Η «πρωτεύουσα» της εγκληματικότητας


Καθημερινό φαινόμενο οι ληστείες στον Άγιο ΠαντελεήμοναΆγιος Παντελεήμονας ώρα μηδέν, για την πάλαι ποτέ αστική συνοικία της Αθήνας.
Σήμερα, παρά τις πρωτοβουλίες, τα μέτρα της Αστυνομίας, τις συναυλίες και τα λόγια τα μεγάλα, τίποτα δεν έχει αλλάξει και η περιοχή παραμένει καταδικασμένη στο έγκλημα και την υποβάθμιση.

Με τους χιλιάδες αλλοδαπούς, νόμιμους ή παράνομους, θύτες ή θύματα, μεταξύ τους ή και τα δύο μαζί, δίνει την αποκρουστική εικόνα μιας συνοικίας γκέτο. Ενός κλειστού μικρόκοσμου με τους δικούς του
κανόνες και νόμους, με το φόβο δικαιολογημένο ή μη, να πλανάται στους κατοίκους, Έλληνες και ξένους, και με το έγκλημα να ελλοχεύει στο δρόμο μόλις η νύκτα ρίξει το σκοτάδι της.

Τα στοιχεία που φέρνει στο φως της δημοσιότητας ο «Τύπος της Κυριακής», προκαλούν σοκ και αναδεικνύουν αναντίλεκτα το πρόβλημα στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα.

Το 2010, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας, έγιναν στην περιοχή 2.072 κλοπές, 395 κλοπές αυτοκινήτων και 336 ληστείες. Δηλαδή κατά μέσο όρο 6 κλοπές και μια ληστεία κάθε μέρα, αριθμός πρωτοφανής για μια γειτονιά της Αθήνας που δεν συναντάται σε καμιά άλλη συνοικία της Αθήνας.
Keywords
Τυχαία Θέματα