Στα άκρα η κόντρα για τα σκουπίδια – Η κυβέρνηση απειλεί με μαζικές απολύσεις!

Το υπουργείο Εσωτερικών φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο κατάργησης οργανικών θέσεων που θα επιφέρουν απολύσεις προσωπικού!

Σε επικίνδυνα μονοπάτια βαδίζει η κόντρα ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους εργαζομένους στην καθαριότητα των δήμων.

Την ώρα που οι λόφοι των σκουπιδιών (έχουν ίσως ξεπεράσει πλέον τους 100.000 τόνους) πνίγουν την Αθήνα και το ΚΕΕΛΠΝΟ προειδοποιεί για τους κινδύνους στην υγεία μας, συνδικαλιστές και κυβέρνηση είναι
ανυποχώρητοι στις θέσεις τους.

Η συνάντηση των συνδικαλιστών με τον υπουργό Εσωτερικών, Χάρη Καστανίδη, αποδείχθηκε αδιέξοδη, με τους εργαζόμενους να συνεχίζουν τις καταλήψεις στους ΧΥΤΑ και να μην επιτρέψουν την αποκομιδή των σκουπιδιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Το Έθνος, έχει διαμηνυθεί ήδη στους συνδικαλιστές ότι στο τραπέζι βρίσκεται το ενδεχόμενο μαζικών απολύσεων εάν δεν λήξουν οι κινητοποιήσεις.

Το υπουργείο Εσωτερικών εξετάζει το ενδεχόμενο να καταργηθεί το οργανόγραμμα των υπηρεσιών, κάτι που θα οδηγήσει σε καταργήσεις θέσεων και κατά συνέπεια σε απολύσεις προσωπικού. Ταυτόχρονα πληθαίνουν οι "φωνές" εκπροσώπων των ΟΤΑ, οι οποίοι κάνουν λόγο για ανάθεση της υπηρεσίας αποκομιδής σε ιδιώτες.

Οι συνδικαλιστές ξεκαθάρισαν ότι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις και η μόνη αποκομιδή που θα γίνεται θα είναι σε ευαίσθητους χώρους, όπως νοσοκομεία και σχολεία. Και προειδοποίησαν πως θα "απαντήσουν" σε οποιαδήποτε φαινόμενα εκφοβισμού ή διώξεων, τονίζοντας μάλιστα ότι "θα γίνει ολοκαύτωμα".

newsit


Keywords
Τυχαία Θέματα