Συνωστισμός στη γραμμή Μυτιλήνης - Αϊβαλιού


Τέσσερις εταιρείες δραστηριοποιούνται στις γραμμές Μυτιλήνης - Αϊβαλιού, κι αυτό έχει οξύνει το μεταξύ τους ανταγωνισμό. Πρόκειται για τις εταιρείες Jale Lines, Cunda Lines, ΝΕΛ και το πλοίο «Καπτάν Ιγκεντερίν».
Τη φετινή χρονιά ο ανταγωνισμός είναι μεγαλύτερος από κάθε άλλη φορά, αφού στην ουσία δραστηριοποιείται διπλάσιος αριθμός εταιρειών από πέρυσι, αλλά και επειδή για πρώτη φορά έχει μπει στη
γραμμή μια μεγάλη ελληνική ακτοπλοϊκή, η Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου.

Η Jale Lines (έχει μετονομαστεί σε Efeler Lines) και η Cunda Lines αυτή την περίοδο πραγματοποιούν καθημερινά δρομολόγια από τη Μυτιλήνη στο Αϊβαλί.
Το «Καπτάν Ιγκεντερίν» ακολουθεί την αντίστροφη πορεία, δηλαδή ξεκινάει κάθε πρωί από το Αϊβαλί και έρχεται στη Μυτιλήνη φέρνοντας Τούρκους τουρίστες. Βέβαια, μπορούν με το πλοίο να αναχωρήσουν για Τουρκία όσοι θέλουν να ταξιδέψουν βραδινές ώρες.
Το «Κωνσταντίνος Γ.» τής ΝΕΛ προσεγγίζει το λιμάνι του Αϊβαλιού δύο φορές την εβδομάδα, κάθε Πέμπτη και Σάββατο. Τις υπόλοιπες ημέρες προσεγγίζει το λιμάνι στο Δικελί.
Η τιμή του εισιτηρίου έχει σταθεροποιηθεί στα 13 ευρώ, αλλά ο τουριστικός πράκτορας Γιάννης Σαμιώτης εκτιμά πως σύντομα θα δούμε μείωση των τιμών.

Προσφορές…
Τον κύκλο των προσφορών άνοιξε η Cunda Lines, η οποία δίνει τη δυνατότητα στους επιβάτες της να μετακινηθούν δωρεάν από το Αϊβαλί προς άλλες πόλεις της Τουρκίας. Συγκεκριμένα, για τα εισιτήρια που εκδίδονται από τα συνεργαζόμενα πρακτορεία με την εταιρεία κάθε Σάββατο με προορισμό το Αϊβαλί, η εταιρεία, για όσους το επιθυμούν, θα διαθέτει κλιματιζόμενο πούλμαν που θα τους μεταφέρει δωρεάν στο Αλτινολούκ. Ο χρόνος που θα έχουν στη διάθεσή τους οι επισκέπτες τού Αλτινολούκ είναι πέντε ώρες. Όσοι θέλουν να κάνουν χρήση αυτής της προσφοράς, θα πρέπει οπωσδήποτε να εκδώσουν το εισιτήριό τους τουλάχιστον μια μέρα πριν την αναχώρησή τους. Η προσφορά ισχύει από το Σάββατο 30 Ιουλίου.
Επίσης η εταιρεία δίνει την δυνατότητα της δωρεάν μεταφοράς με πολυτελές πούλμαν, κάθε Τετάρτη, στο Αδραμύττι σε όσους ταξιδέψουν με το πλοίο της από τη Μυτιλήνη.
Με τις προσφορές αυτές, η Cunda Lines δίνει τη δυνατότητα στους κατοίκους και τους τουρίστες της Λέσβου να γνωρίσουν κι άλλες πόλεις της Τουρκίας και να κάνουν τα ψώνια τους σε αυτές (π.χ. παζάρι Αδραμυττίου).

emprosnet
Keywords
Τυχαία Θέματα