Το 51,8% των smartphones στις H.Π.Α. είναι Android

Η ανάπτυξη της αγοράς των smartphones συνεχίζεται.

Η Nielsen έδωσε στη δημοσιότητα την αναφορά της για την αγορά των smartphones στις Η.Π.Α. για το δεύτερο τρίμηνο του 2012, που αναπτύσσεται με αμείωτους ρυθμούς. Για την ακρίβεια, 2 στους 3 καταναλωτές που αγόρασαν κινητό τηλέφωνο, επέλεξαν κάποιο smartphone.

To Android

συνεχίζει να βρίσκεται στην κορυφή με ποσοστό 51,8% όλων των χρηστών smartphones, ενώ μεταξύ των καταναλωτών που αγοράσαν smartphone εντός του τελευταίου τριμήνου το ποσοστό είναι 54,6%. Υψηλά παραμένουν και τα ποσοστά της Apple, με 34,3% στους συνολικούς χρήστες και 36,3% σε όσους αγόρασαν smartphone εντός του δευτέρου τριμήνου του ’12 αντίστοιχα.

Αντιθέτως, το BlackBerry και η RIM βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση: παρόλο που 8,1% των συνολικών χρηστών smartphones είναι κάτοχοι BlackBerry, τα smartphones της RIM κατάφεραν να προσελκύσουν μόλις το 4% των νέων χρηστών.

Όσο για τα πολυδιαφημισμένα Windows Phone και τα Nokia Lumia, φαίνεται πως δεν έχουν καταφέρει τελικά να κεντρίσουν το ενδιαφέρον των αμερικανών καταναλωτών. Το μερίδιο αγοράς των Windows Phone είναι μόνο 1,3% και από αυτό, η Nokia κατέχει το 0,3%. Ευελπιστούμε πως το λανσάρισμα των Windows Phone 8 σε συνδυασμό με κάποιο smartphone με κάμερα PureView θα αντιστρέψει το κλίμα, μιας και ο ανταγωνισμός είναι αδιαμφισβήτητα καλός για τους καταναλωτές. Δες παρακάτω τα σχετικά γραφήματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα