The 5C project: O καιρός των κριτικών!

Με την υποστήριξη του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Creative EuropeMEDIA programme, το 5C project αποτελεί ένα εκπαιδευτικό και ταξιδιωτικό πρόγραμμα που αποσκοπεί στον κινηματογραφικό αλφαβητισμό των νέων και επίδοξων κριτικών κινηματογράφου. Δίνοντας τη δυνατότητα σε πέντε νέους να ταξιδέψουν και να περιπλανηθούν σε τέσσερεις πόλεις των Βαλκανίων,

(Αθήνα, Σπλιτ, Τσετάτε, Τίρανα) πάντα με την υποστήριξη επαγγελματιών, ακαδημαϊκών, καταξιωμένων κριτικών, καθώς και με την παρουσία του εκάστοτε τοπικού κοινού, το 5C project φιλοδοξεί να αναδείξει τον κινηματογράφο σε ένα χώρο συζήτησης και προβληματισμού, καθώς και σε ένα τόπο συνάντησης και γνωριμίας μεταξύ των γειτονικών χωρών.

Αν λοιπόν η κριτική ταινιών ρέει στο αίμα σου, αν είσαι σινεφίλ ή αν απλά δε μπορείς να σταματήσεις να γράφεις και σε ενδιαφέρει ο κινηματογράφος, ίσως να είσαι εσύ ένας από τους πέντε τυχερούς που θα ανακαλύψουν την μαγεία, τον πολιτισμό και την κινηματογραφική κληρονομιά της Ελλάδας, της Κροατίας, της Ρουμανίας και της Αλβανίας.

Γράψε τις καλύτερες και πιο εμπεριστατωμένες κριτικές πάνω στις ταινίες που θα διαγωνιστούν στο φετινό διαδικτυακό φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους για Βαλκάνιους σκηνοθέτες, altcineAction!, και ετοίμασε βαλίτσες για ένα μοναδικό ταξίδι με το κινηματογραφικό καραβάνι του 5C project. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να είσαι έτοιμος για την έναρξη της περιόδου υποβολής ταινιών την 1η Δεκεμβρίου και να αρχίσεις να ψηφίζεις και να γράφεις τις κριτικές σου. Μια διεθνής κριτική επιτροπή αποτελούμενη από σημαντικούς ακαδημαϊκούς του χώρου θα διαβάσει όλες τις κριτικές και θα αποφασίσει ποιοι θα είναι οι πέντε πρώτοι ταξιδιώτες που θα συμμετάσχουν στο 5C project.

Σαν ταξιδιώτης στα Βαλκάνια με αυτό το μοναδικό καραβάνι θα έχεις την ευκαιρία να παρακολουθήσεις εξειδικευμένα σεμινάρια και εργαστήρια σε κάθε μία από τις τέσσερεις πόλεις, να συμμετάσχεις σε προβολές ταινιών και συζητήσεις με το κοινό, και φυσικά να μοιραστείς τις πρωτόγνωρές εμπειρίες σου με τους χρήστες του διαδικτύου! Με τη συνεχή καθοδήγηση μερικών από τους σημαντικότερους Ευρωπαίους κριτικούς κινηματογράφου και επαγγελματίες, θα τελειοποιήσεις την τέχνη σου, θα ανακαλύψεις πολλά για τον φιλμικό κόσμο και ιδιαίτερα για τους θησαυρούς των Βαλκανίων!

Μολύβια ανά χείρας λοιπόν! Το ταξίδι ξεκινά 1η Δεκέμβρη!

Keywords
Τυχαία Θέματα