Ρεκόρ χρηματοδότησης στο Kickstarter για το Ouya

Συγκεντρώθηκαν πάνω από δύο εκατομμύρια δολάρια την πρώτη κιόλας ημέρα.

Εντυπωσιακή ήταν η ανταπόκριση του gaming κοινού στη νέα, βασισμένη στο λειτουργικό σύστημα Android (4.0) παιχνιδομηχανή Ouya. Ο στόχος που είχε θέσει η εταιρεία όταν βγήκε στον αέρα το project

στο Kickstarter (δηλαδή χθες) ήταν 950 χιλιάδες δολάρια και επιτεύχθηκε μέσα σε δώδεκα μόλις ώρες. Μάλιστα το Kickstarter επιβεβαίωσε πως το Ouya είχε την καλύτερη πορεία σε χρηματοδότηση την πρώτη ημέρα από όλα τα projects της πλατφόρμας μέχρι σήμερα, ενώ αποτελεί το όγδοο project που κατάφερε να ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο δολάρια. Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, το Ouya έχει συγκεντρώσει ήδη πάνω από 2.300.000 δολάρια. Εντυπωσιακό.

Όσο για την ίδια την κονσόλα, θα διαθέτει τελικά επεξεργαστή Tegra 3 της NVIDIA, 1GB RAM, 8GB εσωτερικής μνήμης, έξοδο HDMI με υποστήριξη ανάλυσης 1080p, Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.0, μια θύρα USB 2.0 και υποδοχή για κάρτες SD. Το ασύρματο χειριστήριο είναι εξοπλισμένο με δύο αναλογικά stick, d-pad, οχτώ πλήκτρα (και ένα επιπλέον του συστήματος) και touchpad. Όλα αυτά, στην τιμή των $99. Το Ouya αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Μάρτιο του 2013 και από τα σχόλια που υπάρχουν στη σελίδα του στο Kickstarter διαπιστώνουμε πως η υποστήριξη των developers είναι ήδη μεγάλη. Για περισσότερες πληροφορίες, βίντεο αλλά και για να εξασφαλίσεις ένα Ouya για σένα, κάνε κλικ εδώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα