Προβολή για τα ελληνικά λιμάνια κρουαζιέρας




Την «ομαδοποίηση» των ελληνικών λιμένων κρουαζιέρας με τη δημιουργία ενός clustering (σσ: Δικτύωση Επιχειρήσεων) για τη συντονισμένη προβολή τους αποφάσισαν η Ενωση Λιμένων Ελλάδος (ΕΛΙΜΕ) και ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου Κρήτης. Το clustering που φέρει την επωνυμία Greek Cruise δημιουργείται για πρώτη φορά στη χώρα, με στόχο την οργανωμένη επικοινωνία των λιμανιών – υποδοχέων
κρουαζιερόπλοιων στο εξωτερικό.

Η ιδέα «χρησιμοποιεί τους ήδη υπάρχοντες μηχανισμούς για την ανάδειξη των λιμανιών μας σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του λιμανιού του Ηρακλείου Κρήτης και εμπνευστής της κ. Ι. Μπρας και πρόσθεσε ότι «το νέο clustering θα ενισχύσει επίσης και τη συνεργασία μεταξύ των λιμανιών».

Η κίνηση συντεταγμένης εξωστρέφειας στο πρώτο της στάδιο περιλαμβάνει τη δημιουργία λογότυπου για όλα τα ελληνικά λιμάνια κρουαζιέρας, διαδραστικής ιστοσελίδας (www.greekcruise.gr) με σκοπό την προβολή των λιμανιών (σημειώνεται ότι η διείσδυση του Διαδικτύου στον τουριστικό τομέα της κρουαζιέρας υπερβαίνει το 87%) και εντύπου στο οποίο θα παρουσιάζονται τόσο τα λιμάνια και τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά, όσο και οι περιοχές πρόσβασης από αυτά αλλά και όλα τα ιστορικά μνημεία και αξιοθέατα.

Ο νέος λογότυπος θα χρησιμοποιείται παράλληλα με τους λογοτύπους των Οργανισμών Λιμένων κάθε περιοχής, το ενημερωτικό έντυπο θα διανέμεται μέσω του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) στις εκθέσεις που συμμετέχει. Στην πρώτη φάση του clustering συμμετέχουν οι 12 Οργανισμοί Λιμένων – μέλη της ΕΛΙΜΕ (Πειραιώς, Θεσσαλονίκης, Πάτρας, Ηγουμενίτσας, Ηρακλείου, Βόλου, Κέρκυρας, Καβάλας, Αλεξανδρούπολης, Ελευσίνας, Ραφήνας και Λαυρίου).
Keywords
Τυχαία Θέματα