Το νέο SkyDrive της Microsoft είναι εδώ

Δυστυχώς ο δωρεάν χώρος για τους νέους χρήστες προσγειώνεται ανώμαλα στα 7GB.

Το νέο SkyDrive είναι πλέον γεγονός –και δεν αναφερόμαστε μόνο στη νέα έκδοση της εφαρμογής για Windows Phone που μπορείς να κατεβάσεις στο smartphone σου. Η Microsoft κυκλοφόρησε επίσης την εφαρμογή SkyDrive για

Windows, που σου επιτρέπει να βλέπεις και να διαχειρίζεσαι το προσωπικό σου SkyDrive απευθείας από τον Windows Explorer, σε λειτουργικά συστήματα Windows 8, Windows 7 και Windows Vista. Έτσι από εδώ και στο εξής μπορείς να ανεβάζεις τα αρχεία σου στο SkyDrive με ένα απλό drag-and-drop στον φάκελο της υπηρεσίας (με υποστήριξη αρχείων μεγέθους έως 2GB), καθώς και να έχεις πρόσβαση στα αρχεία σου και offline –προσφέρει δηλαδή μια εμπειρία ανάλογη με αυτή του Dropbox.

Τα κακά νέα είναι πως ο δωρεάν αποθηκευτικός χώρος στο SkyDrive για τους νέους χρήστες μειώθηκε από τα 25GB στα 7GB. Η εταιρεία θεωρεί ότι τα 7GB είναι αρκετός χώρος για την πλειονότητα των χρηστών που επιθυμούν να αποθηκεύσουν στο cloud ολόκληρη την βιβλιοθήκη των σημαντικών τους εγγράφων αλλά και αρκετές φωτογραφίες τους –7GB επαρκούν για την αποθήκευση περίπου 20.000 αρχείων Office και 7.000 φωτογραφιών. Με βάση μάλιστα τα στατιστικά στοιχεία χρήσης της υπηρεσίας, το 99,94% των χρηστών του SkyDrive σήμερα χρησιμοποιεί λιγότερα από 7GB. Ωστόσο για περιορισμένο χρονικό διάστημα, όσοι χρήστες είναι ήδη εγγεγραμμένοι στο SkyDrive (και είχαν ανεβάσει αρχεία), μπορούν κάνοντας log-in στην υπηρεσία (κάνε κλικ εδώ) να επιλέξουν να διατηρήσουν τα 25GB αποθηκευτικού χώρου, απολαμβάνοντας παράλληλα τα πλεονεκτήματα της ανανεωμένης υπηρεσίας.

Τι γίνεται όμως αν θέλεις ακόμα περισσότερο αποθηκευτικό χώρο; Από εδώ και στο εξής, μπορείς να αγοράσεις πρόσθετα gigabytes σε άκρως ανταγωνιστικές τιμές. Πιο συγκεκριμένα, τα 20GB επιπλέον αποθηκευτικού χώρου κοστολογούνται €8/έτος, τα 50GB €19/έτος και τα 100GB €37/έτος. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι αυτή τη στιγμή τα 100GB στο Dropbox κοστίζουν περίπου €150/έτος, με αποτέλεσμα το SkyDrive να αποτελεί μια εξαιρετικά ελκυστική επιλογή για το μέσο χρήστη.

Το SkyDrive διαθέτει αυτή τη στιγμή εφαρμογές για iPhone-iPad, Windows Phone, Windows και Mac, ενώ πολύ σύντομα θα κάνει την εμφάνισή της και η εφαρμογή για Android smartphones και tablets. Μένει να δούμε αν το Google Drive, που αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα μέσα στις επόμενες μέρες , επιλέξει ακόμα πιο επιθετική τιμολογιακή πολιτική…

Keywords
Τυχαία Θέματα