Νεα μέτρα μεσα στο 2011



Από την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης και τη γρήγορη εφαρμογή των αποφάσεων που ελήφθησαν προχθές στο Υπουργικό Συμβούλιο, θα εξαρτηθεί αν θα απαιτηθούν και νέα μέτρα έως το τέλος της χρονιάς ή όχι.

Ήδη χθες, ευρωπαίος αξιωματούχος δήλωσε, σύμφωνα με το Reuters, πως σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν πάρει πρόσθετα μέτρα για το έλλειμμα το 2011, θα πρέπει να τα εφαρμόσει
στον προϋπολογισμό του 2012.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, διαβεβαίωσε το Υπουργικό Συμβούλιο ότι επιταχύνονται οι διαρθρωτικές αλλαγές ακριβώς για να μην ληφθούν νέα μέτρα. Οι Βρυξέλλες, όμως, αναμένουν πρώτα την εφαρμογή τους, ώστε να μετρήσουν τα οικονομικά αποτελέσματα που θα έχουν και μετά να τοποθετηθούν επί του θέματος.

Η αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης, άλλωστε, είναι το βασικό θέμα συζήτησης όχι μόνο στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, αλλά και μεταξύ των ιδίων των υπουργών, οι περισσότεροι εκ των οποίων ναι μεν είναι αρνητικοί απέναντι στις εκλογές, βλέπουν, όμως, θετικά το ενδεχόμενο της συγκυβέρνησης με τη Νέα Δημοκρατία, παρότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν συζητά ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Το στοίχημα, πάντως, για το Μέγαρο Μαξίμου είναι να προωθήσει άμεσα τα μέτρα που εξήγγειλε, με το κύριο βάρος της υλοποίησης να πέφτει στον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, στον οποίο έχει παραχωρηθεί από τον πρωθυπουργό η ευθύνη του συντονισμού της οικονομικής πολιτικής, αλλά και των υπουργών.
Keywords
Τυχαία Θέματα