Προκλητικές δηλώσεις Νταβούτογλου

Πρόκληση αποτελεί για την Τουρκία, όπως δήλωσε ο Τούρκος Υπ.Εξ., η «μονομερής», όπως την χαρακτήρισε, πρακτική της Κύπρου να προχωρήσει σε έρευνες για φυσικό αέριο και πετρέλαιο στην ΑΟΖ της και πρόσθεσε: «Αν αυτό το τετελεσμένο γεγονός συνεχιστεί, υπάρχουν μέτρα που μπορούμε να λάβουμε».
«Η «Βόρεια Κύπρος» μπορεί να προχωρήσει στις ίδιες έρευνες με την Τουρκία και την TPAO», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου σε συνέντευξη Τύπου, αναφερόμενος στην κρατική εταιρεία πετρελαίου και αερίου της χώρας.
«Δεν θα δεχθούμε κανένα τετελεσμένο γεγονός. Αυτό πρέπει να το καταλάβει η διεθνής κοινότητα», υπογράμμισε ο Τούρκος υπουργός. Εξάλλου ο Νταβούτογλου επεσήμανε ότι μία αντιπροσωπεία από το υπουργείο Ενέργειας της Τουρκίας έχει μεταβεί στη «Βόρεια Κύπρο» για να συζητήσει το θέμα με αξιωματούχους…
Βέβαια, εδώ που τα λέμε περιμέναμε και χειρότερες δηλώσεις με τέτοια υποχωρητικότητα, που εισπράττουν ειδικά από την ελληνική κυβέρνηση! Αυτή η δήλωση, μοιάζει σαν αυτές που ξεκίνησαν το γαϊτανάκι των πολεμικών απειλών, για να καταλήξουμε σήμερα εδώ που είμαστε!
Keywords
Τυχαία Θέματα