Το παρασκήνιο της παραμονής του Θοδωρή Ζαγοράκη





Οι ανησυχίες για άμεση αποχώρηση του Θόδωρου Ζαγοράκη από την προεδρία τελικά δεν επαληθεύτηκαν. Ο Ζαγοράκης ξεκαθάρισε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο πως θα παραμείνει, όπως ήθελε, άλλωστε, η μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου του ΠΑΟΚ, που τον στηρίζει την τελευταία τετραετία με όλες της τις δυνάμεις.

Θα παραμείνει, μάλιστα, στο πόστο του απολύτως αποφασισμένος και χωρίς ενδοιασμούς. Το έδειξε, μέσω της δήλωσής του, με εκφράσεις του στυλ «η εικόνα
της Τετάρτης τελικά με πείσμωσε αντί να με αποθαρρύνει. Κάποιοι βιάστηκαν να εκμεταλλευτούν τα προβλήματά μας για να μας ρίξουν πάλι πίσω στην ανυποληψία, όμως, εγώ, όσο βρίσκομαι στον ΠΑΟΚ, αυτό δεν θα το επιτρέψω να γίνει».

Ο Ζαγοράκης «γνωρίζοντας πολύ καλά τι κλυδωνισμούς και αναταράξεις μπορεί να φέρει στο εσωτερικό του συλλόγου» η αιφνίδια αποχώρησή του, απέρριψε ένα τέτοιο ενδεχόμενο ευθύς εξαρχής στην παρούσα φάση. Θα παραμείνει και όπου βγει… Θεωρεί αυτονόητη την συμμετοχή του ΠΑΟΚ στα πλέι οφ και ελπίζει στην έκπληξη, που είναι η κατάληψη της θέσης που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, ή στην εξεύρεση χρηματοδότη, που θα βοηθήσει στην επίλυση του οικονομικού αδιεξόδου της ΠΑΕ.

Όσοι γνωρίζουν, πάντως, πρόσωπα και καταστάσεις, ξέρουν, ότι η δήλωση παραμονής του Ζαγοράκη αφορά το εγγύς μέλλον και δεν κλείνει το παράθυρο μιας πιθανής αποχώρησής του το ερχόμενο καλοκαίρι. Υπάρχουν ακόμα σοβαρές εκκρεμότητες και αναπάντητα ερωτήματα. Εάν σε αγώνες των πλέι οφ ξαναγίνουν τα ίδια πως θα αντιδράσει; Για πόσο καιρό ακόμα θα αντέξει το τεράστιο οικονομικό βάρος μόνος του και θα είναι διαχειρίσιμο το χρέος της ομάδας; Ήδη η περσινή χρονιά έκλεισε με ζημία 2,3 εκατ. ευρώ και η φετινή προβλέπεται ότι θα κλείσει με ζημιά 4,5 εκατ. ευρώ.

Για όσους δεν το έχουν αντιληφθεί ο Ζαγοράκης δεν πληρώνει μόνο το βαρύτατο ψυχολογικό κόστος της ενασχόλησής του με τον ΠΑΟΚ και δεν σπαταλά μόνο ατέλειωτες εργατοώρες στη Τούμπα. Ο 40χρονος πρόεδρος και οι συνεργάτες του στη διοίκηση κουβαλάνε ένα πολύ βαρύ φορτίο, που εμπεριέχει ακόμα και μελλοντικές προσωπικές συνέπειες οικονομικού χαρακτήρα.

Ο νόμος λέει ότι τα μέλη των Προσωρινών διοικήσεων δεν ευθύνονται για τα χρέη που δημιούργησαν προηγούμενες διοικήσεις, ευθύνονται, όμως, για τα χρέη που δημιουργήθηκαν επί δικής τους θητείας. Και αναγκαστικά, παρά την δεδομένη και μεγάλη προσπάθεια νοικοκυρέματος της ΠΑΕ, δημιουργήθηκαν κάποια χρέη (περίπου 800.000 ευρώ λένε οι πληροφορίες) κατά την τετραετή θητεία της σημερινής διοίκησης, για τα οποία υπεύθυνα απέναντι στον νόμο είναι τα μέλη της νυν Προσωρινής διοίκησης. Αυτή είναι μια άλλη πολύ σοβαρή διάσταση του θέματος.

Αντιλαμβάνεστε, σε τι άγριο λούκι έχουν μπει ο Ζαγοράκης και οι συνεργάτες του. Δεν είναι παίξε γέλασε τα πράγματα… Το μέλλον είναι αβέβαιο, αλλά οπωσδήποτε συνιστά αυτονόητα θετικότατη εξέλιξη η δήλωση παραμονής του Ζαγοράκη, διότι, αποτελεί εγγύηση αξιοπρεπούς πορείας του συλλόγου και εάν έφευγε τώρα, ο ΠΑΟΚ νομ
Keywords
Τυχαία Θέματα