Ονειρούπολη Δράμας 2015: Η μεγάλη χριστουγεννιάτικη γιορτή επιστρέφει στη Βόρεια Ελλάδα!

Είναι γεγονός !!!

Σε λίγες ώρες η 12η Ονειρούπολη ανοίγει τις πύλες της για να υποδεχθεί τον Αη Βασίλη και τους χιλιάδες επισκέπτες της. Την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015 τα χιλιάδες λαμπιόνια θα φωτίσουν για να ζεστάνουν τις καρδιές μας και να μας χαρίσουν μέχρι και την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016 αξέχαστες γιορτινές στιγμές.

Τα ξύλινα σπιτάκια, τα λαμπιόνια , τα παιχνίδια, οι ορχήστρες , τα χορευτικά, οι λιχουδιές , οι παγοτσουλήθρες , περιμένουν το πρόσταγμα του Αη Βασίλη για να ξεκινήσουν να προσφέρουν χαρά σε μικρούς και μεγάλους.

Και φέτος, ο γεμάτος

πλατάνια και λίμνες δημοτικός κήπος θα μεταμορφωθεί στο μαγευτικό χωριό του Αη Βασίλη, ενώ η κεντρική πλατεία αλλά και πολλά σημεία της πόλης θα είναι έτοιμα να υποδεχθούν με τα γιορτινά τους τους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες.

Δεκάδες δράσεις για μικρούς και μεγάλους , συναυλίες με αγαπημένους καλλιτέχνες, θεατρικές παραστάσεις, παρελάσεις, παιχνίδια και δρώμενα θα χαρίσουν στους επισκέπτες αυτό που όλοι έχουν πραγματικά ανάγκη τις εορταστικές ημέρες : Να ζήσουν το πραγματικό όνειρο των Χριστουγέννων

Και το όνειρο θα ξεκλειδώσει... ποιος άλλος από τον Άγιο Βασίλη αυτοπροσώπως!!!

Μαζί με τα ξωτικά και τους ταράνδους του θα είναι καθημερινά στην Ονειρούπολη για χάρη όλων των παιδιών , όχι μόνο των μικρών αλλά και των μεγάλων...!

Η “παράδοση” θέλει το σπιτάκι του Αη Βασίλη να είναι το πρώτο σπιτάκι που χτίζεται κάθε χρόνο μέσα στην Ονειρούπολη. Έτοιμο, λοιπόν και φέτος για να υποδεχθεί όλους τους μικρούς και μεγάλους φίλους που θα θελήσουν να αγκαλιάσουν τον Αη Βασίλη, να ανταλλάξουν ευχές και δώρα.

Η Ονειρούπολη, πρωτεύουσα των Χριστουγέννων, για 36 ολόκληρες ημέρες προσφέρει εκατοντάδες , εντελώς δωρεάν εκδηλώσεις, για τους χιλιάδες επισκέπτες της με έναν μόνο όρο:

Να χαμογελάσουν, να αγαπήσουν, να διασκεδάσουν, να ξεκλειδώσουν το όνειρο...

ΔΡΑΣΕΙΣ ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗΣ 2015- 2016

1) Το Σπιτάκι του Άη Βασίλη

H αγκαλιά του είναι η μεγαλύτερη του κόσμου! Το χαμόγελο του το πιο γλυκό και το γέλιο του …χο χο χο! Ο Άη Βασίλης ξεκλειδώνει την πόρτα στο σπιτάκι του και σας περιμένει για να ξεκλειδώσει και τα δικά σας Χριστουγεννιάτικα όνειρα. Για 36 ημέρες η αγκαλιά του θα περιμένει να ανταμώσει με τη δική σας αγκαλιά, για να γίνουν τα φετινά Χριστούγεννα τα ομορφότερα όλου του κόσμου!

2) Το Εργαστήριο του Άη Βασίλη

Σε κάποιο σπιτάκι μία κόλλα κυνηγάει ένα χαρτάκι, που τρέχει να κρυφτεί από ένα ξυλάκι. Κι ένα πινέλο προσπαθεί να χρωματίσει μία Χριστουγεννιάτικη μπαλίτσα που δεν κάθεται φρόνιμα κι όλο κατρακυλάει! Και η χρυσόσκονη τρέμει μήπως οι μαρκαδόροι φτερνιστούν και την σκορπίσουν πάνω στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο! Αυτό το σπιτάκι δεν είναι άλλο από το εργαστήριο του Άη Βασίλη. Εκεί όπου η μαγεία συναντά τη φαντασία και τη δημιουργικότητα. Εκεί όπου τα παιδιά μπορούν να δημιουργήσουν με απλά υλικά δεκάδες Χριστουγεννιάτικες κατασκευές και στολίδια.

3) Το Ταχυδρομείο της «Ονειρούπολης»

Μπορεί η αγκαλιά του Άη Βασίλη να είναι πάντα ανοιχτή στην Ονειρούπολη για να ακούσει τις επιθυμίες σας αλλά επειδή είναι λίγο μεγάλος στην ηλικία (μόνο μερικές χιλιάδες χρόνια) καμιά φορά ξεχνάει! Γι’ αυτό μη χάσετε χρόνο …πηγαίνετε στο ταχυδρομείο της Ονειρούπολης. Γράψτε το μήνυμα σας σε ένα χαρτί, βάλτε το στον φάκελο και δώστε το χαμογελόσημο (ένα μικρό χαμογελάκι) σας. Η μαγική Χριστουγεννόσκονη θα μεταφέρει το γράμμα στον Άη Βασίλη και όλες οι επιθυμίες θα πραγματοποιηθούν! Για καλό και για κακό …ας είστε και καλά παιδάκια…

4) Το Σπιτάκι των Διαδραστικών Παραμυθιών & Σινεμά Ταινιών Μικρού Μήκους

Το ξέρατε ότι τα περισσότερα όνειρα είναι κρυμμένα μέσα στα παραμύθια; Για να ξεκλειδώσετε, λοιπόν, τα όνειρα σας, πρέπει να ψάξετε μέσα στα παραμύθια που οι εθελοντές θα διαβάζουν στο παραμυθόσπιτο της «Ονειρούπολης». Κι όταν κουράζονται θα τους βοηθάτε κι εσείς. Κι όταν κουραστείτε κι εσείς τότε μπορεί να δείτε υπέροχες Χριστουγεννιάτικες ταινίες. Και μη ξεχνάτε …μέσα στα παραμύθια κρύβονται τα ομορφότερα όνειρα και συναισθήματα!

5) Τα Ατελιέ των Ξωτικών - Face painting

Ποιός είπε ότι η ζωγραφική γίνεται μόνο σε χαρτί ή σε καμβά; Και ποιός είπε ότι η σοκολάτα μόνο τρώγεται; Αυτά είναι πολύ μεγάλα ψέματα και στην «Ονειρούπολη» τα ψέματα ο Άη Βασίλης δεν τα επιτρέπει! Μάθετε, λοιπόν, ότι η ζωγραφική γίνεται και στα υπέροχα προσωπάκια σας και με μπογιές αλλά και με σοκολάτα! Προσέξτε μόνο μην έρθει κάποιο λαίμαργο ξωτικούλι ή καλικατζαράκι και αρχίσει να γλύφει τη σοκολάτα από τα μαγουλάκια σας.

6) Το Σπιτάκι των Νέων τεχνολογιών – Εκπαιδευτική Ρομποτική

Προσοχή, προσοχή! Πανέξυπνα ρομποτάκια Lego Mindstorms έχουν καταλάβει το εργαστήριο τεχνολογίας της «Ονειρούπολης». Παρακαλούνται όλα τα μικρά και μεγάλα παιδιά να πάνε γρήγορα για να εξερευνήσουν τον χώρο και να μιλήσουν με τα ρομποτάκια για να ανακαλύψουμε τι θέλουν από την «Ονειρούπολη». Ήρθαν για να κλέψουν όλα τα δώρα ή για να παίξουν μαζί μας; Tables, τηλέφωνα και διάφορα Gadgets εκτίθενται με …Χριστουγεννιάτικη διάθεση.

7) Το Σπιτάκι του Πελίτι (Παραδοσιακοί σπόροι και κατασκευές με σπόρους)

Έχετε φανταστεί τι μπορεί να κάνει ένας τόσο δα μικρούλης σπόρος; Πόσο σημαντικό είναι να τους μαζεύουμε, να τους προφυλάσσουμε και να τους φυτεύουμε τη σωστή εποχή και με τον σωστό τρόπο ώστε να έχουμε πάντοτε εξαιρετικούς καρπούς; Υπάρχουν πολλά μυστικά που κρύβει ακόμα και ο πιο μικρούλης καρπός. Ελάτε στο σπιτάκι του Πελίτι για να μάθετε όλα όσα πρέπει να ξέρουμε για τη μαγεία της φύσης.

8) Τα Σταθμαρχεία της «Ονειρούπολης»

Προσοχή, προσοχή. Το τρένο της «Ονειρούπολης» ξεκινά! Παρακαλούνται τα ξωτικά να ρίξουν κι άλλη Χριστουγεννόσκονη στη μηχανή και οι τάρανδοι να φύγουν από τις γραμμές γιατί εμποδίζουν το τρένο! Οι επιβάτες, να πάρουν τις θέσεις τους, η βόλτα στις ομορφότερες γωνιές της πόλης ξεκινά. Επιτρέπονται τα γέλια και τα τραγούδια. Απαγορεύεται να ταΐζετε τους ταράνδους που πετούν γύρω από το τρένο. Κε Σταθμάρχη σφυρίξτε παρακαλώ…

9) Το Εργαστήρι Ζαχαροπλαστικής

Το πιο νόστιμο, γλυκό και τραγανό σπιτάκι της «Ονειρούπολης» δεν είναι άλλο από το μυρωδάτο εργαστήρι ζαχαροπλαστική. Ξέρετε …εκεί που τρυπώνει συνέχεια κρυφά ο Άη Βασίλης και τρώει κουλουράκια και γλυκάκια για να κρατήσει την χοντρούλα κοιλιά στρογγυλή και φουσκωτή! Οι ποδίτσες, το αλεύρι και η ζάχαρη σας περιμένουν για να φτιάξετε με τα χεριά σας τα πιο νόστιμα μπισκοτάκια των Χριστουγέννων. Κι αν δείτε τον Άη Βασίλη να τρυπώνει μην τον μαρτυρήσετε!

10) Κέντρο ενημέρωσης επισκεπτών «Ονειρούπολης»

Το ξέρουμε έχετε απόλυτο δίκιο! Η Ονειρούπολη είναι τόσο μεγάλη και τόσο φανταστική που δεν ξέρετε από που να αρχίσετε και που να τελειώσετε. Γι αυτό ετοιμάσαμε μία ειδική ομάδα δράσης: Τους Ονειροξεναγούς, οι οποίο ξέρουν κάθε σπιθαμη της Ονειρούπολης απ έξω κι ανακατωτά κι έτσι, μπορούν να σας απαντήσουν ακόμα και στη πιο δύσκολη ερώτηση! Καλή διασκέδαση!

11) Το Εργαστήρι των Ξωτικών

Όλη τη νύχτα δουλεύουν ασταμάτητα φτιάχνοντας παιχνίδια. Το πρωί, όμως, μόλις αφήσουν τα εργαλεία τους και πάνε για ύπνο, μπορείτε να τρυπώσετε στο εργαστήριο τους και να φτιάξετε κι εσείς με τα εργαλεία τους χιλιάδες κατασκευές, στολίδια και Χριστουγεννιάτικες χειροτεχνίες. Μόλις, όμως τελειώσετε να θυμηθείτε να βάλετε τα εργαλεία στη θέση τους, γιατί αλλιώς τα ξωτικά θα σας καταλάβουν και θα κλειδώσουν την πόρτα του εργαστηρίου.

12) Μαγική Διαδρομή «Ονειρούπολης»

Θέλεις να μάθεις την «Ονειρούπολη» καλύτερα απ΄ όλους; Να ανακαλύψεις όλα τα μυστικά της και να γίνεις ένας Χριστουγεννιάτικός εξερευνητής; Αν ναι, ακολούθησε τη μαγική διαδρομή, πάρε τις σφραγίδες. Έτσι, θα αποδείξεις ότι διέσχισες κι εσύ τη μαγική διαδρομή της Ονειρούπολης και απέκτησε το δωράκι σου από το «Σπιτάκι των Ξωτικών» στην Πλατεία Ελευθερίας.

13) Το Σπιτάκι των online ευχών

Θέλεις οι ευχές σου να φτάσουν ως τα πέρατα της γης; Να σε ακούσουν και να σε δουν στο Βόρειο και στο Νότιο πόλο, στην Αυστραλία και στην Αμερική; Ε, τότε πήγαινε στο σπιτάκι των ευχών, πάρε μία βαθειά ανάσα και ξεκίνα να εύχεσαι. Όμως, να μιλάς δυνατά, γιατί ο ταχυδρόμος των ευχών είναι λίγο τεμπέλης και μπορεί να τον έχει πάρει ο ύπνος.

14) Το Λούνα Πάρκ της Ανακύκλωσης

Αν θέλετε η Ονειρούπολη να είναι πάντα όμορφη, να λάμπει και να αστράφτει από καθαριότητα όπως και όλη η πόλη της Δράμας πρέπει να μάθετε τι είναι η ανακύκλωση, φυσικά, με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο. Στο «Το Λούνα Πάρκ της Ανακύκλωσης» η Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης Α.Ε.θα μας μάθει όσα πρέπει να ξέρουμε για να κρατάμε την Ονειρούπολη, την πόλη αλλά και ολόκληρο τον κόσμο πεντακάθαρο!

15) Το πηγάδι των ευχών

Ψάξτε καλά καλά σ’ όλη την «Ονειρούπολη»! Κάπου ανάμεσα στα χιλιάδες λαμπιόνια, ανάμεσα στα δέντρα και στο σπιτάκι της ΔΕΚΠΟΤΑ, υπάρχει ένα πηγάδι μαγικό: Το πηγάδι των ευχών. Εκεί, αν ρίξετε το μαγικό κέρμα της Ονειρούπολης, τότε μπορείτε να κάνετε μία ευχή που μπορεί να γίνει πραγματικότητα! Προσοχή, όμως, μη ρίξετε κανονικό κέρμα, μόνο αυτό της «Ονειρούπολης», που μπορείτε να το βρείτε στο σπιτάκι της ΔΕΚΠΟΤΑ.

16) Το Σπιτάκι της Κυκλοφοριακή Αγωγής (Τροχαία – Αστυνομία)

Μα ποιός είναι αυτός ο Σταμάτης που δεν κουνιέται ποτέ; Και ποιός είναι ο Γρηγόρης που όλο τρέχει και σταματημό δεν έχει; Και τι είναι όλα αυτά τα σχέδια, τα χρώματα και τα σχήματα που βλέπουμε σε πινακίδες στους δρόμους; Μπορεί κάποιος να μας απαντήσει παρακαλούμε πολύ; Στο σπιτάκι της κυκλοφοριακής αγωγής βρίσκονται όλες οι απαντήσεις αλλά και μερικά πολύ διασκεδαστικά παιχνίδια…

17) Μια βαλίτσα γεμάτη Νότες & Πινέλα

Και τώρα μία εύκολη ερώτηση: Ποιό είναι το πιο φανταστικό σπιτάκι; Μα αυτό της Φαντασίας, φυσικά! Εκεί όπου αφήνετε την Φαντασία σας ελεύθερη, κλείνετε τα μάτια σας και ζωγραφίζετε ακούγοντας προσεκτικά τη μουσική που παίζουν τα παιδιά με τα πιο απίθανα μουσικά όργανα.

18) Το σπιτάκι της Φαντασίας

Στο πιο φανταστικό σπιτάκι μπορείτε να κάνετε δύο πραγματάκια: Το πρώτο είναι να κλείσετε τα μάτια σας και ζωγραφίζετε ακούγοντας προσεκτικά τη μουσική που παίζουν τα παιδιά με τα πιο απίθανα μουσικά όργανα. Το δεύτερο είναι να πάρετε κρέπες, ξηρούς καρπούς & αποξηραμένα φρούτα, να ζωγραφίσετε τα μουτράκια σας και αμέσως μετά …να φάτε τα μουτράκια σας για να καταλάβετε πότε είστε πιο νοστιμούλικα παιδάκια, όταν είστε χαρούμενα ή θυμωμένα!

19) Το Σπιτάκι των φίλων των ζώων

Στο Σπιτάκι των φίλων των ζώων χωράνε όλα τα ζωάκια του κόσμου. Μα πώς γίνεται αυτό; Τί είναι επιτέλους, αυτό το σπιτάκι ! Τί σχέση έχει με τα πανέμορφα, και γλυκούλικα σκυλάκια; Γιατί έχει μέσα ξυλομπογιές, μαρκαδόρους και νερομπογιές; Και ποιός είναι ο Ξουτ με τις χιλιάδες απίστευτες και συγκινητικές περιπέτειες; Ουφ, πολλές ερωτήσεις ...θα πρέπει να πάτε μόνοι σας για να ανακαλύψετε τι συμβαίνει!

20) Το Σπιτάκι των Σπόρων στην Πλατεία

Μπορεί να είναι τόσο δα μικρούληδες αλλά είναι θαυματουργοί και πανέμορφοι. Είναι οι σπόροι, που κρύβουν μέσα τους υπέροχα λουλούδια, φυτά και ολόκληρα δέντρα. Μπορούμε να μάθουμε πολλά πράγματα για το τι θα γίνει αν τους φυτέψουμε αλλά μπορούμε και να μάθουμε να κάνουμε υπέροχες χειροτεχνίες μ αυτούς. Μη χάσετε την ευκαιρία, πάρτε τους σπόρους και ξεκινήστε τις δημιουργίες…

21) Το Τούνελ του Παραμυθιού

Έχετε ακούσει ποτέ τους ψιθύρους μέσα σ ένα τούνελ; Όχι βέβαια, γιατί απλούστατα δεν υπάρχουν ψίθυροι στα τούνελ, εκτός από ένα. Αυτό του Τούνελ του Παραμυθιού. Εκεί, μπορείτε όχι μόνο να ακούσετε αλλά και να δείτε ένα ολόκληρο παραμύθι, κρυμμένο στο τούνελ. Και φυσικά ξέρετε που θα μάθετε τι θα συμβεί στο τέλος! Μα που αλλού ...στην άλλη άκρη του τούνελ!

22) Το Σπιτάκι των Κοινωνικών Δομών

Η κοινωνική Υπηρεσία σε συνεργασία με τα κοινωνικά προγράμματα και τις δομές του Δήμου, καθώς επίσης και με ένα μεγάλο αριθμό συλλόγων ανοίγουν το σπίτι τους και υποδέχονται όλους εσάς τους επισκέπτες του ονείρου. Ελάτε να γνωρίσετε, να ενημερωθείτε και να συμμετέχετε στις δράσεις των φορέων. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο κόσμος μπορεί να γίνει καλύτερος αν όλοι μαζί προσπαθήσουμε ενώνοντας τις δυνάμεις μας!

23) Ανακυκλώνουμε και δεν πετάμε!

Ελάτε να μάθουμε για την ανακύκλωση. Κουτάκια, μπουκαλάκια, χαρτί και άλλα δεν είναι σκουπίδια είναι χρήσιμα για τα ξωτικά του Άη Βασίλη και πολύ σημαντικά για το περιβάλλον και τον πλανήτη. Ο Δήμος Δράμας, η ΔΙΑΑΜΑΘ (Διαχειρίση Απορριμμάτων ΑΜΘ) και οι δύο μεγάλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον Νομό μας (Ecokyklos & Retire), παρουσιάζουν στους επισκέπτες της «Ονειρούπολης» τον τρόπο, τα οφέλη και τα αποτελέσματα της σωστής ανακύκλωσης.

Ακολουθείστε στη σελίδα της Ονειρούπολης στο facebook https://www.facebook.com/oneiroupoli.dramas για να απολαύσετε τις εκπλήξεις και τους διαγωνισμούς που σας περιμένουν…

Επισκεφτείτε το site της Ονειρούπολης και δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων!

Keywords
ελλαδα, ονειρουπολη δραμας, ονειρουπολη, βορεια, γιορτη, ξηροι καρποι, Χριστούγεννα, face, σοκολατα, lego, gadgets, αποδειξεις, online, κρεπες, ουφ, αμθ, facebook, https, site, κινηση στους δρομους, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , χριστουγεννιατικες βιτρινες, www.facebook.com, Καλή Χρονιά, τελος του κοσμου, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, χειροτεχνιες, αποτελεσματα, χριστουγεννιατικα, δυνατα, αη βασιλης, επιθυμιες, ανακυκλωση, αυστραλια, γωνιες, δωρα, δωρεαν, εργαλεια, ευχες, ζαχαρη, ζωγραφικη, κηπος, κουλουρακια, λουλουδια, μουσικη, ξωτικα, ονειρα, ονειρο, παιχνιδια, προγραμμα, σινεμα, ταινιες, τραγουδια, φρουτα, φυτα, χρωματα, ψεματα, face, lego, αγκαλια, απλα, βρειτε, γεγονος, γελιο, γινει, γινεται, γρηγορης, γραμμα, δευτερο, δεντρα, δημος, δειτε, δικη, δρωμενα, ευκαιρια, ειπε, υπαρχει, ενημερωθειτε, εποχη, εταιρια, ετοιμο, ζαχαροπλαστικη, ζωακια, ζωων, ηλικια, υπηρεσια, υπνο, υπνος, κατασκευες, λιχουδιες, λουνα παρκ, μαγεια, ματια, μικρο, μουσικα οργανα, μπορειτε, μυστικα, νυχτα, νοτες, ξερετε, ομαδα, παντα, κοιλια, ομορφη, ουφ, παραμυθια, παιδια, παιδακια, πεμπτη, περιβαλλον, πηγαινε, πηγαδι, προγραμματα, πορτα, πρωι, πυλες, συνεχεια, σπιτι, σφραγιδες, σχεδια, σχηματα, τι ειναι, τρενο, ταχυδρομειο, φαντασια, φυσικα, φορα, χαμογελο, χαρα, ψιθυροι, ωρες, ερωτησεις, gadgets, γελια, γλυκο, https, καρδιες, κρυφα, οργανα, site, σωστο, τεμπελης, online, τρωει, θεσεις, υλικα, χερια
Τυχαία Θέματα