Αλλάζει η νομοθεσία για τις υιοθεσίες


Απλοποιούνται οι διαδικασίεςΑλλαγή νομοθετικού πλαισίου για τις υιοθεσίες και τις ανάδοχες οικογένειες προανήγγειλαν σε κοινή συνέντευξη τύπου οι υπουργοί Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης και Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος. Στόχος είναι να μειωθεί ο χρόνος που μεσολαβεί και να απλοποιηθούν οι διαδικασίες για την υιοθεσία. Παράλληλα, οι δυο υπουργοί ανακοίνωσαν ότι δημιουργείται
εθνική γραμμή προστασίας με όλους τους φορείς για τα ανήλικα με στόχο να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα των ανηλίκων είτε ως θύτες είτε ως θύματα.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου ο κ. Καστανίδης διέψευσε ότι έχει στείλει επιστολή στον πρωθυπουργό ζητώντας διευρυμένη πλειοψηφία, ενώ για την ψήφιση μεσοπρόθεσμου μνημονίου είπε χαρακτηριστικά "ποιος πλάθει τέτοιες ιστορίες;" Σε ό,τι αφορά την απογευματινή συνάντηση με την τρόικα και την άρνηση των δικηγόρων να παραστούν είπε ότι για λόγους δεοντολογίας τους κάλεσε και είναι δικαίωμά τους να μην παρασταθούν.

Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας μίλησε για την ανάγκη εξορθολογισμού των δαπανών στην υγεία και πρόσθεσε ότι έχουν καταχωρηθεί ήδη οι δαπάνες για την εξόφληση των προμηθευτών που θα γίνει από 13 έως 15 Μαΐου διαβεβαιώνοντας ότι τα χρήματα έχουν εκταμιευτεί από το υπουργείο οικονομικών. Επιπλέον, δεσμεύτηκε ότι τον Ιούνιο και τον Ιούλιο του 2011 θα κλείσουν οι οικονομικές υποχρεώσεις του κράτους προς τους προμηθευτές για το 2010.
Keywords
Τυχαία Θέματα