Το Google Nexus 5 είναι γεγονός

Κατασκευασμένο για άλλη μια φορά απ’ την LG.

Όχι πως με τις πρόσφατες διαρροές είχαν μείνει και πολλά πράγματα κρυφά για τη νέα ναυαρχίδα της Google… Το Google Nexus 5 κυκλοφορεί επίσημα από σήμερα στις μεγάλες αγορές (Η.Π.Α., Ηνωμένο Βασίλειο, Καναδά, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία, Αυστραλία, Ιαπωνία

και Κορέα) μέσω του Google Play Store και είναι κατασκευασμένο για άλλη μια φορά από την LG.

Από πλευράς τεχνικών χαρακτηριστικών, το πρώτο smartphone με Android 4.4 KitKat διαθέτει οθόνη 4,95 ιντσών με ανάλυση 1920x1080 pixels και Gorilla Glass 3 προστασία και βασίζεται στο δημοφιλές και πανίσχυρο SoC Snapdragon 800 της Qualcomm, χρονισμένο στα 2.3GHz. Το Nexus 5 διαθέτει επίσης 2GB RAM, κάμερα 8 megapixel με οπτικό σταθεροποιητή εικόνας στην πίσω πλευρά και 1,3 megapixel στην πρόσοψη και μπαταρία χωρητικότητας 2.300 mAh –που δεν την λες και τεράστια για τα σημερινά δεδομένα, γι’ αυτό ελπίζουμε να τα καταφέρει καλύτερα από το Nexus 4 στον τομέα της αυτονομίας. Τουλάχιστον υποστηρίζει ασύρματη φόρτιση.

Η συσκευή θα κυκλοφορήσει σε εκδόσεις με 16GB ή 32GB μη επεκτάσιμου αποθηκευτικού χώρου και είναι πλήρης από πλευράς συνδεσιμότητας, με υποστήριξη 3G, 4G LTE, Wi-Fi 802.11ac, Bluetooth 4.0 και NFC. Έχει πάχος 8,59 χιλιοστά και ζυγίζει 130 γραμμάρια. Στις αγορές που προαναφέραμε και με τη διάθεση να γίνεται απευθείας από την Google, το Nexus 5 θα κοστίζει €349 στην έκδοση των 16GB και €400 στην έκδοση των 32GB προσφέροντας εξαιρετικό value-for-money. Στην χώρα μας, βέβαια, αν ακολουθήσει το παράδειγμα του Nexus 4, θα το δούμε στα ράφια των καταστημάτων –όταν με το καλό λανσαριστεί– μερικές δεκάδες ευρώ ακριβότερο.

Κλείνοντας, πρέπει να σημειώσουμε πως στις Η.Π.Α. η ζήτηση ήταν τόσο μεγάλη, που έκδοση των 16GB έγινε sold out λίγες μόνο ώρες μετά το λανσάρισμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα