Ψηφίστηκε η ρύθμιση για φθηνότερα ακτοπλοϊκά εισιτήρια


Ψηφίστηκε η διάταξη του υπουργείου Θαλασσίων Υποθέσεων για την κατάργηση τελών και δικαιωμάτων υπέρ τρίτων, στα εισιτήρια των επιβατών και των οχημάτων, που χρησιμοποιούν πλοία της ακτοπλοΐας, η οποία -όπως είπε ο αρμόδιος υπουργός, Γ. Διαμαντίδης- θα έχει άμεση επίδραση στους επιβάτες, καθώς θα μειωθούν οι ναύλοι πάνω από 10%.

Υποστηρίζοντας τη ρύθμιση -η οποία κατατέθηκε και εγκρίθηκε από την Ολομέλεια, ως τροπολογία στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για τις δημόσιες συμβάσεις προμηθειών,
έργων και υπηρεσιών-, ο κ. Διαμαντίδης έκανε λόγο επίσης για ικανοποίηση ενός πάγιου αιτήματος όλων των ακτοπλοϊκών ενώσεων και των λοιπών φορέων της Ναυτιλίας.

Η ΝΔ ψήφισε υπέρ, όπως και ο ΛΑΟΣ.

Ωστόσο, ο αρμόδιος Τομεάρχης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιάννης Πλακιωτάκης, εξέφρασε το φόβο ότι η «συμφωνία κυρίων», μεταξύ του υπουργείου και των ακτοπλόων για μείωση των εισιτηρίων δεν θα εφαρμοστεί.

Τα κόμματα της Αριστεράς καταψήφισαν, με τη Λιάνα Κανέλλη (ΚΚΕ) να τονίζει πως δημιουργείται «μια μεγάλη τρύπα» στο ΝΑΤ και τον Θ. Δρίτσα (ΣΥΡΙΖΑ) να επισημαίνει ότι δεν γίνεται μείωση των εισιτηρίων και να μιλά για πρόχειρη τροπολογία.
Keywords
Τυχαία Θέματα