Απιστευτες συμπτωσεις που εμειναν στην ιστορια:

10/ My name is Bond… James Bond… ναι ρε, αλήθεια σε λέω…
Στο Άργκοου της Βόρειας Ουαλίας το 1990, ένας δεκαπεντάχρονος μαθητής, για να δώσει τις καθιερωμένες εξετάσεις του σχολείου του (κάτι σε GCSE), πήρε από τον υπολογιστή τον αύξοντα αριθμό 007. Ναι, δεν σας κάνω πλάκα. Το ονοματεπώνυμο του παιδιού ήταν James Bond!

9/ Ψάρι σώζει βιβλίο
Το 1626, ένας ψαράς στο Καίμπριτζ βρήκε στην κοιλιά ενός ψαριού ένα βιβλίο, που τυλιγμένο σε ιστίο, δεν είχε αλλοιωθεί καθόλου. Όπως
αποδείχθηκε, επρόκειτο για μια θεολογική πραμάτεια του Τζον Φιρθ που είχε γραφτεί πριν 100 χρόνια και είχε σαν αποτέλεσμα να καεί στην πυρά ως αιρετικός το 1533. Ο Φιρθ έγραψε το βιβλίο όντας φυλακισμένος στην Οξφόρδη, μέσα σε ένα κελάρι που χρησιμοποιείτο ως αποθήκη για ψάρια! Η αβάσταχτη δυσωδία είχε σκοτώσει πολλούς φυλακισμένους εκεί μέσα. Προς τιμήν των συνθηκών γραφής του και του τρόπου ανακάλυψης του, εκείνοι που το επανατύπωσαν το 1627, του έδωσαν τον λατινικό τίτλο “Vox Piscis“, δηλαδή Η Φωνή του Ψαριού!

8/ Τα κέρδη από τον πατέρα στον υιό
Είμαστε στα 1858, ο Ρόμπερτ Φάλον δολοφονείται στη διάρκεια μιας παρτίδας πόκερ με την κατηγορία ότι τα 600$ που είχε κερδίσει μέχρι εκείνη τη στιγμή ήταν προϊόν χαρτοκλεψίας. Επειδή φυσικά(!) η παρτίδα πόκερ έπρεπε να συνεχιστεί (δε συνέβη και τίποτα που υπήρχε ένας νεκρός λίγο πιο πέρα) προσκλήθηκε κάποιος από τους υπόλοιπους παρευρισκόμενους να πάρει τα χρήματα του Φάλον και να συνεχίσει. Μοναχά ένας νεαρός δέχθηκε να παίξει με τα καταραμένα 600$.

Όταν η αστυνομία έφτασε για να ερευνήσει τη δολοφονία, ο νεαρός κέρδιζε 2200$. Τα όργανα της τάξης διέταξαν τους παίκτες να τους δώσουν τα 600$ του Φάλον γιατί σύμφωνα με το νόμο ανήκαν στους κληρονόμους του (αυτά ήταν τα σημαντικά, οι δολοφόνοι συνέχισαν την παρτίδα πόκερ). Λίγες ημέρες μετά και κατόπιν ερευνών, βρέθηκε ο μοναδικός κληρονόμος του Φάλον, ο υιός του, ο οποίος δεν ήταν άλλος από το νεαρό που κάθισε στο τραπέζι μετά τη δολοφονία του πατέρα του! Ο υιός Φάλον είχε να δει τον πατέρα του 7 χρόνια και δεν τον αναγνώρισε ποτέ. Τουλάχιστον όσο ήταν ζωντανός.

7/ Κρύψτε τα καλύτερα ρε παιδιά
Ένα μήνα πριν από την απόβαση των συμμάχων στην Ευρώπη, η οποία είχε οριστεί για τις 6 Ιουνίου 1944, σε ένα σταυρόλεξο της Daily Telegraph του Λονδίνου περιέχονταν ως λύσεις οι λέξεις Ποσειδών, Ομάχα, Γιούτα, Μάλμπερι και Ηγεμών.
Αυτές οι λέξεις ήταν οι Άκρως Απόρρητοι κωδικοί της απόβασης, που δημοσιεύτηκαν -φανταζόμαστε- από απίστευτη σύμπτωση!

6/ Ρε μπας κι είμαστε σε λάθος δωμάτια; 1953 και ο τηλεοπτικός ρεπόρτερ Ιρβ Κούπνικετ βρίσκεται στο Λονδίνο για να καλύψει τη στέψη της Ελισάβετ της 2ης. Διαμένει στο ξενοδοχείο Savoy όταν ανακαλύπτει σε μία συρταριέρα του δωματίου του προσωπικά αντικείμενα (όπως γραβάτα, εσώρουχα) που έχουν την υπογραφή Χάρι Χάνιν (ναι, στις εποχές τις παλιές, οι άνθρωποι έβαζαν το όνομα τους στα σώβρακα τους, μη με ρωτήσετε γιατί). Κατά παράξενη σύμπτωση (έλα, τι μας λες), έχει ένα
Keywords
Τυχαία Θέματα