Τέσσερα ZenFones ανακοίνωσε η Asus

16:24 7/1/2014 - Πηγή: i-TECH4U

Στις 4, 5 και 6 ίντσες, με επεξεργαστές Intel.

Η αλήθεια είναι πως η Asus είχε καιρό να παρουσιάσει νέα smartphones –αν εξαιρέσεις τα Padfone–, γι’ αυτό εκμεταλλευόμενη την παρουσία της στην έκθεση CES, ανακοίνωσε τρεις νέες συσκευές.

Τα smartphones

ονομάζονται ZenFone 4, 5 και 6 (προς Θεού, μην τα μπερδέψεις ποτέ με τα ελληνικής εμπνεύσεως… Zer Phones) και βασίζονται σε SoCs της Intel. Πιο αναλυτικά, το 3G ZenFone 5 έρχεται εξοπλισμένο με διπύρηνο επεξεργαστή Intel Atom Z2580 χρονισμένο στα 2.0GHz και 1GB RAM. Η οθόνη των 5 ιντσών –όπως πολύ σωστά κατάλαβες από το όνομά του– έχει ανάλυση 720p και η «PixelMaster» κάμερα των 8 megapixel υπόσχεται τέλειες φωτογραφίες ακόμα και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Υποστηρίζει δύο κάρτες SIM (micro SIM για την ακρίβεια), η μπαταρία του έχει χωρητικότητα 2.050 mAh και ο αποθηκευτικός χώρος των 4GB μπορεί να επεκταθεί με κάρτες microSD.

Το ZenFone 6 διαθέτει ίδιο επεξεργαστή και ανάλυση οθόνης, μόνο που η διαγώνιός της σε αυτή την περίπτωση αυξάνεται στις 6 ίντσες. Κάπου εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι η οθόνη των Zenfone 5 και 6 μπορεί να χρησιμοποιηθεί με γάντια, ενώ το ρόλο της γραφίδας μπορεί να παίξει οποιοδήποτε στυλό. Το ZenFone 6 διαθέτει επιπλέον κάμερα 13 megapixel, 1GB ή 2GB RAM και 8GB ή 16GB αποθηκευτικού χώρου ανάλογα με το μοντέλο. Όσο για τη μπαταρία του, έχει χωρητικότητα 3.240 mAh.

Τέλος, το μικρότερο ZenFone 4 είναι και το entry-level μοντέλο της «παρέας», αφού βασίζεται στον επεξεργαστή Intel Atom Z2520 (στα 1.2GHz) και διαθέτει 1GB RAM και οθόνη 4 ιντσών τεχνολογίας TN TFT (και όχι IPS) με WVGA ανάλυση. Η κάμερά του προσφέρει ανάλυση 5 megapixel και η μπαταρία του έχει χωρητικότητα 1.170 mAh.

Keywords
Τυχαία Θέματα