Νέο ιστορικό ρεκόρ για τον χρυσό





Ομοίως στο Λονδίνο και το ασήμι, με την ευρεία βιομηχανική χρήση, ξεπέρασε πρώτη φορά--μετά από 31 έτη--τα 45 δολάρια η ουγκιά.

Τα 1.510 δολάρια άγγιξε, σήμερα στο Λονδίνο, η ουγκιά του χρυσού, την ώρα που μία μεγάλη πλειοψηφία επενδυτών ανησυχεί για τις πληθωριστικές πιέσεις στις δυτικές οικονομίες και στην Κίνα, όσο και για την αποδυνάμωση του αμερικανικού δολαρίου.

Συγκεκριμένα, η ουγκιά αποτιμήθηκε σήμερα στη βρετανική πρωτεύουσα στα 1.509 δολάρια, που αποτελεί ιστορικό ρεκόρ. Χθες Τετάρτη, στην ίδια αγορά, ο χρυσός ξεπέρασε πρώτη φορά τα 1.500 δολάρια
η ουγκιά.

"Τώρα χρυσό αγοράζουν φθηνότερα οι κάτοχοι ευρώ και γεν, λόγω της αποδυνάμωσης του αμερικανικού δολαρίου που προκαλεί, βασικά, η παρατεινόμενη δημόσια συζήτηση, χωρίς όμως τα απτά αποτελέσματα, για το γιγάντιο αμερικανικό κρατικό χρέος". Τούτο εκτιμά ο αναλυτής του οίκου Fast Markets, του Λονδίνου, Τζέϊμς Μουρ, και προσθέτει ότι "οι τρέχουσες πληθωριστικές πιέσεις στην αμερικανική οικονομία απωθούν, τώρα, από το δολάριο (ΗΠΑ) πάρα πολλούς επενδυτές".

Στο βαθμό που διαχειρίζονται άλλα εκτός του δολαρίου ΗΠΑ νομίσματα, οι ίδιοι επενδυτές, λαμβάνοντας υπόψη τις πληθωριστικές πιέσεις σε μία άλλη πολύ μεγάλη οικονομία, την κινεζική, όπως και τις μέτριες πληθωριστικές πιέσεις στην περιοχή της 17μελούς ευρωζώνης, επενδύουν μαζικά στο χρυσό, και ανατιμούν το πολύτιμο μέταλλο. Τούτο εκτιμά ο οικονομικός ανταποκριτής του Γαλλικού πρακτορείου στη βρετανική πρωτεύουσα.
Keywords
Τυχαία Θέματα