Sony Xperia Z1 Compact: το μικρό flagship που πάντα ονειρευόσουν

13:39 7/1/2014 - Πηγή: i-TECH4U

Τα high-end χαρακτηριστικά του Ζ1, σε μικρότερες διαστάσεις.

Μέχρι σήμερα, οι μεγάλοι κατασκευαστές smartphones ακολουθούσαν μια συγκεκριμένη τακτική για τις «mini» εκδόσεις των high-end smartphones τους. Τόσο η Samsung (με τα Galaxy S III Mini

και Galaxy S4 Mini), όσο και η HTC (με το HTC One Mini), δεν κατάφεραν –ή προφανώς δεν ήθελαν– να εξοπλίσουν τις «mini» συσκευές τους με τα τεχνικά χαρακτηριστικά των κορυφαίων τους smartphones, με αποτέλεσμα αν κάποιος θέλει να έχει στα χέρια του μια πανίσχυρη συσκευή, να πρέπει να συμβιβαστεί με τις μεγάλες διαστάσεις των Galaxy S4 και HTC One.

Στη φετινή CES, ωστόσο, η Sony παρουσίασε το «μικρό» flagship τηλέφωνο που πάντα ονειρευόσουν. Το Xperia Z1 Compact διαθέτει σχεδόν ολόιδια τεχνικά χαρακτηριστικά με το μεγαλύτερο Z1, αν εξαιρέσεις φυσικά την οθόνη και την χωρητικότητα της μπαταρίας. Για την ακρίβεια, το Z1 Compact έρχεται με μια IPS οθόνη 4,3 ιντσών με ανάλυση 720p, που χάρη στη μικρότερη της διαγώνιο προσφέρει πυκνότητα pixels 341ppi, παρά τη χαμηλότερή της ανάλυση.

Κατά τα άλλα, λοιπόν, το Ζ1 Compact διαθέτει τετραπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon 800 στα 2.2GHz, 2GB RAM, 16GB επεκτάσιμου αποθηκευτικού χώρου, καθώς και κάμερες 20,7 megapixel στην πίσω πλευρά και 2 megapixel στην πρόσοψη. Τρέχει Android 4.3 και θα αναβαθμιστεί σε 4.4 λίγο μετά το λανσάρισμά του, η μπαταρία του έχει χωρητικότητα 2.300 mAh, ενώ έχει πάχος 9,5 χιλιοστά και θα κυκλοφορήσει σε τέσσερα χρώματα (λευκό, μαύρο, ροζ και lime).

Αναμένεται να κάνει την εμφάνιση του στις πρώτες αγορές από τον επόμενο μήνα –μέχρι τότε, ρίξε μια ματιά στο promo βίντεο που ακολουθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα