Μάθε την αλήθεια...



Τα πιο βασικά θέματα των σχέσεων σου απομυθοποιούνται και μπαίνουν στη σωστή τους βάση.

Ο μύθος: Οι γυναίκες αγαπάνε τις εκπλήξεις

Η αλήθεια: Αγαπούν την προσμονή για κάτι συγκεκριμένο ακόμα περισσότερο. Αν την αφήσεις να γνωρίζει και να περιμένει το ρομαντικό χειμερινό τριήμερο δύο εβδομάδες νωρίτερα από τη γιορτή της, θα της έχεις κάνει το καλύτερο δυνατό δώρο. «Οι γυναίκες ενδιαφέρονται να δούνε τι πραγματικά έχει σημασία για σένα κι αν τις σκέφτεσαι» λέει η LauriePuhn, σύμβουλος
ζευγαριών και συγγραφέας του βιβλίου FightLess, LoveMore. Παρόλο που οι γυναίκες λατρεύουν να ονειρεύονται και να προετοιμάζουν στο μυαλό τους ένα πάρτι ή ένα τριήμερο μπορείς να αφήσεις και μερικά μικρά στοιχεία ως έκπληξη. Πες της για το τριήμερο στο Ναύπλιο, αλλά μην της πεις για τα λουλούδια που θα βρει κάτω από το μαξιλάρι της, συμβουλεύει η Puhn.



Ο μύθος: Ο γιατρός μου θα μου πει αν έχω κάποιο πρόβλημα



Η αλήθεια: Οι γιατροί είναι κι αυτοί άνθρωποι. Εχουν δύσκολες, όπως και υπερφορτωμένες, ημέρες, με αποτέλεσμα να μην έχουν την απαραίτητη συγκέντρωση που χρειάζεται ανά πάσα στιγμή. Τότε θα δουν απλώς το άμεσο πρόβλημα. Δεν μπορούν να θυμούνται πάντα το ιστορικό σου ή να βλέπουν το μέλλον σου. Η υψηλή χοληστερόλη δεν αποτελεί πάντα το καμπανάκι του κινδύνου. «Μερικοί γιατροί είναι τόσο πολυάσχολοι, που τελικά δεν θα βρουν χρόνο να σου πουν πόσο βλαβερό είναι να τρως συνεχώς burger» λέει ο Brian Morris, κλινικός γιατρός και βοηθός διευθυντή στο πρόγραμμα υγείας του UCLA. Εσύ το λιγότερο που μπορείς να κάνεις είναι να επιμείνεις σε δύο ερωτήσεις: «Τι δείχνουν τα αποτελέσματα;» και «Πότε πρέπει να σας δω πάλι;».



Ο μύθος: Το να νοικιάζεις είναι ηλίθιο



Η αλήθεια: Εκτός κι αν έχεις σκοπό να μείνεις σε ένα μέρος για πολύ καιρό, η αγορά του σπιτιού δεν αποτελεί πάντα την καλύτερη επένδυση. Τα συμβολαιογραφικά και τα μεσιτικά θα σου κοστίσουν πολύ. Οι φόροι και οι επισκευές στη διάρκεια του χρόνου επίσης δεν είναι κάτι που μπορείς να αγνοήσεις ή να μην υπολογίσεις στο κόστος. Με το ενοίκιο όλα τα παραπάνω τα αποφεύγεις. «Τα έξτρα λεφτά που θα σου μείνουν στο λογαριασμό σου, αν επενδυθούν σωστά, θα σου δώσουν μεγαλύτερη απόδοση απ' ό,τι η αγορά ενός σπιτιού και θα εξαλείψουν τη χασούρα του ενοικίου» λέει ο Ramit Sethi, συγγραφέας του βιβλίου I will Teach you to Be Rich. Επίσης, είσαι ελεύθερος να κυνηγάς καλές δουλειές - όπου κι αν βρίσκονται στη χώρα.



Ο μύθος: Δούλεψε στη σχέση σου, όπως θα έκανες και στη δουλειά σου



Η αλήθεια: Σε ποια θέση βρίσκεται η δουλειά σου στη λίστα με τα αγαπημένα πράγματα που κάνεις; Μόλις θα δώσεις την απάντησή σου, θα καταλάβεις πολύ απλά ότι στη σχέση σου πρέπει να νιώθεις διαφορετικά απ' ό,τι στη δουλειά σου. Πρέπει να είναι κάτι που θα σου αρέσει και δεν θα το κάνεις μόνο επειδή πρέπει. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει κιόλας ότι ένα ζευγάρι δεν πρέπει να συνεργάζεται ως ομάδα και
Keywords
Τυχαία Θέματα