Ελέγχους στο ΑΠΕ-ΜΠΕ προανήγγειλε ο Πεταλωτής



"Η ΝΔ, αντί να σιωπά και στο συγκεκριμένο ζήτημα, έρχεται να το παίξει τιμητής για άλλη μια φορά όλων των ανομιών και παρανομιών που έγιναν στο παρελθόν. Έρχεται να το παίξει τιμητής των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων στο ΑΠΕ, οι οποίοι δεν χρειάζονται προστάτες που κανονικά δεν θα έπρεπε να μιλάνε, αλλά να σιωπούν".
Αυτό δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, ερωτηθείς σχετικά με τη χτεσινή συζήτηση
στη Βουλή δεύτερης επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή της ΝΔ Σ. Κεδίκογλου σχετικά με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Ο κ. Πεταλωτής είπε ότι "η ΝΔ ήρθε και συγκέντρωσε όλα τα αιτήματα, ό,τι φημολογία υπάρχει γύρω από το ΑΠΕ, και την ενέταξε σε δεύτερη επίκαιρη ερώτηση, μη βάζοντας μυαλό από την πρώτη απάντηση, αλλά θέλοντας προφανώς να ακούσει και περισσότερα".
"Η απάντησή μου είναι ότι σε ένα πλήθος παρανομιών που γίνονταν επί ΝΔ, εγώ ως αρμόδιος υπουργός που εποπτεύει το ΑΠΕ ζήτησα από τον επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Ρακιντζή να ασκήσει έλεγχο, κατά τις αρμοδιότητές του, πάνω στο ΑΠΕ, με στοιχεία συγκεκριμένα", τόνισε.
Και συνέχισε: "Όταν μιλούσε για προσλήψεις ο κ. Κεδίκογλου του έδειξα ότι επί ΝΔ έγιναν 141 προσλήψεις, ότι το μεγάλο 'πανηγύρι' που γινόταν σε όλο το ελληνικό δημόσιο γινόταν και στο ΑΠΕ -γι' αυτό λέω ότι θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτική η ΝΔ όταν μιλάει- και φυσικά μια κατασπατάληση και μια πελατειακή λογική σχέσεων που ήταν πραγματικά στο 'φόρτε' της και στο ΑΠΕ".
Ο κ. Πεταλωτής ανέφερε ότι "βάζουμε τάξη εκεί" και υποστήριξε ότι "είναι θεμιτό οι εργαζόμενοι να έχουν τις ανησυχίες τους, αλλά, όπως είναι όλοι οι εργαζόμενοι της Ελλάδας, έτσι είναι και οι εργαζόμενοι στο ΑΠΕ".
Συνεχίζοντας, είπε ότι "διακρίσεις και μάλιστα ευνοϊκές δεν πρόκειται να γίνουν από κανέναν" και πως "δεν μπορούμε να λέμε ότι περιορίζουμε τους μισθούς του υπόλοιπου δημόσιου τομέα ή του ευρύτερου δημόσιου τομέα και αφήνουμε το ΑΠΕ απ' έξω και μάλιστα όταν υπάρχει μια διαφορετική κλάση μισθοδοσίας εκεί, που οφείλεται ακριβώς στις πελατειακές σχέσεις και στο ανεξέλεγκτο που επικρατούσε επί πολλά χρόνια και που βέβαια επί ΝΔ έφτασε στο 'φόρτε' του".
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι "ακόμα και με αδυναμίες και αστοχίες, εμείς προχωράμε" και ότι "είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε γενικότερες συζητήσεις".
"Αλλά την ανομία και την παρανομία, τον παραγοντισμό κάποιων που νομίζουν ότι θα μπορούν να έχουν το 'πανηγύρι' του παρελθόντος δεν τα ανεχόμαστε", τόνισε και πρόσθεσε ότι "αυτή είναι η εντολή που έχουμε από τον ελληνικό λαό, αυτή είναι η άποψή μας και αυτό κάνουμε".
Keywords
Τυχαία Θέματα