Τα ελληνικά νησιά στον παγκόσμιο κινηματογράφο



Ο κινηματογράφος πάντοτε γοητευόταν από τα ελληνικά νησιά. Η φυσική τους ομορφιά και η σπουδαία ιστορία τους, τα μετέτρεψαν αρκετά συχνά σε κινηματογραφικά πλατό τα οποία φιλοξένησαν πολυάριθμες ξένες παραγωγές, διαφημίζοντας με τον καλύτερο τρόπο την χώρα μας στο εξωτερικό.
Ας θυμηθούμε κάποιες απ΄αυτές.
Πρόσφατα το Mamma Mia γυρίστηκε στη Σκιάθο και στη Σκόπελο, ενώ τη Σαντορίνη προτίμησε λίγα χρόνια πιο πρίν η Lara Croft/Anjelina Jolie. To Μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλι με τους Νίκολα Κέιτζ και Πενέλοπε
Κρούζ μας πήγε στην Κεφαλλονιά του ΄40, ενώ στη πασίγνωστη στο εξωτερικό Μύκονο γυρίστηκε η τελευταία σκηνή του The Bourne Identity αλλά και το πρόσφατο Τhe Kings of Mykonos. Ακόμα και ο Τζέημς Μπόντ δεν μπόρεσε να αντισταθεί στην ομορφιά των ελληνικών νησιών και πιο συγκεκριμένα στην Κέρκυρα, στην ταινία Για τα μάτια σου μόνο.
Ο Ζορμπάς του Μιχάλη Κακογιάννη (που ‘έφυγε’ πρόσφατα) με τον Άντονι Κουίν δεν θα μπορούσε να γυριστεί παρά μόνο στην Κρήτη, ενώ ο Λυκ Μπεσόν έκανε αγαπητό προορισμό για τους Γάλλους την Αμοργό με το Απέραντο Γαλάζιο. Κάτι ανάλογο συνέβη και με τους Ιταλούς και το Καστελόριζο λόγω του Mediterraneo. Τέλος η Ρόδος αποτελεί αγαπητό προορισμό για τους κινηματογραφιστές καθώς έχει ‘παίξει’ σε αρκετές ταινίες, με πιο γνωστή φυσικά τα Κανόνια του Ναβαρόνε.
Keywords
Τυχαία Θέματα