Ινδία: Η ομοφυλοφιλία είναι «ασθένεια» που «εξαπλώνεται επικίνδυνα»

Αντιδράσεις έχουν προκαλέσει στην Ινδία οι δηλώσεις του υπουργού Υγείας ότι η ομοφυλοφιλία είναι μία «ασθένεια» η οποία «εξαπλώνεται ταχύτατα» απειλώντας τη χώρα.

Οι δηλώσεις του, όπου μεταξύ άλλων αποκάλεσε «αφύσικη» την ομοφυλοφιλία, προκάλεσαν τις αντιδράσεις ακτιβιστών και ανθρωπιστικών οργανώσεων, καθώς η ομοφυλοφιλία αποποινικοποιήθηκε στην Ινδία μόλις το 2009 και ενώ οι ομοφυλόφιλοι συνεχίζουν να υφίστανται διακρίσεις και παρενοχλήσεις στη χώρα.

Τα σχόλια του Γκούλαμ Ναμπί Αζάντ, πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια ημερίδας για την καταπολέμηση του AIDS και του ιού HIV. Ο ίδιος, όπως αναφέρει το BBC, υπεραμύνθηκε των δηλώσεών του υποστηρίζοντας ότι ενώ είναι ήδη δύσκολο να εντοπίσει κανείς τις γυναίκες που εκπορνεύονται για τους παράσχει στοιχειώδη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση για προστασία από τον ιό, είναι σχεδόν αδύνατο να εντοπίσει τους ανθρώπους που κάνουν σεξ με άτομα του ίδιου φύλου.

Ανθρωπιστικές οργανώσεις χαρακτήρισαν «ατυχείς» τις δηλώσεις του Ινδού υπουργού, ο οποίος άφησε μάλιστα να εννοηθεί ότι η ομοφυλοφιλία είναι…εισαγόμενη «τάση» από τις χώρες του αναπτυγμένου κόσμου.

www.trelokouneli.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα