Βρετανία. Θα προηγηθεί χορός ιερειών σε χορογραφία της Αρτέμιδας Ιγνατίου, ενώ αμέσως μετά την παράδοση του ιερού φωτός θα ακολουθήσει μουσικό δρώμενο με τη συμμετοχή τυμπανιστών και παιδιών που θα ευχηθούν με ξεχωριστό τρόπο καλή επιτυχία στην ελληνική ομάδα που θα μετάσχει στους αγώνες του Λονδίνου, με κύριο σύνθημα «Ελλάδα μπορείς».

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα αναχωρήσει για το Λονδίνο την Παρασκευή (18/05) από το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».

Αναλυτικά το πρόγραμμα της τελετής παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας:

18:45 - Πέρας προσέλευσης επισήμων.
18:50 - Άφιξη της ΑΒΥ Πριγκίπισσας Άννας του Ηνωμένου Βασιλείου.
18:55 - Άφιξη Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια.
19:00 - Ολυμπιακός Ύμνος.
- Εθνικός Ύμνος Ηνωμένου Βασιλείου.
- Εθνικός Ύμνος Ελλάδας.
- Άφιξη Λαμπαδηδρόμων-Αφή βωμού.
- Είσοδος Ιερειών στο Στάδιο.
- Χαιρετισμός του Προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρου Καπράλου.
- Χαιρετισμός Προέδρου Οργανωτικής Επιτροπής «Λονδίνο 2012», Λόρδου Sebastian Coe.
- Παράδοση της Ολυμπιακής Φλόγας.
- Αποχώρηση της Ολυμπιακής Φλόγας.
20:00 - Αποχώρηση του Προέδρου Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια.
- Ακολουθεί Εκδήλωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα